Pokaż wyniki od 1 do 20 z 243

Wątek: niszczenie się bambusa

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    do najmocniejszych jednak należą włóĸna konopne z których kilkanaście i kilkadziesiąt lat temu robiło się wory, płótna na żagle itp. A chłoną tak samo jak bambus. Dlatego wolę konopie, bo są trwalsze. Przy mojej wodzie nie robia się wcale twarde, sa miekkie
    O, to super. U mnie jednak konopie twardnieją Generalnie są sztywniejsze od bambusa i to mi w nich przeszkadza.

Formowanki bambusowe dają póki co radę. W jednej wystrzępiła się jedynie kolorowa tkanina bambusowa na zewnątrz i to po raptem drugim praniu, więc zareklamowałam, ale poza tym jest póki co ok. Obym nie napisała tego w złą godzinę

Chustomanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

u mnie jedynie wkłady z mikrof. są niezmiennie takie same pieluszki flanelowe agny też nie dały rady.
    nie wiem może mam jakąś dziwną pralkę/ wodę czy coś

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

mi się bambusy wycierają odkąd mam wirowanie na 1100, kiedyś 800 - czy to może byc powód ?
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

chyba nie , bo u mnie wirowanie ustawione na 500
    Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    mi się bambusy wycierają odkąd mam wirowanie na 1100, kiedyś 800 - czy to może byc powód ?

Chustomanka Awatar gosica502

Domyślnie

Mi się w sumie ani z bambusami ani z flanelą od Agny nic nie dzieje, używane już są ponad rok i jedno i drugie, dość intensywnie, do każdej pralki praktycznie... Wirowanie na 100, pranie na 60 stopni zwykle..

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mi w sumie tez długo nie łysiały, ale jak zaczęło łysieć to już łysieje. Ale wczesniej uzywałam eko-proszku , a teraz jakiś zwykły + Nappi Fresch. Chyba wrócę znowu do eko.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

lovela ponoć zapycha włókna?
    Jama itti bitti tylko mi się robią twarde po praniu konopie tak samo, piorę na 40 stopni 1000 obrotów czasem w 60 z dodatkiem odplamiacza,
    mam tez tetrę bambusowa która się z czasem zbiegła czy wy tez tak macie?
    Nie mam żadnych dziur. Frota bambusowa jest sprana ale tylko tyle.

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

U mnie wklady bambusowetroszke tylko wylysialy piore w zakresie 40-60 st. Wkladki mikrofibrowe super sie trzymaja, konopne mam 2 i tez zero uszczerbkow na zdrowiu

Chustomanka Awatar fensterka

Domyślnie

mi wyłysiał wkład bambusowy od babyetty, doszczętnie i zanim się zorientowałam regularnie fusował mi inne pieluchy, ależ mnie to złościło
    Problem w tym, że jest nas czterech
    Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
    i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja mam dużo wkładów bambusowych BamBamsa, Kokosi i Ecodidi i wszystkie są super. Wyłysiała mi jedna formowanka bambusowa i teraz się trochę bambusa boję. Ale potwierdzam, że wysoka temperatura to jest zabójstwo dla babmusa. Tydzień temu pierwszy raz wygotowałam wszystkie wkłady mikrofibrowe, prefoldy itp. ( babmusa nie chciałam ryzykować i moje szczęście ). Przez przypadek jednak wpadła mi jedna wkładka bambus/mikrofibra i przy wyciąganiu z pralki, od razu zauważyłam łysą plamę oczywiście po bambusowej stronie, bo mikrofibra elegancka.
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

demona
    Guest

Domyślnie

welur bambusowy też niszczeje? Przy Witku nie miałam żadnych problemów z bambusem, a miałam prawie same bambusowe formowanki.

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A czy takie wyłysiałe pieluszki wyrzucacie czy coś z nimi robicie? Bo ja się zastanawiam- trochę mi szkoda takiej pieluszki wielo, a z drugiej strony czy będzie spełniała oczekiwania jak będzie juz same sitko. Z Tots Botsa mam zrobiony elegancki otulacz- trzyma super.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustoguru

Domyślnie

Powiedzcie proszę, po jakim czasie używania wkładek bambusowych się tak wam dzieje? Macie od nowości, odkupione?

Chustonówka

Domyślnie

Ja nigdy nie miałam problemów z bambusem,niektóre ręczniczki używane są do tej pory i nadal jak nóweczki,dodam,że nie zawsze się stosowałam do wskazówek,czyli prałam też w wyższych temperaturach,czasami tylko się filcowały

Chustonówka

Domyślnie

Wszystko predzej czy pozniej zejdzie z tego swiata bambusowe w uzytku od roku i poki co ciagle jest wszystko w normie. Tym bardziej, ze udalo sie w jakiejs promocji na escallante.pl kupic

Chustoguru

Domyślnie

Raport
    G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019

Chustonówka

Domyślnie

Hej sprawdźcie cudowne, ręczniki bambusowe od SNY
    https://snyvision.com/category/akces...iki-bambusowe/

Polecam na maska, są piękne i bardzo praktyczne!!!

Uprawnienia umieszczania postów