Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: pleśń i grzyb na pieluszkach - pomocy

Mieszany widok

Chustomanka Awatar patrysha
    Miejscowość
    Gdańsk

Unhappy pleśń i grzyb na pieluszkach - pomocy

Wychodzi na to, że Luby złożył wilgotne pieluchy do szuflady [mieliśmy przerwę z wielo]. Dziś wyciągam pieluchy, bo chiałam Duśce założyć i na części z nich pleśń i grzyba jakiegoś [mieszkamy koło lasu więc może jakies zarodniki w powietrzu latają] - normalnie grzybnie walącą pieczarką...część już wywaliłam ale te co leżały obok "zainfekowanego" stosu wrzuciłam do prania [60 stopni proszek antybakteryjny + soda]...pewnie lepiej wywalić całość...ale mi się serce kraje.

Miał ktoś coś takiego...czy coś pomoże...czy mam się z wszystkimi pożegnać...
    lipcowe broje Dobrawa​​ 21.07.2012 i Krzesimir 30.07.2014 oraz Gniewosz 19.03.2016 +
    Zapraszam do nas moje broje

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

a jakbyć na 90 stopni wrzuciła?

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

a da sie wygotowac ? ( chodzi mi o wrzucenie do gara , nie w pralce)

A. listopad 2012

Chustomanka Awatar patrysha
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

to głównie kieszonki z pulem, czy nie wyjdą w strzępach - ale jak się skończy pranie to wrzucę jeszcze raz na 90, najwyżej i tak wyrzucę [kurna nie mam wielkiego gara, po 2-3 pieluszki będę musiała gotować] Inka myślisz, że w pralce nie starczy...
    lipcowe broje Dobrawa​​ 21.07.2012 i Krzesimir 30.07.2014 oraz Gniewosz 19.03.2016 +
    Zapraszam do nas moje broje

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patrysha Zobacz posta
    to głównie kieszonki z pulem, czy nie wyjdą w strzępach - ale jak się skończy pranie to wrzucę jeszcze raz na 90, najwyżej i tak wyrzucę [kurna nie mam wielkiego gara, po 2-3 pieluszki będę musiała gotować] Inka myślisz, że w pralce nie starczy...
    Moim zdaniem pralka nie da Ci takiej temperatury jak porzadne gotowanie w garze.

Daj sody i jak masz to wybielacza tlenowego.Ja swoje tetry czesto gotuje i jest roznica pomiedzy pralka, na plus gara.
    Ostatnio edytowane przez inka ; 30-07-2013 o 14:55

A. listopad 2012

Chustofanka
    Miejscowość
    wschód W-wy

Domyślnie

Można sobie zasyfić pralkę IMO najpierw wyparzyć i zaprać ręcznie.
    Banda czworga '97,'99,'06,'13 kropka tutaj

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

na pleśń i grzyb to chlor działa. I pisze tu nie o widocznej pleśni tylko, bo ją to wiele rzeczy usunie, ale też o zarodnikach.
    Rozrabiasz ace z wodą, namaczasz i pierzesz w pralce albo kupujesz srodek do niszczenia grzyba na ścianach (w budowlance powinnaś znaleźć, on ma rozrobiony chlor), pryskasz i pierzesz. Nie musisz nic wyrzucać, ważne, żeby to czymś z chlorem potraktować, nawet żelem do kibelka.

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

1) są firmy odgrzybiające i one odgrzybiają też ubrania, buty, może wygoglaj jakąś w okolicy i sprawdź czy się opłaci
    może warto tamte pieluchy wyjąc z kosza i dac je profesjonalistom, zależnie od ilości i cen pieluch może być to opłacalne,
    dowiedz się jak z możliwością używania potem tego przy dziecku

2) spróbuj może wygooglać jakich środków uzywają lumpeksy, z pewnością takowe są dostępne na rynku

porady mało przyjemne i przekonujące, ale czarno widzę by pozbyć się pochowanych we włóknach kanin grzybów przy uzyciu domowego proszku i pralki

\\\edit: poza tym nawet jak uda Ci się doprać, to we włóknach nadal cos zostaje, bo takie tkaniny potem nagle znikąd smrodku nabierają

Uprawnienia umieszczania postów