Na czesci moich pieluch (chyba tots bots) i na kilku angielskich stronach pieluchowych wyczytalam, ze producenci nie zalecaja do prania sody ani octu (w UK kwasek jest malo znany). Moze to to?
Mi z babbusowych rzeczy odrobine sie zniszczyly wklady do Itti Bitti, na zgieciach sie przetarly w kilku miejscach, uzywane byly naprawde intensywnie. Formowanki na razie ok.
A. 02.2010, T. 06.2012
kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
Ja NF akurat uzywam (choc ostatnio juz nie, bo mi sie skonczyl i nie widze roznicy w sumie), ale stripping rzeczywiscie, cos w tym moze byc, bo Itti Bitti uzywalam tylko ze starsza i wtedy stosowalam forumowe sposoby stripingowania. Przy mlodym stripingowalam raz czy dwa na razie, ale metoda "angielska", czyli przez namoczenie w wodzie z plynem do naczyn a potem kilkakrotne plukanie.
A. 02.2010, T. 06.2012
ja też nie mam zufania do wszystkiego co jest żrące, soda, kwasek czy podobnie pewnie NF.
Gdyby producenci dowiedzieli, co przechodzą ich materiały, zdziwiliby się, że ludzie nie stosują się do ich zaleceń, co nie zmienia faktu, ze oddałabym taką pieluszkę do reklamacji, nawet jak ją odrzucą, ale może by się pofatygowali i sprawdzili co powoduje , że tak niszczeje...
kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
Ja NF używałam przez ostatni rok, ale kwaskowanie robiłam raz na miesiąc-półtora. I też nigdy nic się nie zadziało. No nic nie wyłysiało.
Nie rozumiem, czemu tak się może dziać...
kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
Ja prałam przez ostatni czas w bobasie który jest wybielający ale nie wybiela tak intensywnie jak NF. Po 3 praniach w NF moje wkłady ecru zrobiły się białe, tetra miała ładny naturalny kolor a też się zrobiła prawie biała, mikropolar robił się szary. Zrezygnowałam z NF na rzecz prania w 60stopniach bo pieluchy robiły się nieładne. Mieliście coś takiego?