Pokaż wyniki od 1 do 20 z 243

Wątek: niszczenie się bambusa

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Widzialam w amerykańskich sklepach ze ceny konopii byly na poziomie bambusa, również w zamówieniu zbiorowym u Dewiś wyszlo na to samo. W ogóle to dziwi mnie brak dostepności konopii w Polsce bo jeszcze kilkanaście/-dziesiat lat temu tkanina konopna byla najważniejsza, to z niej robilo się najtrwalsze rzeczy typu płótna do statków, worki i mnóstwo innych ciekawych rzeczy. Gdzieś nawet o tym oglądałam fajny film. A w temacie- wczoraj wyciagnęłam z prania wkladkę bambusową od Wonderoosa v2-na wpół znisczona, głownie z przodu gdzie siuśki u chłopców głównie lecą. Tej wkladki juz nigdy nie sprzedam, wizualnie nadaje się na śmietnik a ma z pół roku. NIENAWIDZĘ BAMBUSA!Idę sobie założyc watek na bazarku że chcę konopie
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Widzialam w amerykańskich sklepach ze ceny konopii byly na poziomie bambusa, również w zamówieniu zbiorowym u Dewiś wyszlo na to samo. W ogóle to dziwi mnie brak dostepności konopii w Polsce bo jeszcze kilkanaście/-dziesiat lat temu tkanina konopna byla najważniejsza, to z niej robilo się najtrwalsze rzeczy typu płótna do statków, worki i mnóstwo innych ciekawych rzeczy. Gdzieś nawet o tym oglądałam fajny film. A w temacie- wczoraj wyciagnęłam z prania wkladkę bambusową od Wonderoosa v2-na wpół znisczona, głownie z przodu gdzie siuśki u chłopców głównie lecą. Tej wkladki juz nigdy nie sprzedam, wizualnie nadaje się na śmietnik a ma z pół roku. NIENAWIDZĘ BAMBUSA!Idę sobie założyc watek na bazarku że chcę konopie

dalej robią z konopii, ale np worki, liny, a nie znalazłam nic, co by się nadało na pieluszki .
    jestem w szoku, że cały czas ktoś narzeka na bambus - mi się kompletnie nic z moim nie dzieje
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylviontko Zobacz posta
    dalej robią z konopii, ale np worki, liny, a nie znalazłam nic, co by się nadało na pieluszki .
    jestem w szoku, że cały czas ktoś narzeka na bambus - mi się kompletnie nic z moim nie dzieje
    mam jedna twoja bambusową formowankę i z nią się jeszcze nic nie dzieje. Ale wklad z tego samego bambusa (piszę tu o tym brazowym z przelomu 2011/2012) juz mi nieco wylysial w części narażonej na siuśki. A oba chyba z tej samej partii

Chustomanka Awatar fensterka

Domyślnie

mi bambus też rzeczywiście lnieje, ale tylko na wkładach, ale są też wkłady bambusowe bez włosków, nie wiem jak to nazwać, taki gładki, z kieszonkami blueberry był, albo formowanka bambusowa bbh też takie ma
    Problem w tym, że jest nas czterech
    Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
    i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fensterka Zobacz posta
    mi bambus też rzeczywiście lnieje, ale tylko na wkładach, ale są też wkłady bambusowe bez włosków, nie wiem jak to nazwać, taki gładki, z kieszonkami blueberry był, albo formowanka bambusowa bbh też takie ma
    mam formowanke bambusową BBH i jest ok, mi nie linieje. Ogólenie szlak trafia frotę bambusową, ale w BBH nie ma froty.

Chustoholiczka Awatar gazetka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

witajcie

ja mam problem z tetrą bambusową, kurczy się w praniu, zbija. Śliczne miękkie pieluszki zmieniły się w zbite kwadraty sztywnieją tak jak wkłady do pieluch. Jest niby na nich napisane żeby prać na 40 stopni a ja parę razy wyprałam w 60 ale wydaje mi się że właśnie po praniu w 40 się kurczą...
    Może powinno się je od nowości naciągać po wypraniu? Albo tak ocierać np. o łóżeczko jak powinno się robić żeby zmiękczyć wkłady?
    macie jakieś sposoby czy mało kto używa tetry bambusowej bo jest droga..?
    Janka - jesień 2013, Hanka - sierpień 2016, Leon - październik 2019

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Ja mam bambusowe formowanki Lollipop i Totsbots, wszystkie łysieją przy pachwinach i po wewnętrznej stronie brzucha. O dziwo, ich wkłady nie Mam też bambusową Lulu, ona jest z zupełnie innego rodzaju froty, takiej jakby króciutko przystrzyżonej, bez wyraźnych długich pętelek, absolutnie nic się z nią nie dzieje, a swoje już przeszła.

Nie miałam nigdy nic z weluru bambusowego, może on by był bardziej trwały?

Uprawnienia umieszczania postów