Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pieluchy bez gumki na plecach

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie Pieluchy bez gumki na plecach

Słabo się znam na markach i modelach. Mam pytanie są pieluchy/otulacze bez gumki na plecach? Sprawdzają się w przypadku biegusa? Ktoś rzuci jakimiś nazwami?

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

mysle, mysle i poza formowankami mothercare zadne na mysl mi nie przychodza, ale te i przy nozkach nie maja gumek -> formowanka

do tego wszelkie składane samoloty, jak ten z warstwą pulu od sylwiątka

rozumiem, że nie tylko otulacze cię interersują? czy tylko pulowe?
    chyba nie kojarzę pulowej bez gumki na plecach
    Ostatnio edytowane przez spinek ; 27-07-2013 o 17:48

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

pamiętam, że któraś z dziewczyn szyjących robiła kiedyś prototypy z gumkami na bokach... zapytaj może sylviontko ?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

chodzi ci o takie ze tylko gumki nie mają na plecach ? czy ze mają ściągacze na biodrach bez gumek na plecach ?

Domyślnie

No właśnie chodzi mi o takie, żeby ten element elastyczny miały na bokach a nie na plecach. Zastanawiam się czy takie są i czy się sprawdzają.

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

dewiś wróciłaś

no to grovii majtki treningowe i flipa majtki treningowe, dewiś szyła komuś na wzór tych majtek otulacz, ściagacz był po bokach, na pleckach tylko lamówka gumowa, ale nie pełniła funkcji okalania ciałka

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    No właśnie chodzi mi o takie, żeby ten element elastyczny miały na bokach a nie na plecach. Zastanawiam się czy takie są i czy się sprawdzają.
    acha , no ja takie tez szyłam , ale wiesz orginalne grovia maja więcej gumek niż standardowo w normalnych kieszonkach bo one gumki mają i po bokach i z przodu na brzuszku i z tyłu na pleckach

być - są czyli majtki treningowe grovia i flipa , no i moje , innych nie widziałam , ja kupiłam 1 szt i zaczęłam szyć ale troszkę po swojemu bo nie wszystko mi się w grovia podobało

czy się sprawdzają ? tak ale zależ też oczekujesz , dla nas po kilku dniach użwania młody się odpieluchował - serio bo gumki gumkami ale one po prostu nakładasz i zdejmujesz jak majteczki i młody sam szybko to załapał wiec na siusiu zsuwał je i siadał na nocnik , kilka dni i po wszystkim było

więc polecam , ale tanie nie są , jak na trenerki + przesyła to drogo trochę (jak dla mnie ) dlatego uszyłam sama i są super , nakładam do snu młodemu , wstaje i zdejmuje je sam

przy chłopcu ten patent mają że odpinasz przód i jak jesteś w trasie to zmiast zsuwać odpinasz i siusiu leci na trawke wiec wygoda jest

no wada tez pewnie się znajdzie :
    - cena
    - te grovia maja wszysty wkład chłonny wiec raz siku i do kosza trzeba
    - no i rozmiarowka ( tylko 2 romiary - według mnie sa źle podane i trzeba brac jeden size większy niż napisane )
    Cytat Zamieszczone przez spinek Zobacz posta
    dewiś wróciłaś

no to grovii majtki treningowe i flipa majtki treningowe, dewiś szyła komuś na wzór tych majtek otulacz, ściagacz był po bokach, na pleckach tylko lamówka gumowa, ale nie pełniła funkcji okalania ciałka
    tak wróciłam ale na chwilke , potrzebuje waszej pomocy wiec wróciłam ale o tym kiedy indziej

tak szyłam faktycznie otulacz , chyba nawet 3 szt mam jeszcze bo używaliśmy , otulacz z ściągaczami na biodrach , dla nas się sprwadzał i przy odpieluchowaniu rewelka bo zsuwasz i siusiasz , a jak pójdzie siusiu to nowy wkład i po wszystkim i dalej śmiga

Domyślnie

No właśnie mi chodziło o to, że mam pomysł na uszycie otulacza z gumami na biodrach i gładkim tyłem. I tak sobie pomyślałam, żeby zapytać czy to nie jest poroniony pomysł.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    No właśnie mi chodziło o to, że mam pomysł na uszycie otulacza z gumami na biodrach i gładkim tyłem. I tak sobie pomyślałam, żeby zapytać czy to nie jest poroniony pomysł.
    nie dlaczego pomysł super , tylko kwestia czy same ściągacze na biodrach utrzymają pieluszke i czy nie będzie się zsuwać bo wkład jednak tez waży , pamiętaj ze taki sciagacz jest mocno elastyczny , nie uciska dziecka , poddaje się przy każdym ruchu i to jest wielki plus tylko kwestia czy nie będzie się zsuwac przy ruchliwym i domyślam się już pewnie chodzaccym albo i biegającym szkrabem

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

knickernappies kieszonki też chyba nie mają gumki z tyłu, albo mają ale dość mało widoczną (w sumie z tyłu jest wejście do kieszonki, wiec chyba jednak coś mają)
    w każdym razie one są zapinane na bokach, od przodu do tyłu

Uprawnienia umieszczania postów