a bo to w innym wątku chyba, już sama nie pamiętam.
ale namęczyłam się i przypomniałam sobie - wojenna z tym profilem - Stare fotografie. http://lubimyczytac.pl/ksiazka/58523/stare-fotografie bardzo mi się kiedyś podobała.
i też się zastanawiam, czy już kiedyś tego tytułu nie szukałam i czy aby nie na forum. coś mam z mózgiem.
Jak patrzę na nakłady w starszych książkach, to nic dziwnego, że mamy takie same doświadczenia lekturoweFotografie, oczywiście, jakaś sąsiadka tam mi się tajemnicza majaczy, aktorka może? Zostało u rodziców, przywiozę sobie kiedys.
Drzwi do lasu Snopkiewicz. Jak mnie ta książka frapowała, jak ja nic niej nie rozumiałam, dlaczego ona nie chciała za niego wyjsć, co ma z tym wspólnego jego ojciec.
A Tropem tajemnicy, ech, trzy dni guglania na różne sposoby, zawracania odwłoka ludziom, a zapomniałam, że skitrana na regale u młodego![]()
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
Wielka wojna z Czarną Flagą
dla mnie lektura niezwykle ważna, miejsce akcji w moim rodzinnym mieście, obóz oddalony o 200 m od mojego domu...
Michalina 03.02.2009.
Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
Jam nieudacznik grafoman i śmieć
Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
I załatwiasz te sprawę jak pies