O... gratulacje
tak wpadłam bo doswiadczenia akurat w tej materii nie mamL sikała do trzech lat w nocy a i nadal sie jej zdarza
O... gratulacje
tak wpadłam bo doswiadczenia akurat w tej materii nie mamL sikała do trzech lat w nocy a i nadal sie jej zdarza
przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)
mój blog
a jak już założysz to rano sucha czy mokra?
jak sucha to podkład pod prześcieradło i zaryzykować
chociaż kilkanaście dni to jeszcze niewielka próbka.
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
Ale np jak Dziub śpi z nami...? ja chyba NIGDY nie będę gotowa na nocne wpadki![]()
Bylam: ulisia
Tymek śpi z nami i jakoś to przeżyliśmy, kilka razy się posikał, ale staralam się kłaść zawsze podkład i jakieś ręczniki pod jego pupę. A i kilka razy wysadzałam go na śpiocha, mimo, że wiem, że to raczej się odradza, jak przeczuwałam, że może chcieć siusiać.
A w temacie, u nas też była decyzja, że bez pieluchy na całego (dzień i noc), dezycja była moja, bo zdjęłam mu pieluchę w zeszłym roku podczas upałów, ale szybko załapał, sygnalizował i odmawaił zakładania pieluchy.
Tymon 15 lutego 2011 i Antonina 27 lipca 2015
ja zdjełam rownoczesnie pieluche w dzien i w nocy. J. miała wtedy dwa lata i kilka miesiecy. Poszlo gladko, wpadek nie bylo!
a i J. tez z nami spała
powodzenia
www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
www.fotodzieciaki.com
DOULA
![]()
"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"
My na początku zakładaliśmy Maksiowi pieluchę na noc i na drzemki w dzień, ale jak zauważyłam, że wstaje z suchą (a zaraz po wstaniu sadzałam go żeby się wysiusiał nawet na pół śpiocha) to zrezygnowaliśmy z nich w ogóle. Na początku podkład pod prześcieradło, ale nigdy wpadki nie było. (Maks spał z nami).
Myślę, że warto zaufać dziecku, może jak tylko się przebudzi to proponuj nocnik/kibelek żeby się wysiusiała od razu?
Maks potrafił nawet w nocy się obudzić na sikanie, ale nocnik mieliśmy awaryjnie zawsze w pokoju na noc.
nasza, zastosowaliśmy ten trzydniowy planAle Mrysia mam wrażenie, że była gotowa... Ona zawsze jak się załatwiła to sygnalizowała, nigdy w mokrej pieluszce nie siadziała, ale ja od zawsze (odkąd na wielo przeszłyśmy) mokro od pupy dawałam, na noc też...