Słabo się znam na markach i modelach. Mam pytanie są pieluchy/otulacze bez gumki na plecach? Sprawdzają się w przypadku biegusa? Ktoś rzuci jakimiś nazwami?
mysle, mysle i poza formowankami mothercare zadne na mysl mi nie przychodza, ale te i przy nozkach nie maja gumek -> formowanka
do tego wszelkie składane samoloty, jak ten z warstwą pulu od sylwiątka
rozumiem, że nie tylko otulacze cię interersują? czy tylko pulowe?
chyba nie kojarzę pulowej bez gumki na plecach
Ostatnio edytowane przez spinek ; 27-07-2013 o 17:48
pamiętam, że któraś z dziewczyn szyjących robiła kiedyś prototypy z gumkami na bokach... zapytaj może sylviontko ?![]()
chodzi ci o takie ze tylko gumki nie mają na plecach ? czy ze mają ściągacze na biodrach bez gumek na plecach ?
dewiś wróciłaś
no to grovii majtki treningowe i flipa majtki treningowe, dewiś szyła komuś na wzór tych majtek otulacz, ściagacz był po bokach, na pleckach tylko lamówka gumowa, ale nie pełniła funkcji okalania ciałka
acha , no ja takie tez szyłam , ale wiesz orginalne grovia maja więcej gumek niż standardowo w normalnych kieszonkach bo one gumki mają i po bokach i z przodu na brzuszku i z tyłu na pleckach
być - są czyli majtki treningowe grovia i flipa , no i moje , innych nie widziałam , ja kupiłam 1 szt i zaczęłam szyć ale troszkę po swojemu bo nie wszystko mi się w grovia podobało
czy się sprawdzają ? tak ale zależ też oczekujesz , dla nas po kilku dniach użwania młody się odpieluchował - serio bo gumki gumkami ale one po prostu nakładasz i zdejmujesz jak majteczki i młody sam szybko to załapał wiec na siusiu zsuwał je i siadał na nocnik , kilka dni i po wszystkim było
więc polecam , ale tanie nie są , jak na trenerki + przesyła to drogo trochę (jak dla mnie ) dlatego uszyłam sama i są super , nakładam do snu młodemu , wstaje i zdejmuje je sam
przy chłopcu ten patent mają że odpinasz przód i jak jesteś w trasie to zmiast zsuwać odpinasz i siusiu leci na trawke wiec wygoda jest
no wada tez pewnie się znajdzie :
- cena
- te grovia maja wszysty wkład chłonny wiec raz siku i do kosza trzeba
- no i rozmiarowka ( tylko 2 romiary - według mnie sa źle podane i trzeba brac jeden size większy niż napisane )
tak wróciłamale na chwilke , potrzebuje waszej pomocy wiec wróciłam ale o tym kiedy indziej
tak szyłam faktycznie otulacz , chyba nawet 3 szt mam jeszcze bo używaliśmy , otulacz z ściągaczami na biodrach , dla nas się sprwadzał i przy odpieluchowaniu rewelka bo zsuwasz i siusiasz , a jak pójdzie siusiu to nowy wkład i po wszystkim i dalej śmiga
nie dlaczego pomysł super , tylko kwestia czy same ściągacze na biodrach utrzymają pieluszke i czy nie będzie się zsuwać bo wkład jednak tez waży , pamiętaj ze taki sciagacz jest mocno elastyczny , nie uciska dziecka , poddaje się przy każdym ruchu i to jest wielki plus tylko kwestia czy nie będzie się zsuwac przy ruchliwym i domyślam się już pewnie chodzaccym albo i biegającym szkrabem
knickernappies kieszonki też chyba nie mają gumki z tyłu, albo mają ale dość mało widoczną(w sumie z tyłu jest wejście do kieszonki, wiec chyba jednak coś mają)
w każdym razie one są zapinane na bokach, od przodu do tyłu