wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®
Może ja źle zrozumiałam, nie chcę tu rozsiewać jakichś fałszywych plotek. Ostatnio byłam na spotkaniu z dziewczynami z mamatuli.pl i odniosłam wrażenie, że wiązanie kieszonka jest przez nie traktowane niemal na równi z noszeniem w elastyku. Pokazały tylko pobieżnie, dlaczego nie jest dobre, bo chusta źle pracuje na ciele dziecka, i od razu przeszły do demonstracji jedynego właściwego wiązania na brzuchu, czyli kangurka. Ale może na rzeczywistych warsztatach czy konsultacjach uczą kieszonki, tego nie wiem.
Na stronie Storchenwiege też nie ma nawet instrukcji kieszonki.
Update: Nie ma instrukcji, ale obok jest zdjęcie gościówy wiążącej kieszonkę: http://www.storchenwiege.pl/chusta-w...-wiazania.html - no to ja już nie rozumiem![]()
Ostatnio edytowane przez samasia ; 05-08-2013 o 06:36
Na stronie Storchenwiege też nie ma nawet instrukcji kieszonki.
Update: Nie ma instrukcji, ale obok jest zdjęcie gościówy wiążącej kieszonkę: http://www.storchenwiege.pl/chusta-w...-wiazania.html - no to ja już nie rozumiem
W papierowej instrukcji storchenwiege jest więcej wiązań i kieszonka (z tym zdjęciem) jest tam też
Banda czworga '97,'99,'06,'13 kropka tutaj
Rozumiem, to akurat szczegół, tak mi się rzuciło w oczy![]()
kurczę... szykują mi się w tym tygodniu konsultacje, na których na 90% nie będę uczyła kieszonki. ani kangurka
będę uczyć plecaka i kółkowej.
olaboga.
FYI - "gościówa wiążąca: to Ania Nogajska![]()
a tak poza wszystkim, to uważam, że różne osoby mogą nie lubić różnych wiązań![]()
te używające, nie te uczące.
Te uczące mają za zadanie najlepiej jak potrafią dobrać wiązanie do Uczniów i tak też nauczyć ich tego wiązania. Po to są kursy dla Doradczyń - zarówno żeby się nauczyć co i jak dobierać, jak i po to żeby umieć dobrze wiązać, a na końcu jeszcze nauczyć się jak uczyć innych![]()