nabyłam własnie na bazarku 3 frotowe formmowanki i rozglondam sie po sklepach za welnianym otulaczem i jakimis bambuskami, a mama mnie zgasila. ze po co mi wiecej, 3 mi wystarcza. zaraz przyjdzie pan maz i powie to samo. buuu
nabyłam własnie na bazarku 3 frotowe formmowanki i rozglondam sie po sklepach za welnianym otulaczem i jakimis bambuskami, a mama mnie zgasila. ze po co mi wiecej, 3 mi wystarcza. zaraz przyjdzie pan maz i powie to samo. buuu
Honorata, mama Ninki 21.09.2008
nie przejmuj sie. Ja wiekszosc rzeczy kupuje a pozniej pokazuje mezowi co kupilam. On jest straszny przy zakupach. Zawsze mowi ze niepotrzebne a potem ze jednak by sie przydalo.
jakby on mial decydowac o zakupach dla dziecka to by pojechal po porodzie, kupil jedno body, jeden kaftanik, jeden pajacyk i bylby szczesliwy.
Dlatego pieluszki tez kupuje sama, a dopiero pozniej mu mowie ze i tak trzeba bylo a kupilam okazyjnie wiec niech sie cieszy![]()
ja mówię, że muszę kupić bo dziecko nie ma w czym chodzić, a raczej w co sikać
wyszłam z założenia, że na pampki wydawałabym 120zł miesięcznie (kiedyś tyle zuzywałam) i teraz sobie swobodnie dysponuję taką kwotą przy zakupie pieluszek - bo i tak na pampki musiałabym wydać![]()
Mój mąż nie wie ile na pieluszki wydałamczego oczy nie widzą.....
![]()
Kiedyś zgadywał ile Łuśki pieluszki kosztowały. Powiedział 400 zł. He he.. pomylił sie tylko czterokrotnie (wszystkie pieluszkowe zakupy skrupulatnie notuję).
Powiedziałam, że trochę więcej ale i tak się opłaca bo pampki droższe (chociaż powoli przestaję w to wierzyć).
Ja się nikomu nie tłumaczę i zakupy robię takie jakie chcę.![]()
atoja wielorazówki czy są tańsze, czy nawet droższe to myślę, że nie jest takie istotne.
Jest zbyt dużo plusów jeśli chodzi o wielorazówki, tak myślę, a najważniejsze jak dla mnie są dwa:
- śmieci
- zdrowie dziecka
To dwa podstawowe, znalazłoby się dużo więcej, ale czy te dwa nie są najważniejsze??? Także nie przejmuj się. A że lubimy kupować i zmieniać pieluszki. No cóż, a kto nam zabroni. W końcu dziecko z nich wyrośnie i już nie będziemy mieć takiej możliwości. Także uważam, że trzeba używać póki czas.![]()
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Mnie tez mama raz zgasila, ze po co ja tak ciagle probuje i kombinuje. Bo jej by wystarczyla tetra i cerata hehe. Najpierw mi sie przykro zrobilo, a potem jej powiedzialam A DLACZEGO NIE? no i nie znalazla argumentu.
K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013
1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!
fajnie wam tak mowic, ale ja mam budzet domowy na styk i czesto gest mama mi sie dorzuca, na pieluszki własnie czy na innego dentyste i troche mi głupio![]()
nie mam pojęcia ile kosztują pampki ale chyba ok 30-40zł jak nie więcej - myślę że możesz spokojnie za to kupić ze 2 pieluszki formowane np.
tylko ile masz teraz pieluszek? czy używasz tetry albo czegoś równie taniego? jesli masz tetrę i otulacze to spokojnie sobie skompletujesz stosik niewielkim kosztem i nawet z pomoca mamy![]()
poszalałam na bazarku, kupiłam sobie drugi laktator i juz w zasadzie moja premia sie rozpłynęła. zostało mi 100zl na kółkowa chuste![]()
a miałam sobie wok kupic i buty. i ósemke wyrwac. heh
mam troche tetry, czekam na otulaczyk disany i kilka formowanek. nie zmieszcze sie w budzecie, a to dopiero poczatek miesiaca. ja to powinnam byc bogata![]()
Pieluchy wielorazowe zostaną dla następnego dziecka - to jest argument dla mojego męża. Chociaż jemu to argumentować nie potrzebuję, bo jest za. Ale uważa, że lepiej, żebym szyła. Jak powiedziałam, że boję się, że palec sobie przeszyję (bo nigdy na maszynie nie szyłam), to stwierdził, że to nic, zagoi się.
Ale uznał, że 5 chust wystarczyzwłaszcza jak powiedziałam ile kaszmir kosztował
![]()
![]()
Nie mógł pojąć, że w elastycznej nosi się tylko małe i lekkie dzieci, w pasiaku didka jest za gorąco latem, krótka to nie na długie wyjścia, bo mnie ramię boli, a ellaroo nie na długie, bo jest za cienka
![]()
sa, juz sa, dotarły!!!
moja corka zrobiła inaugaracyjnego sika w nowiutkiego Bambinexa. az disana zawigotniała![]()
wiem ze pewnie bluznie, ale jak załozyłam formowanke i otulacz to mam jednak wrazenie ze troche cieplej małej w zadek niz w cieniutkim papirowym pampersie z odrobiną chemiinie mowiac o tym ze garderoba do wymiany bo mi sie dziecko z pielucha w body nie miesci
no tak, ja wiem, ze bawełna, ze wełna, ale jakbym se recznik w tyłek zawineła a potem w wełniany sweterek i pod kołdre to nie moge pozbyc sie przekonania ze cieplej niz w cieniutkim pampersiku.ja durna
a i przesikała sie na wylot bo sie pielucha poluzwała i poszło bokiemznow przescieradło do prania
![]()
Nie przejmuj się, nauczysz się dobrze zakładać i będzie OK. Jednorazówki tez przecież czasem puszczają bokiem albo górą.
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
czasem?Zamieszczone przez Iwka
mnie pampki w nocy regularnie puszczały od kiedy młody zaczął układać się na boku.
![]()
![]()
i bynajmniej z powodu takiego siknięcia nie zmieniałam mu prześcieradła. mnie takie siknięcia u takich szkrabów jakoś nie przeszkadzają zupełnie.
u mnie tylko czasem na szczescie. ale mąż sie ucieszył ze bedzie miała luzniej koło nożek w wielorazówkach i popiera mój projekt, chociaz zakupy nazwał bzdetamiczasem?mnie pampki w nocy regularnie puszczały od kiedy młody zaczął układać się na boku.
![]()
i bynajmniej z powodu takiego siknięcia nie zmieniałam mu prześcieradła. mnie takie siknięcia u takich szkrabów jakoś nie przeszkadzają zupełnie.
bambinex formowanka jest przesliczna choc troche za duza no i na razie niezbyt chłonna, ale musiałam przymierzyc
frotki Isme Visme to dla mnie na razie czarna magia - nie za bardzo umiem załozyc stad problemy
a o zmianie przescieradła napisałam zebyscie sobie nie pomyslały zem fleja, bo tak naprawde zmieniam dopiero po kilku wpadkach czy innych wypadkach, jedzeniowo-ulewaniowych