Pewnie, że znam i nawet pamiętamSłodka bułka dzielona na pół i wpychana do kieszeni, bo "szczeniaki lubią słodkie", w celu wyżebrania kolejnej. Szmaja. Niewypały. Powrót matki.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
I glinianki, i Padaczka![]()
A wlasnie wyguglalam, ze jest nawet film zrobiony, z 84 roku![]()
A kto zna "Dlugi deszczowy tydzien"? O rodzenstwie na wakacjach, ktorzy tropili i zlapali zlodzieja ikon w gorach?
edit, Kammik, a znasz ksiazke o chlopcu, harcerzu z powstania warszawskiego, ktory uciekl z Warszawy i schronil sie w jakiejs wiosce nieopodal, w podupadajacym domu, tam mial rozne lokalne "przygody" i tez cos z partyzantami do czynienia? Costam pod grusza chyba.
I jeszcze jedno pytanie o ksiazke, chlopiec, chyba Leszek? jedzie/leci/plynie do jakiegos wuja/stryja na Tahiti i tez jest watek kryminalny/przemytniczy. Niesamowita, tzn. w taki nastroj wchodze jak ja sobie przypominam, jak ze snu.
Ostatnio edytowane przez yvona ; 26-10-2013 o 08:28
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
A reszta pytan? Dwa pominelas![]()
Bo edytowałaś i nie widziałam wczesniej
Pierwsze to:
Drugiej, obawiam się, nie kojarzę![]()
O dzieki, dzieki! Mam, dokladnie taka okladka![]()
tzn. mam w Pl w moim "starym" pokoiku.
edit: znalazlam! To "Zamach na wyspe" Marty Tomaszewskiej, tej od Tapatikow![]()
Ostatnio edytowane przez yvona ; 26-10-2013 o 12:22