Pokaż wyniki od 1 do 20 z 243

Wątek: niszczenie się bambusa

Mieszany widok

demona
    Guest

Domyślnie

nigdy pieluch nie prałam poniżej 60

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilam Zobacz posta
    to może jak masz jeszcze jakieś całe bambuski to przepierz je na 60 stopni co jakiś czas może pomoże ja zwykle prałam na 60 wszystkie pieluszki (pule też), jakoś tak bardziej ufałam że się dopierze niż w 40 mimo nappy fresha.
    Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    nigdy pieluch nie prałam poniżej 60
    Myślicie, że to może być wina ZA NISKIEJ temperatury? Przecież niby od tego jest nappyfresh nie? Inaczej bez sensu chyba go dodawać? Czy gdyby się nie dopierały w 40-50 st. z nf, to nie zalatywałby ciągle po nasiusianiu?
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez larwunia Zobacz posta
    Czy gdyby się nie dopierały w 40-50 st. z nf, to nie zalatywałby ciągle po nasiusianiu?
    ale nf to dodatek antybakteryjny, nie? z wypłukiwaniem zapachu chyba niewiele ma wspólnego?

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    ale nf to dodatek antybakteryjny, nie? z wypłukiwaniem zapachu chyba niewiele ma wspólnego?
    Nie no chodzi mi o ten specyficzny smrodek amoniakowy po nasiusianiu, który się robi od złogów w pieluszkach, jeżeli pieluszki się dobrze dopierają, to te złogi wolno się kumulują, jeżeli by się źle dopierały, to pieluszki szybko by śmiergły, źle główkuję ?

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez larwunia Zobacz posta
    Nie no chodzi mi o ten specyficzny smrodek amoniakowy, który się robi od złogów w pieluszkach, jeżeli pieluszki się dobrze dopierają, to te złogi wolno się kumulują, jeżeli by się źle dopierały, to pieluszki szybko by śmiergły, źle główkuję ?
    niby dobrze
    ale na dopieranie to raczej ma wpływ własnie temperatura prania i ilość dodanego środku, nf ma niby wybijać bakterie w niższej temperaturze, a nie dopierać smrodek

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    ale na dopieranie to raczej ma wpływ własnie temperatura prania i ilość dodanego środku, nf ma niby wybijać bakterie w niższej temperaturze, a nie dopierać smrodek
    no niby tak

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja bym spróbowała jednak pokombinować z temperaturą prania bo szkoda pieluch.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Uprawnienia umieszczania postów