Pokaż wyniki od 1 do 20 z 201

Wątek: Nosidlo Kibi

Mieszany widok

Chustoguru Awatar AlicjaR
    Miejscowość
    Żywiec

Domyślnie

Producent nie ma obowiązku udzielania gwarancji. Ciężar roszczeń reklamacyjnych spoczywa NA SPRZEDAWCY. To sprzedawca na podstawie obowiązującej ustawy z lipca 2014 udziela z mocy prawa dwuletniej rękojmi i ma obowiązek reklamację rozpatrzyć. Jeśli wada nie jest spowodowana uszkodzeniem mechanicznym i została ujawniona w okresie do 6 miesięcy od zakupu z automatu uznaje się, że istniała w momencie zakupu. Panią petisu zapraszam na szkolenie z praw konsumenta i obowiązków sprzedawcy, każdy, kto prowadzi działalność handlową jest zobligowany do znajomości przepisów prawa. A ta pani prawo łamie. Isolt, nie odpuszczaj. Prześlij mi Twojego maila na priv, wyślę Ci moje autorskie materiały ze szkolenia, które prowadzę dla sprzedawców w swojej firmie. Żebyś wiedziała, jakie masz prawa.

dianek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AlicjaR Zobacz posta
    Producent nie ma obowiązku udzielania gwarancji. Ciężar roszczeń reklamacyjnych spoczywa NA SPRZEDAWCY. To sprzedawca na podstawie obowiązującej ustawy z lipca 2014 udziela z mocy prawa dwuletniej rękojmi i ma obowiązek reklamację rozpatrzyć. Jeśli wada nie jest spowodowana uszkodzeniem mechanicznym i została ujawniona w okresie do 6 miesięcy od zakupu z automatu uznaje się, że istniała w momencie zakupu. Panią petisu zapraszam na szkolenie z praw konsumenta i obowiązków sprzedawcy, każdy, kto prowadzi działalność handlową jest zobligowany do znajomości przepisów prawa. A ta pani prawo łamie. Isolt, nie odpuszczaj. Prześlij mi Twojego maila na priv, wyślę Ci moje autorskie materiały ze szkolenia, które prowadzę dla sprzedawców w swojej firmie. Żebyś wiedziała, jakie masz prawa.
    oo, to się zmieniło!
    AlicjaR, podałabyś mi nazwę ustawy, bo nie mogę znaleźć, a chętnie bym zerknęła i podesłała tacie

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Zaproponowałam zwrot pieniędzy, co jeszcze mogę zrobić? Nie migę zmusić producenta, to takiej a nie innej reakcji. Na ich stronie można przeczytać o gwarancji, to 6 miesięcy. Nie mam żadnych doświadczeń z reklamacjami z nimi oraz nie ma zamiaru się szkolić, ponieważ nie prowadzę sklepu internetowego. Zdążą mi się jedynie sprzedać zapasy z szafy.
    AlicjaR czym ja niby łamię prawo? Propozycją zwrotu pieniędzy?
    Ostatnio edytowane przez petisu ; 15-04-2017 o 14:46
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AlicjaR Zobacz posta
    Dlaczego więc przy zakupie to producent określa zasady gwarancji? Poza tym petisu mówi, że sklep już nie funkcjonuje. Czy w tym wypadku sprzedawca również ma obowiązek wszystko rozpatrzyć? Teraz petisu miałaby zatrudnić rzeczoznawcę, który oceniłby w jaki sposób powstała szkoda itd i w razie rozpatrzenia pozytywnego dla reklamującego, naprawiać wadę nosidełka czeskiego producenta? To się trochę nie trzyma kupy. Zawsze, kiedy reklamowałam buty czy cokolwiek, to sklep odsyłał towar do producenta a nie bawił się w jakieś łatanie dziur po kimś innym.
    http://www.trustedshops.pl/wiadomosc...rnetowych.html
    Prawnie jest zasada rękojmi. Można się dogadać w tej sprawie w granicach zasad prawnych. Nie każdy sprzedawca orientuje się we wszystkim. Musicie się po prostu raz jeszcze dogadać w tej sprawie. Może da się osiągnąć jakieś rozwiązanie, satysfakcjonujące dla oby stron.

Uprawnienia umieszczania postów