Witam mam na imię Magda.
Jestem kolejny raz mamą i już zaczęłam przygode z pieluszkami wielorazowymi. Zmuszona zostałam sytuacją, mój synuś po jednorazówkach dostaje uczulenia i nie jest to uzałeżnione od firmy, wypróbowaliśmy prawie wszystkie dostępne na rynku jednorazówki i wszystkie są dla niego niedobre. Więc zaczęłam używać tetry i super się sprawdza, zero krostek, a wszystko co było poschodziło Kupiłam bambino mio i jestem dośc zadowołona, ale chciałabym wypróbować też innych pieluch.
Trafiłam na to forum i im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie, a pieluszki mi sie po nocach śnią))
Obecnie stwierdzam, że pieluszek składanych mam już wystarczającą ilość. Chciałaym kupić coś bardziej chłonnego na spacerki i na nocki, bo zaczyna coraz dłużej spać. narazie zakładam mu jednorazówki, ale chciałabym przejść na wielorazowe pieluchy.
Chciałam zamówić otulacz IV, pieluszki formowane z bambusa, wkłady chłonne bambusowe oraz pieluszkę kieszonke i wkłady sucha pieluszka IV, popróbuję co mi pasuje i ew. kupie więcej. I mam do Was drogie znające się na rzeczy mamy o odpowiedzi na moje pytania.
1. Jak myślicie ktore pieluszki bambusowe formowanki zamówić ( chodzi o firme )
2. Czy pieluszka kieszonka wygląda tak jak otulacz i ma tylko kieszonkę na wkładki, czy taka pieluszka nadaje sie naprawde do wielokrotnego użycia, bo przecież mocz zanim dojdzie do wkładki to przechodzi przez tą wierzchnią warstwe i co ona jest sucha? Lepiej BG V3 czy itti biti?
3. Ile trzeba wkładek do takiej pieluszki jeszcze dokupić i jakich?
4. Czy wkłady sucha pielucha z IV są potrzebne, ja teraz stosuje te z canpola i jak nie założe to młody płacze jak tylko się troszeczke zmoczy
5. czytam dzis, ze pieluszki sue zatłuszczaja po płatkach mydlanych, a ja dotychczas wszystkie rzeczy dzieci prałam w płakach mydlanych, co mam więc kupić do prania?
6. co z prasowaniem?
Pewnie im dalej w las tym więcej drzew i pytań, wię pewnie jeszcze Was pomęczę nie raz.
Będę wdzięczna za odpowiedź