Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: Nasz plecak prosty

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ema
    Miejscowość
    Bory Tucholskie

Domyślnie

Nie wiem, czy dobrze, ale wkładałam dolną krawędź chusty w spodenki maluchowi. Wtedy materiał nie ucieka tak łatwo.
    Pięknie Wam w pawiach
    Pawel 2006 Milia 2011 Mikolaj 2013

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

O matko, ale jak ewentualnie, nie daj Boże, ta dupka wyjedzie, to chyba dziecko od razu nie leci na beton, co? Człowiek poczuje i da radę złapać?

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    O matko, ale jak ewentualnie, nie daj Boże, ta dupka wyjedzie, to chyba dziecko od razu nie leci na beton, co? Człowiek poczuje i da radę złapać?
    Czuje się, że chusta zmienia położenie, nawet jeśli to tylko troszkę.
    Ja właśnie czuję, że ta krawędź wyjeżdża przy wiązaniu, tylko nie mam pomysłu co zrobić aby tak się nie działo...

ema, dzięki

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ema Zobacz posta
    Nie wiem, czy dobrze, ale wkładałam dolną krawędź chusty w spodenki maluchowi. Wtedy materiał nie ucieka tak łatwo.
    odbierasz sobie tym samym możliwość dociągnięcia/naprężenia dolnej krawędzi, czyż nie?

Chusteryczka Awatar ema
    Miejscowość
    Bory Tucholskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    odbierasz sobie tym samym możliwość dociągnięcia/naprężenia dolnej krawędzi, czyż nie?
    Dlaczego? W moim odczuciu dawało to możliwość upchnięcia większej ilości materiału między nas, niż gdybym to miała robić mając dziecię na plecach.
    Ostatnio edytowane przez ema ; 21-08-2013 o 17:38

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a jak masz to zrobić, skoro ona skitrana w tych spodenkach?
    nie zrobisz.

a jak pociągniesz mocniej, żeby wyciągnąć (tak jak trzeba), to wtedy wyciągniesz bardzo dużo chusty do góry i w efekcie prawdowpodobnie podwiesisz dziecko za szyję na krawędzi, a środek "worka" i tak będzie niedociągnięty.

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Mi. ma rację. Choć na początek można sobie wkładać materiał w spodenki, żeby w ogóle dać radę jakoś podociągać i zniwelować strach przed wyciągnięciem całego materiału. Sprawdza się też wtedy kiedy dziecię strasznie się kręci, a my musimy na szybko zamotać. Jednak nigdy nie będzie wtedy możliwości dokładanego dociągnięcie plecaka. Może przy małym obciążeniu jest to wygodne, ale gdy ciężar dziecka wzrośnie wsadzanie chusty w spodenki powoduję, że w ogóle nas wiązanie nie odciąża, może być dociągnięta na maksa, a dziecię zgniecione, a i tak będzie nam ciążyć.

Ja jeśli wrzucałam z tobołka, to już na plecach jeszcze dokładanie tą chustę układałam pod pupą i po udkach.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka Awatar ema
    Miejscowość
    Bory Tucholskie

Domyślnie

a jak masz to zrobić, skoro ona skitrana w tych spodenkach?
    nie zrobisz.

a jak pociągniesz mocniej, żeby wyciągnąć (tak jak trzeba), to wtedy wyciągniesz bardzo dużo chusty do góry i w efekcie prawdowpodobnie podwiesisz dziecko za szyję na krawędzi, a środek "worka" i tak będzie niedociągnięty.
    Wyjdzie ze spodenek Tyle, że w łatwiejszy sposób znajdzie się między mną a dzieckiem, zanim zacznę dociągać. Tym czy innym sposobem i tak trzeba dolną krawędź umieścić między sobą a dzieckiem. Fakt, dawno nie wiązałam. Musiałabym teraz pomotać, a nie bardzo mam możliwości. Nie zauważyłam, bym podwieszała malucha, ale przyjrzę się temu na pewno.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

nawet jeśli tuż przed wrzuceniem na plecy dolna krawędź jest naprężona, to ćwiczenia i różnych myków wymaga takie jej "dociągnięcie", żeby wiązanie się udało.
    żeby uwierzyć w poprawny plecak po skitraniu dolnej krawędzi w spodenkach musiałabym go zobaczyć. bo wyobrazić sobie nie umiem

ale nie chcę przez to napisać, że źle wiążesz

Chusteryczka Awatar ema
    Miejscowość
    Bory Tucholskie

Domyślnie

nawet jeśli tuż przed wrzuceniem na plecy dolna krawędź jest naprężona, to ćwiczenia i różnych myków wymaga takie jej "dociągnięcie", żeby wiązanie się udało.
    żeby uwierzyć w poprawny plecak po skitraniu dolnej krawędzi w spodenkach musiałabym go zobaczyć. bo wyobrazić sobie nie umiem

ale nie chcę przez to napisać, że źle wiążesz
    Na jakimś filmiku wypatrzyłam ten sposób, ale kłócić się nie będę, bo zębów na tym nie zjadłam. W necie też można znaleźć różne rzeczy, to fakt. Zamierzam się przyjrzeć sprawie dokładnie, jak już będę mogła znów nosić Dzięki za uwagi Uciekam, śledzę i nie zaśmiecam

Uprawnienia umieszczania postów