Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 41

Wątek: Kilka pytań początkującej pieluszko-mamy:)))

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie Re: Kilka pytań początkującej pieluszko-mamy:)))

Cytat Zamieszczone przez AgaPe
    Cytat Zamieszczone przez joasiap79
    ja używam tylko bambino mio, już ponad 4 miesiace
    No właśnie, może coś*o bambino mio? Czy możesz mi podpowiedzieć, gdzie znajdę jakąś pełną informację na temat tych pieluch? Ciągle trafiam tylko na aukcje allegro, a ja bym chciała wiedzieć, w jakich są*rozmiarach, cenach itepe, itde
    No i jak się sprawdzają*w zestawieniu z otulaczami - czy mają coś*zamiast otulacza? (te majtki np.?)
    madzik0711 już odpowiedziała gdzie sobie możesz o nich poczytać. Jak dla mnie są ok. Wiem, że nie mam porównania z innymi pieluszkami. Ale ja patrzę na pieluszki z praktycznego punktu widzenia: są chłonne, łatwo się zakładają, rzepy się nie odpinają, mąż umie założyć, nie są bardzo drogie (droższe niż tetra, ale duuużo tańsze niż kieszonki, AIO itp), więc czego chcieć jeszcze? Jak masz jakieś pytania to pisz.
    Karolina - 16.05.2008
    Weronika - 21.01.2011

Chustofanka Awatar AgaPe
    Miejscowość
    Racibórz/ Mikołów

Cytat Zamieszczone przez joasiap79
    madzik0711 już odpowiedziała gdzie sobie możesz o nich poczytać. Jak dla mnie są ok. Wiem, że nie mam porównania z innymi pieluszkami. Ale ja patrzę na pieluszki z praktycznego punktu widzenia: są chłonne, łatwo się zakładają, rzepy się nie odpinają, mąż umie założyć, nie są bardzo drogie (droższe niż tetra, ale duuużo tańsze niż kieszonki, AIO itp), więc czego chcieć jeszcze? Jak masz jakieś pytania to pisz.
    Joasia, dzięki! A czy można na nie stosować każdy otulacz? Próbowałaś? Bo wiesz, praktyczna strona to jedno, ale te cuda, które szyją forumowe dziewczyny aż proszą się, by je światu pokazywać
    "Wszystko trzeba odkryć samemu. I również przejść przez to zupełnie samemu". [Too-tiki]

Mój świat mieści się w moich ramionach.

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Joasia, dzięki! A czy można na nie stosować każdy otulacz? Próbowałaś? Bo wiesz, praktyczna strona to jedno, ale te cuda, które szyją forumowe dziewczyny aż proszą się, by je światu pokazywać
    Oj wiem, bo nieraz zaglądam i oglądam, oglądam... Może na lato się skuszę, bo wtedy dzieć bez rajstop biega. Wydaje mi się, że można na nie stosować inne otulacze. To mniej więcej tak jakbyś sobie dwie tetrowe złożyła (na pół, i znowu na pół, i jeszcze raz na pół). Taką grubość mają te pieluszki do składania w rozmiarze 7-16. Czyli jak otulacz przystosowany do pieluszek składanych to powinien pasować. Nie wiem jak te otulacze przygotowywane na formowanki.
    Karolina - 16.05.2008
    Weronika - 21.01.2011

Chustofanka Awatar AgaPe
    Miejscowość
    Racibórz/ Mikołów

No podobno część otulaczy (nie wiem czy wszystkie) pasują na większość formowanek. Więc będziemy widzieć. A bambino mio są w 2 rozmiarach, zgadza się? Na ile ten pierwszy wystarczy? Chodzi mi o miesiące, plus minus, bo kilogramy na razie niewiele mi mówią...
    "Wszystko trzeba odkryć samemu. I również przejść przez to zupełnie samemu". [Too-tiki]

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Młody ma 2,5 i sa spokojnie dobre, chociaż widze, ze coraz wieksze to jego siku. Mam zamiar pózniej uzywac je jako wkładów do kieszonek, pisały dziewczyny, ze tak robia., wiec sie nie zmarnuja. teraz mam zamiar kupic otulacz IV i spróbowac do niego wkładac tetre i bambino mio, dam znac, bo majteczki S sa juz takie na styk, zreszta mam jedne do odstapienia, te w gwiazdki, nowe, nieuzywane. Ale ja kupilam pozno te pieluszki jak młody miał 6 kg. Wszystko zalezy jak duze dziecko Ci sie urodzi, boprzybiera średnio 700-1000 g/miesiac.
    Mama Kasi i Kuby

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

No podobno część otulaczy (nie wiem czy wszystkie) pasują na większość formowanek. Więc będziemy widzieć.
    ja nie mam żadnej formowanki, więc nie wiem czy otulacze bambino mio na nie pasują.

A bambino mio są w 2 rozmiarach, zgadza się? Na ile ten pierwszy wystarczy? Chodzi mi o miesiące, plus minus, bo kilogramy na razie niewiele mi mówią...
    bambino mio mają pieluszki do składania w dwóch rozmiarach. A majteczki chyba w 5. Co do pieluszek to ja mając półroczną karolinę od razu wskoczyłam w te drugie i było ok. Te pierwsze są po prostu trochę mniejsze, żeby małemu dziecku wielkiej ilości materiału między nogami nie montować Potem te mniejsze też mogą być używane, tylko trochę częściej zmieniane niż większe.
    A majteczki ja kupiłam 2 sztuki tych 7-9 kg i 2 szt następnych. Z reguły mi 2 sztuki wystarczały, a jak był wielki problem to zakładałam te większe sporadycznie. W miesiącach to ok 6tego miesiąca zaczęłam 7-9kg i jeszcze ich używam (11mc). Ale moja karolina to szczypiorek, więc pewnie dlatego tak długo się jeszcze w nie mieści.
    Karolina - 16.05.2008
    Weronika - 21.01.2011

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

bambino mio pieluchy sa w 2 roZmiarach, a majteczki maja wiecej rozmiarów
    Mama Kasi i Kuby

Chustofanka

Cytat Zamieszczone przez madzik0711
    Wszystko zalezy jak duze dziecko Ci sie urodzi, boprzybiera średnio 700-1000 g/miesiac.
    Mój syn przybierał na wadze początkowo po 1200g na miesiąc. Córcia tylko 500g. Oboje wyłącznie cycowi. Także bardzo różnie to jest.

Chustofanka Awatar AgaPe
    Miejscowość
    Racibórz/ Mikołów

A w czym są*lepsze BM od grubej tetry? Bo ja cały czas myślałam, że BM to takie gotowce (coś*jak formowanki), na które zakłada się majtki (PULe i insze otulacze) - Wy mnie dopiero oświeciłyście, że je też się składa...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

BM to prefoldy,czyli prostokąt materiału składającego się z kilku warstw (najczęściej w części środkowej tych warstw jest więcej).
    na ekobaby.pl jest to opisane dokładniej,np.:
    http://www.ekobaby.pl/ep_instrukcja_skladania.php#4

Chustofanka Awatar AgaPe
    Miejscowość
    Racibórz/ Mikołów

Cytat Zamieszczone przez magda1980
    BM to prefoldy,czyli prostokąt materiału składającego się z kilku warstw (najczęściej w części środkowej tych warstw jest więcej).
    na ekobaby.pl jest to opisane dokładniej,np.:
    http://www.ekobaby.pl/ep_instrukcja_skladania.php#4
    Dzięki, Kochana!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Tak to sa pieluszki do składania, ale o niebo lepsze od tetry, przynajmniej tej mojej. Odkad mam BM najpierw uzywam ich, a w ostatecznosci tetry.
    Mama Kasi i Kuby

Chustofanka Awatar AgaPe
    Miejscowość
    Racibórz/ Mikołów

majteczki S sa juz takie na styk, zreszta mam jedne do odstapienia, te w gwiazdki, nowe, nieuzywane.
    A nie masz ochoty ich odsprzedać? Zresztą jak masz używane, a dzieć się*w nie mieści, i w stanie są przyzwoite, to by mnie takie eski też*interesowały...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

te w gwiazdki mge Ci odsprzedac, a te pozostałe tzn 2 pary białych jeszcze młody nosi, ale już niedługo beda za małe ew wtedy sie umówimy, jakbys chciała))
    Mama Kasi i Kuby

Chustofanka Awatar AgaPe
    Miejscowość
    Racibórz/ Mikołów

Madzik, priva piszę

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

odpowiedziałam
    Mama Kasi i Kuby

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Wysłałam Ci na priva, ale ne wiem czemu mi cały czas wisi w wiadomościach do wysłania
    Mama Kasi i Kuby

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Karolina - 16.05.2008
    Weronika - 21.01.2011

Chustofanka Awatar AgaPe
    Miejscowość
    Racibórz/ Mikołów

Wysłałam Ci na priva, ale ne wiem czemu mi cały czas wisi w wiadomościach do wysłania
    Spoko, spoko, tak się czasem dzieje, one potem jakoś*tajemnie są dostarczane z tych skrzynek do adresata Zawsze możesz napisać drugi raz, hihi

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

mam nadzieje, ze doszedł
    Mama Kasi i Kuby

Uprawnienia umieszczania postów