Pokaż wyniki od 1 do 20 z 59

Wątek: Oddychanie PUL-u vs jednorazowki

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Super Ja tam miałam wątpliwości co do PULu, zresztą nadal nie jestem zupełnie przekonana pomimo używania kieszonek Ale eksperyment fajny
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustofanka

Domyślnie

A ja właśnie używam kieszonek i otulaczy PUL i jestem z nich zadowolona.A ten film utwierdził mnie tylko w słuszności mojego postępowania,bo tak na prawdę to częsta zmiana pieluchy i wietrzenie pupy się liczy.
    Znam takich co w jedno czekają aż pielucha do kolan sięga i dopiero zmieniają ale to nie mój klimat u mnie jednorazówka jest tylko na spacer na podwórko przed domem często ubieram wielo,bo zawsze mogę wejść do domu i zmienić.
    Co do wełny lubimy się również z tą od pani z all,ale używamy głownie w domu w nocy zdażało się nam i do parku w upał założyć na formowankę ale zimą jak mam młodemu jeszcze spodnie na tą wełnę założyć(od piżamy)to jakoś się martwię czy mu nie za gorąco.
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Żeby nie prowadzić dyskusji czysto akademickiej, przeprowadziłam właśnie analogiczny eksperyment. Udział wzięła pieluszka PULowa marki Milovia oraz pampers firmy Pampers. Nie nakręciłam filmiku, ale może jeszcze nakręcę, bo to ciekawa sprawa. W każdym razie oto fota kieliszka po 1-minutowym eksperymencie na Pampersie:

W mojej ocenie w przypadku pieluszki PULowej wody w kieliszku było MNIEJ. Na zdjęciu trudno takie różnice uchwycić. Sądzę, że film byłby lepszy.

Mój post nie ma celu stwierdzenia, że pieluszki PULowe są do bani, a rodzice je używający to ignoranci Mimo że u nas używa się w 95% wełny, Maks do niedawna spał w jednorazówkach, bo wszystko inne przesikiwał, a ja w nocy staram się nie zmieniać dzieciom pieluch, bo za bardzo się wybudzają. Teraz zamiast jednorazówek stosuję u Maksa na noc wełnę, ale czasem również kieszonki PULowe. Chciałabym jednak, żebyśmy nie wyświęcały tu tak PULu, bo, sorry, guma to guma, choćby z dziurami. PUL na pewno jest lepszy od chemicznych jednorazówek i dla mnie to przede wszystkim to zadecydowało o wyborze wielo.

Pozdrawiam w południe

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    PUL na pewno jest lepszy od chemicznych jednorazówek i dla mnie to przede wszystkim to zadecydowało o wyborze wielo.
    No więc właśnie, mam podobne odczucia
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

Pat. rozwalilas mnie eksperymentem.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martulec Zobacz posta
    Pat. rozwalilas mnie eksperymentem.
    Kieliszki marki "Żołądkowa gorzka"