Pokaż wyniki od 1 do 20 z 243

Wątek: niszczenie się bambusa

Mieszany widok

Chustomanka Awatar asioczka
    Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

mi sie dra wklady z Itti Bitti sio. szczolnie przy napkach- robia sie dziury. ale nie podczas uzytkowania, tylko z pralki wyciagam porwane/dziurawe.
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Bambus mi tez łysieje I się w nim dziury robią
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Po tym, jak szlag trafił moją tetrę bambusową, zaczyna się problem z frotą. Co nieco zaczyna mi łysieć W jednym wkładzie zrobiła się już dziurka. Włókna bambusowe chyba do mocnych nie należą.

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja piorę zawsze na 60stopni w trybie eko. Jakoś nie mogę się przemóc do prania poniżej tych 60 stopni.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustoholiczka Awatar sweetrose
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

i u nas ten problem, kiedyś tylko wkłady bambusowe, potem i formowanki ;/ i z 5szt tetry bambusowej szlak trafił ;/
    niektóre wkłady w porę choć tyci odratowałam obszywając np flanelą...

nie wiem w czym tkwi problem, bo piorę w 40st, w woreczkach, staram się prać codziennie lub drugi dzień...
    nie trzymać długo w wiadrze i przepłukiwać a i tak szlak trafia ;/ najbardziej żal mi tetry ;/
    Junior 2011
    Oleksander 2016
    Zośka 2021

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Ja piorę zawsze na 60stopni w trybie eko. Jakoś nie mogę się przemóc do prania poniżej tych 60 stopni.
    Bez problemu wypiorą się nawet przy 40 . Ale to już zależy od samej pieluchy. W każdym razie odradzam prać powyżej 60 stopni. Wtedy po pieluszce niewiele zostanie.

Chustonówka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Hm a macie foty jakichś łysiejących bambusów? Moje się tylko sztywne jak podeszwa buta robią i ostre jak tarka :/ ale oprócz zbijania się nie widzę nic...ja mam pieluchy close parents

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta
    Po tym, jak szlag trafił moją tetrę bambusową, zaczyna się problem z frotą. Co nieco zaczyna mi łysieć W jednym wkładzie zrobiła się już dziurka. Włókna bambusowe chyba do mocnych nie należą.
    do najmocniejszych jednak należą włóĸna konopne z których kilkanaście i kilkadziesiąt lat temu robiło się wory, płótna na żagle itp. A chłoną tak samo jak bambus. Dlatego wolę konopie, bo są trwalsze. Przy mojej wodzie nie robia się wcale twarde, sa miekkie
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    do najmocniejszych jednak należą włóĸna konopne z których kilkanaście i kilkadziesiąt lat temu robiło się wory, płótna na żagle itp. A chłoną tak samo jak bambus. Dlatego wolę konopie, bo są trwalsze. Przy mojej wodzie nie robia się wcale twarde, sa miekkie
    O, to super. U mnie jednak konopie twardnieją Generalnie są sztywniejsze od bambusa i to mi w nich przeszkadza.

Formowanki bambusowe dają póki co radę. W jednej wystrzępiła się jedynie kolorowa tkanina bambusowa na zewnątrz i to po raptem drugim praniu, więc zareklamowałam, ale poza tym jest póki co ok. Obym nie napisała tego w złą godzinę

Chustomanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

u mnie jedynie wkłady z mikrof. są niezmiennie takie same pieluszki flanelowe agny też nie dały rady.
    nie wiem może mam jakąś dziwną pralkę/ wodę czy coś

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

mi się bambusy wycierają odkąd mam wirowanie na 1100, kiedyś 800 - czy to może byc powód ?
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

U mnie wklady bambusowetroszke tylko wylysialy piore w zakresie 40-60 st. Wkladki mikrofibrowe super sie trzymaja, konopne mam 2 i tez zero uszczerbkow na zdrowiu

Chustoguru

Domyślnie

Powiedzcie proszę, po jakim czasie używania wkładek bambusowych się tak wam dzieje? Macie od nowości, odkupione?

Uprawnienia umieszczania postów