Ja używałam swego czasu takie podkłady apteczne, jak pieluchy jedno tylko w formie podkładu i one sa do duuu..., kosztuja 1,45, więc jak mój lał mi co noc, a nawet parę razy w nocy, to bym zbankrutowała, i sa małe, a jak dziecko się wierci w nocy (głowę jma tu gdzie wcześniej nogi) to i tak tapczanik zalany, prześcieradło podszyte pulem tez się nie sprawdziło, bo przy takim potężnym siuuu nie miało szans i przeciekało,
teraz uzywam dwie ceratki canpola, na to przescieradło, poszewka pościeli itp., jak się zleje nie wymieniam, tylko kładę na to kolejna warstwe przescieradła lub tetre, flanele, wymieniam gatki na suche i dopiero rano wywieszam do wyschniecia, te ceratki sa niby spoko tylko że sa waskie i mi sie rozjeżdzają jak dziecko się wierci i czasem i tak tapczanik dostaje rykoszetem,
ale widziałam dzisiaj w ciucholandzie koc wełniany i chyba sobie takie cos zakupie, bedzie zamiast ceratek i ekologicznie, koc polarowy tez może być
edit:doczytałam, twoje dziecko to maluszek,nie wierci się, spokojnie wystraczy jakis kocyk polarowy lub wełniany,a kołderka- jak zmoczy to upierzez,ale chyba nie przykrywasz w taki upał dziecko kołdra, mój młodszy śpi pod pielucha tetrowa, a i tak najczesniej bez niczego, bo z siebie zrzuca, więc ewentualnie Twój maluszke zasika ciuszek i łóżko

Odpowiedz z cytatem