Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: Czy da się wprowadzić EC, jeśli nie mam możliwości skupić się zawsze w 100% na dziecku?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annia Zobacz posta
    Kurczę. Zachęcacie. Chyba faktycznie spróbuję.

A tak swoją drogą... Jak Dorotka się rodziła, patrzyłam podejrzliwie na pieluchy wielorazowe. Trawilam temat 11 miesięcy i jednak przeszłam na wielo, ale jak wtedy słyszałam o EC, opowiadałam o tym mężowi jak o dobrym dowcipie. A teraz? Co to się ze mną dzieje...
    Ja juz tyle razy sie pomylilam, ze w nawyk weszlo mi pytanie samej siebie 'a dlaczego nie?' kiedy slysze o czyms pierwszy raz. Wielo, chusty, spanie razem, blw, ec, mycie włosów mydlem i octem , kubeczek menstruacyjny, wyrzucenie tv z domu... Itp itd. Tyle razy juz odszczekiwalam,ze na wszelki wypadek teraz najpierw mysle i ew. testuje Przyzwyczajenia sa czasami wielkim brzemieniem.

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Na razie bez sukcesów. Widzę, że młoda się spina na kupę, rozbieram, wysadzam... a ta głupieje i nie robi. Robi 5 minut po założeniu pieluchy z powrotem.
    Chyba się doedukuję w kwestii pozycji wygodnych dla takiego maleństwa, bo może w tym tkwi problem...
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

A to ja sobie zaznaczę wątek, choć w siebie przyszłościowo nie wierzę ni huhu...
    Ale poczytam.
    Powodzenia

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annia Zobacz posta
    Na razie bez sukcesów. Widzę, że młoda się spina na kupę, rozbieram, wysadzam... a ta głupieje i nie robi. Robi 5 minut po założeniu pieluchy z powrotem.
    Chyba się doedukuję w kwestii pozycji wygodnych dla takiego maleństwa, bo może w tym tkwi problem...
    A właśnie w jakiej pozycji ją wysadzasz?
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Ja zaczełam z 3 dzieckiem od 2 miesiąca.
    Moja w chuscie nie sika i jak spi tez nie. Wczesniej wysadzalam nad zlew, po tym jak zaczeła samodzielnie stawac przy meblach (a przed raczkowac i siadac) to sadzam na nocnik. Rano najczesciej wyłapujemy mega duzo siusiu (ma chyba zawory po mnie ) i kupe potem w dzien czesto wysadzam pluch gdy sygnalizuje, czasem nie mamy zadnej wpadki a czasem cały dzien sie spozniam
    Ostatnio szukałam majteczek dla córy, z wielkim trudem upolowalam a ile przy tym było zdziwienia sprzedawców ze nie chce majtek na pieluche a na pupe i to w rozmiarze max 74

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Ja zaczęłam późno, jak Zonia miała jakieś 8 miesięcy,szczerze mówiąc niewiem, czy to EC było, zamiast na sygnałach-choć się starałam-skupiłam się na wysadzaniu w okreśonych momentach typu po spaniu itp. I tak jak poszła do żłobka mając 1,5 roku wystarczało ok. 5-6 pieluch na dzień- w żłobku i w domu,reszta w nocnik.
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Wysadzam od powrotu do domu od 5 dnia, ale po powrocie miałam pomoc przy dzieciach, a teraz dzieci wybyly na wakacje z tata...Jesteśmy same więc mamy czas na komunikację...młoda głośno alarmuje o swoich potrzebach i od urodzenia nie zrobiła kupy do pieluszki, a siku ogłasza stekanie, czasem tez płaczem - ale podczas drzemek szczególnie tych długich i w nocy siku do pieluszki, nie udaje mi sie złapać lub nie chce jej na śpiąco wysadzac... Na początku myliłam jej sygnały na kupię z bolami kolkowymi...

A pozycja u takiego maluszaka dość naturalna, oparte plecki o moja klatkę pierciowa, a nóżki podokurczone trzymam za uda/kolanka lub tak na ramieniu w pozycji lezaczkowej...dmucham w główkę podczas oddawania siusiu/ delikatnie kolysze i mówię czasem eee na kupke...

No i mam dylemat jak wyglada u was wysadzanie na mieście/ sklepie

Mam problem w poszukiwaniach nocnika chińskiego..
    Oczywiście obawiam sie ze nasza komunikacj posypie sie kiedy to reszta dzieci wróci do domu...
    Teraz widzę ze jest to dość dla mnie angazujace czasowo, bo nie każdy sygnał jest jasny dla mnie.
    Ostatnio edytowane przez stokrotka.a ; 20-08-2013 o 09:17
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stokrotka.a Zobacz posta
    Mam problem w poszukiwaniach nocnika chińskiego..
    Mnie dziewczyny swego czasu polecały poszukać wiaderka do piaskownicy z zaokrąglonymi brzegami lub miski do miksowania np. takiej http://allegro.pl/okt-miski-do-mikso...324073049.html

Kupiłam wiaderko, ale nie byłam 100% zadowolona bo miało za ostre brzegi, potem kupilam za 4 zł w sklepie z art. gosp. domowego właśnie podobną miseczkę jak na allegro, taką wielkościowo pomiędzy najmniejszą a pośrednią na aukcji, a kosztowała dużo mniej niż nocnik chiński. Sprawdza się super.
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Uprawnienia umieszczania postów