-
Chustofanka
Moją córcię odpieluchowałam zwykłymi bawełnianymi majtkami zakładałam latem i puszczałam po mieszkaniu wysadzając co jakiś czas początkowo co pół godziny potem co godzinę i analogicznie wydłużałam te przerwy.Był kryzys i potem kiedy urodziłam synka córka odpieluchowała się z dnia na dzień dzięki siostrzeńcowi który korzystał z nocnika a u którego mieszkała przez dwa tygodnie mojego pobytu w szpitalu.
Synka chyba będę w ten sam sposób oduczać od pieluch,nie jestem przekonana co do trenerek dla mnie to sygnał dla dziecka że jeszcze nie musi być do końca samodzielne i nie musi kontrolować swoich potrzeb bo jak popuści to co?No nic majtki zatrzymają a jak poleci po nogach to już jednak świadomość inaczej działa bo coś jednak się dzieje i nie jest to przyjemne.
U nas okres odpieluchowania wypadnie jakoś na wiosnę na razie synek jak już zrobi siusiu to przyjdzie pokaże na pieluszkę i powie "FU" to wiem że trzeba zmienić ale na nocnik nie chce siadać na deskę zmniejszającą też nie musi dojrzeć do tego,skoro teraz potrafi zakomunikować,że się wysiusiał to za moment zakomunikuje,że mu się chce siusiu bo jest bardzo pojętnym chłopcem i bardzo komunikatywnym.
Dlatego zgadzam się z przedmówczyniami że trenerki to sposób na wyciągniecia kasy(nie małej 15zł za szt na all)od rodziców jak bym miała się asekurować wolałabym w majtki wsadzić cienką tetrówkę albo wkładkę bambusową efekt ten sam a kasa w potwelu
BASIA(20.01.2000)

Ania(04.09.2009)

Jaś(05.10.2011)

Uprawnienia umieszczania postów