Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: Czy da się wprowadzić EC, jeśli nie mam możliwości skupić się zawsze w 100% na dziecku?

Widok wątkowy

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

w skrócie - źle Ci się kojarzy

Też zaczęłam dopiero z drugim dzieckiem, a pierwsze nie miało wtedy nawet dwóch lat - więc o fokusie 100% na pewno nie mogło być mowy

Obserwuj, zauważaj, jak masz możliwość - wysadź. Z moich doświadczeń - w chuście dziecko nie bardzo "chce" siku/kupę bo "nie chce" nabrudzic na opiekuna - ale warto wysadzić od razu po wymotaniu (tak jak i po spaniu przykładowo...)

Zaczyna się jak jest się gotowym - jak masz ochotę, to spróbuj! Nocnik chiński albo nad np umywalką - polecam wszelakie wątki w tym dziale i moje źródło wiedzy i inspiracji - www.bezpieluch.pl

Edit - aaa i jeszcze! Nie poszmergla się, ewentualnie z czasem może dawać takie sygnały intensywne, że po prostu Cię zmusi Mnie tak Basia "zmuszała" do wysadzenia jej w nocy - no tak się wierciła, kręciła, jęczała, że co było robić - trzeba było wysadzić...

No i z tymi sygnałami może być różnie - raz są ewidentne raz ich nie ma, czasami możesz po prostu nie zauważyć, tragedia to nie jest, ot, shit happens
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 04-08-2013 o 23:01
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów