Pokaż wyniki od 1 do 20 z 243

Wątek: niszczenie się bambusa

Widok wątkowy

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez larwunia Zobacz posta
    Ha! zrobiłam mały research na zagranicznych stronkach i tak:

- Mothercare miał ogromy problem z formowankami Sandy's, do tego stopnia, że wymieniali na nowe, właśnie z powodu owego łysienia
    - aktualnie na stronce widnieje informacja, że nie chlorować, nie wybielać, nie używać 'oxygenated produtcs' , w składzie nie może być sodium percarbonate, bo może powodować to właśnie niszczenie włókien i łysienie
    - ALE z kolei z tego co wyczytałam, Nappy Fresh jest właśnie zalecanym "oxygenated bleach" i kilku producentów ( np. Real Nappies ) zaleca używanie właśnie tego produktu do ewentualnego wybielania itp., natomiast w składzie widzę też sodium percarbonate

A więc może to jednak Nappy Fresh jest sprawcą ? Dziewczyny szyjące zalecam przyjrzeć się temu tematowi, bo jeśli faktycznie tak jest, to taka informacja koniecznie powinna być na Waszych pieluchach !
    może ci co zalecają mają jakieś korzyści z polecania danego prduktu...
    u mnie na pieluszkach są metki z praniem i jest tam, aby nie wybielać, widzę, że nie ma aby nie chlorować, ale wg mnie to to samo. jeszcze chyba do wkładów muszę takie metki wszywać, a na stronie z wkładami jest napisane aby nie chlorować i nie wybielać (nie przy wszystkich wkładach, ale poprawię)

edit.
    wkłady też mają wszywkę z instr prania
    Ostatnio edytowane przez sylviontko ; 15-10-2013 o 16:52
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Uprawnienia umieszczania postów