Cytat Zamieszczone przez Budzik
No dobrze, jeśli autorowi(ce) chodziło o to, że dziecka nie można nosić cały czas w chuście (w pionie czy nie w pionie), że część dnia powinno spędzać na kocyku, leżaczku, generalnie - w różnych okolicznościach i pozycjach, to czemu tego tak nie napisał? Tylko daje zegarkowe wytyczne: pół godziny chusta, 10 minut przerwa.
Właśnie o to mi chodziło, ja zanim nabyłam swoja pierwszą chustę mnóstwo starałam sie poczytać i dowiedzieć na temat, często słyszałam że to nie jest dobre bo... (i tu padała cała litania różnych opinii wyrwanych z pojedynczych artykułów) na szczęście wiedziałam czego sie spodziewać i umiałam odpierać ataki. Dawanie tak dokładnej instrukcji stwarza wrazenie że niezastosowanie sie do niej moze wyrządzić krzywdę. Wiem bo już trzy osoby w firmie przyleciały mnie poinformować o cyt. "najnowszych badaniach" i zapytać jak z raczkującym dzieckiem radzę sobie żeby poleżała 10 min.
Może głupota osób pytających, ale jeśli czegoś sie nie zna to często bierze sie za wytyczną jest to co napisane.