no mam wrażenie, że jak jesteśmy w domu to moja nie robi nic innego jak siedzi na nocnikusika mniej więcej co pół godziny, a jak nie sika to robi dużą/małą/mini kupkę
czy to taki etap fascynacji nocnikiem i tym co można tam zostawić?
no mam wrażenie, że jak jesteśmy w domu to moja nie robi nic innego jak siedzi na nocnikusika mniej więcej co pół godziny, a jak nie sika to robi dużą/małą/mini kupkę
czy to taki etap fascynacji nocnikiem i tym co można tam zostawić?
Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)
Kochana, mój mlodszy to samo - jak bylismy na wsi to nie miał czasu sikać - teraz w domu non stop piciu i sikuZ nudów chyba
Iżeby nie było - za każdym posiedzeniem pełny nocnik.
Myślę, że przejdzie.
Ostatnio edytowane przez myrra ; 31-07-2013 o 20:13
hehe - mój ma odwrotnie, na widok nocnika płacze, siedząc na nim nie zrobi nic, za to pięć minut później w pieluszkę jak najbardziej![]()
emotke wybrał syn
moja w-zeszłym-rok-dwulatka gdy ja odpieluchowywalismy to sadzalismy ja co 15 min-pół godz a ona ani kropli nie zrobiła
wkurzalismy sie, bo poilismy ja nieprzecietnie
okazało sie po paru dniach ze ona siusia 3 razy na dzien i tyla
wiec co dziecko to inny układ moczowy
Mój rzadko, raz na 3 godziny chyba, natomiast syn koleżanki właściwie non-stop, mam wrażenie, że cały czas sika![]()
Tymon 15 lutego 2011 i Antonina 27 lipca 2015
mój zależy jaka pora dnia, ale nocnik gryzie w dupsko![]()
mój zeszłoroczny dwulatek siusiał podobnie do mirimirimowej dwulatki, rzadziej niż mama- może dzieci z lata 2010 tak mają
Za to synek koleżanki co chwila siada na nocniku, chyba kwestia niedojrzałego pęcherza - nie ma zasady, zapewne "jutro będzie lepiej"
![]()
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Moja w sumie że 4 x dziennie, w tym najczęściej raz jest miks 1 i 2kipotrafi Ninka 4-5h trzymać.
Nina 01.04.2011, Gucio 04.02.2013 & Leon 13.12.2015
Naturalna Szkoła Rodzenia Familion i Centrum Wspierania i Rozwoju Rodziny Familion - www.centrumfamilion.pl