Pokaż wyniki od 1 do 20 z 31

Wątek: Jak to się dzieje? ząbkowanie - potop i wyżarta skóra

Mieszany widok

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie Jak to się dzieje? ząbkowanie - potop i wyżarta skóra

Dobra, no czytałam, że jak idą zęby to pupa masakra, że wszystko przecieka itp. Przez 4 miesiące wszystko super, wypracowaliśmy sobie swój system pieluszkowania, prawie 0 przecieków, piekna pupka. Aż tu nagle... wylazły dwa zęby, najpierw były zielone, cuchnące kupy ( aż z pediatrą rozpoczęliśmy poszukiwania winowajcy, bezskutecznie ), potem te kupy ( mimo wysadzania !! ) a przy wpadce natychmiastowego przebrania, zaczęły wyżerać pupę mojemu prawienigdynieodparzającemu się dziecku. Potem poszły siki, po których ciągle wszystko czerwone, a teraz jeszcze przyszedł potop. Opadły ręce, jak mi właśnie prawie niezatapialny flip poległ w boju po około godzinie. Czy ktoś mi może wytłumaczyć od strony medycznej, jak to jest możliwe co te kupy i mocz zawierają kwas jakiś czy co????
    Ostatnio edytowane przez larwunia ; 22-08-2013 o 20:09 Powód: poprawka
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

mamru
    Guest

Domyślnie

ja nie potrafię tego wytłumaczyć. Pamiętam że gdzieś czytałam że przy ząbkowaniu zmienia się skład moczu ale jak nie wiem :/
    jednak u nas jest dokładnie to samo. Przy każdym dziecku. Ząbkowanie = mega odparzenia +przecieki. Pozostaje przeczekać aż zęby się wybiją. Aż do kolejnego ząbkowania

Chustofanka

Domyślnie

u nas było podobnie, tylko jeszcze siki strasznie smierdziały, dosłownie, az byłam młodemu zrobic badania z moczu bo myślałam, ze jest chory

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Porażka, dopiero dwa się wybiły, a już zlokalizowałam kolejne 3 na horyzoncie, za szybko to nie przejdzie...
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustonówka Awatar gilese
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

no z pewnością szybko to nie minie... też nie wiem o co chodzi z tym moczem i kupami przy ząbkowaniu, ale wiem że na pewno wtedy muszę bardzo bardzo często zmieniać pieluszki bo od razu zaczerwienienia się pojawiają, mogę też wtedy pomarzyć o wielo w nocy, musiałabym zmieniać pieluchę co 1,5 godziny (tym bardziej że mały pije bardzo duzo w nocy i dużo sika), kończy się na jednorazówce też zmienianej w środku nocy niestety

Dobijają mnie szczególnie w trakcie ząbkowania kupy, mamy tak średnio co trzy godziny, a czasem trzy na godzinę... Właśnie mojemu dzieciowi wyszły górne trójki i czwórki, na dole ma tylko jedynki i dwójki. Czekamy więc na ciąg dalszy i mamy nadzieję że szybko to nastąpi i trochę odetchniemy... w sezonie jesieno-zimowym zęby oznaczały jednocześnie chorobę jakąś niestety, poprzedniej zimy miałam czasami ochotę wyskoczyć oknem z powodu nadmiaru "atrakcji" związanych z ząbkowaniem.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Ja ktoregos razu ostatnio rano pomyslalam ze szlag trafil mi pieluchy jak mloda obudzila sie z kapiaca kieszonka.Ale wyszla dolna dwojka,kolejna za chwile sie przebije,upaly w nocy zelzaly to mala sika i sika.
    C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012

mamru
    Guest

Domyślnie

masz rację gilese. To ciągle przebieranie jest bardzo uciążliwe. I u nas także przy ząbkowaniu jest więcej kupek. A dodatkowo pampki uczulają jeszcze bardziej pupę córy :/

Uprawnienia umieszczania postów