najprościej będzie sprawdzić, czyli nie założyć, wtedy sie przekonasz
zawsze można podłożyć jakiś podkład pod prześcieradło albo założyć prześcieradło nieprzemakalne, są takie z warstwą laminatu od spodu
najprościej będzie sprawdzić, czyli nie założyć, wtedy sie przekonasz
zawsze można podłożyć jakiś podkład pod prześcieradło albo założyć prześcieradło nieprzemakalne, są takie z warstwą laminatu od spodu
u nas odkąd padła decyzja, że pieluchy nie ma, to nie ma jej zarówno w dzień jak i w nocy![]()
O... gratulacje
tak wpadłam bo doswiadczenia akurat w tej materii nie mamL sikała do trzech lat w nocy a i nadal sie jej zdarza
przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)
mój blog
a jak już założysz to rano sucha czy mokra?
jak sucha to podkład pod prześcieradło i zaryzykować
chociaż kilkanaście dni to jeszcze niewielka próbka.
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
Ale np jak Dziub śpi z nami...? ja chyba NIGDY nie będę gotowa na nocne wpadki![]()
Bylam: ulisia
Tymek śpi z nami i jakoś to przeżyliśmy, kilka razy się posikał, ale staralam się kłaść zawsze podkład i jakieś ręczniki pod jego pupę. A i kilka razy wysadzałam go na śpiocha, mimo, że wiem, że to raczej się odradza, jak przeczuwałam, że może chcieć siusiać.
A w temacie, u nas też była decyzja, że bez pieluchy na całego (dzień i noc), dezycja była moja, bo zdjęłam mu pieluchę w zeszłym roku podczas upałów, ale szybko załapał, sygnalizował i odmawaił zakładania pieluchy.
Tymon 15 lutego 2011 i Antonina 27 lipca 2015
ja zdjełam rownoczesnie pieluche w dzien i w nocy. J. miała wtedy dwa lata i kilka miesiecy. Poszlo gladko, wpadek nie bylo!
a i J. tez z nami spała
powodzenia
www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
www.fotodzieciaki.com
DOULA
![]()
"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"
nasza, zastosowaliśmy ten trzydniowy planAle Mrysia mam wrażenie, że była gotowa... Ona zawsze jak się załatwiła to sygnalizowała, nigdy w mokrej pieluszce nie siadziała, ale ja od zawsze (odkąd na wielo przeszłyśmy) mokro od pupy dawałam, na noc też...
Jak wyżej plus - a jak założysz, to rano sucha?
Ja mam dzieci w wieku 8, 5 i 2 lata. Starsza dwójka do niedawna lała równo w nocy. Najmłodsza odpieluchowała się z dnia na dzień w wieku niespełna 2 lat, od razu w nocy. Przez 7 miesięcy posiusiała sie tylko jeden raz, bo była chora i duzo piła.
wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®