a ja myślałam, że mam problem z sikaniem małego... a tu czytam ten wątek i stwierdzam, że nie mam na co narzekać...
Mój synek od 3 miesiąca ślini się okropnie i duuuużo sika (tak mi się do tej pory wydawało) Tetrę (Imse Vimse lub KIKKO niebieloną - obie bardzo chłonne) muszę zmieniać po każdym siknięciu, zresztą bambusowe ręczniczki/wkłady w kieszonkach też rzadko wytrzymują dwa większe siki
= zmiana pieluch 2-4 razy na godzinę, dostaję
. Ale (na razie ?) nie miewam przecieków...
Czy to faktycznie możliwe, żeby w trakcie ząbkowania mocz bardziej śmierdział? Kupy na szczęście normalne, nie przesikuje pieluch, ale ja wysadzam często, przed spaniem i zaraz po spaniu,za to czuję, że zasikane pieluszki bardzo śmierdzą, nie wiem, może zrobić badanie moczu na wszelki wypadek?
Najmłodsza 31.10.2012
Śmierdzi jak diabli. W pampkach tego nie czuć dlatego pewnie większość ludzi nie wie, a może nie u wszystkich dzieci zmienia zapach. Moja pediatra jak jej o tym powiedziałam stwierdziła, że to nie ząbkowanie tylko za mało płynów podaję. W wielo czuć doskonale. Przy czwórkach i trójkach wiadro powędrowało na dwór bo w całym domu śmierdziało. Przy piątkach już nie czuję bo do nocnika sika.
Gałganka31.10.2011
U nas kupy w normie, za to z pieluch wali fetor nie do wytrzymania, odkąd "czwórki" zaczęły wychodzić. Po otworzeniu wiadra na chwilę, smród zostaje na długo jeszcze.
a ja sie ciesze ze czuje te zapaszki . dzieki nim wiem kied zabkuja corki, cz cos nie strawily cz idzie przyziebieniedla mnie to jeden z plusow wieorazowch pieluzek.
Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012
U nas się okazało, że to nie zęby były przyczyną problemów ze skórą, ale CHUSTECZKI do pupy, wcześniej nie uczulały, a przy częstszej zmianie pieluchy po prostu zaczęły szkodzić. Teraz używam ich sporadycznie, na wyjście i pupa jest piękna, mimo, że kolejne zęby wychodzą.
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
Ja dziś wystawiłam wiadro z pieluchami na balkon, bo jedzie w całym domu. I przez przypadek trafiłam na ten wątek i już teraz wszystko wiem![]()
U nas była przerwa bo wyrżnęły się wszystkie, które wyrżnąć się miały, ale teraz idą kolejne, bo zaraz drugi roczek stuknie i czas na 5... Znowu przecieki, żrące kupy.. ufff...