Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: od kiedy bez pieluchy na noc?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

O... gratulacje

tak wpadłam bo doswiadczenia akurat w tej materii nie mam L sikała do trzech lat w nocy a i nadal sie jej zdarza
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

a jak już założysz to rano sucha czy mokra?
    jak sucha to podkład pod prześcieradło i zaryzykować
    chociaż kilkanaście dni to jeszcze niewielka próbka.
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka

Domyślnie

Ale np jak Dziub śpi z nami...? ja chyba NIGDY nie będę gotowa na nocne wpadki
    Bylam: ulisia

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulisia Zobacz posta
    Tymek śpi z nami i jakoś to przeżyliśmy , kilka razy się posikał, ale staralam się kłaść zawsze podkład i jakieś ręczniki pod jego pupę. A i kilka razy wysadzałam go na śpiocha, mimo, że wiem, że to raczej się odradza, jak przeczuwałam, że może chcieć siusiać.
    A w temacie, u nas też była decyzja, że bez pieluchy na całego (dzień i noc), dezycja była moja, bo zdjęłam mu pieluchę w zeszłym roku podczas upałów, ale szybko załapał, sygnalizował i odmawaił zakładania pieluchy.
    Tymon 15 lutego 2011 i Antonina 27 lipca 2015

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulisia Zobacz posta
    Mryśka też śpi z nami

Domyślnie

ja zdjełam rownoczesnie pieluche w dzien i w nocy. J. miała wtedy dwa lata i kilka miesiecy. Poszlo gladko, wpadek nie bylo!

a i J. tez z nami spała

powodzenia
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzia330 Zobacz posta
    ja zdjełam rownoczesnie pieluche w dzien i w nocy. J. miała wtedy dwa lata i kilka miesiecy. Poszlo gladko, wpadek nie bylo!
    U nas też właśnie tak
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chusteryczka Awatar ellie
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

My na początku zakładaliśmy Maksiowi pieluchę na noc i na drzemki w dzień, ale jak zauważyłam, że wstaje z suchą (a zaraz po wstaniu sadzałam go żeby się wysiusiał nawet na pół śpiocha) to zrezygnowaliśmy z nich w ogóle. Na początku podkład pod prześcieradło, ale nigdy wpadki nie było. (Maks spał z nami).
    Myślę, że warto zaufać dziecku, może jak tylko się przebudzi to proponuj nocnik/kibelek żeby się wysiusiała od razu?
    Maks potrafił nawet w nocy się obudzić na sikanie, ale nocnik mieliśmy awaryjnie zawsze w pokoju na noc.

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agatkan Zobacz posta
    u nas odkąd padła decyzja, że pieluchy nie ma, to nie ma jej zarówno w dzień jak i w nocy
    pocieszające, bo wiek bliski

a decyzja, że bez pieluchy była Wasza czy dziecka?

Cytat Zamieszczone przez pszczoła Zobacz posta
    Jak wyżej plus - a jak założysz, to rano sucha?
    Ja mam dzieci w wieku 8, 5 i 2 lata. Starsza dwójka do niedawna lała równo w nocy. Najmłodsza odpieluchowała się z dnia na dzień w wieku niespełna 2 lat, od razu w nocy. Przez 7 miesięcy posiusiała sie tylko jeden raz, bo była chora i duzo piła.
    bywała sucha, ostatnio raczej mokra, ale przebudzeń i nocnego popijania więcej, myślę, że ze względu na upały
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

nasza, zastosowaliśmy ten trzydniowy plan Ale Mrysia mam wrażenie, że była gotowa... Ona zawsze jak się załatwiła to sygnalizowała, nigdy w mokrej pieluszce nie siadziała, ale ja od zawsze (odkąd na wielo przeszłyśmy) mokro od pupy dawałam, na noc też...

Uprawnienia umieszczania postów