Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: roznica w rozmiarach ;o

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie roznica w rozmiarach ;o

wlasnie przyszly mi otulacze Bambino Mio i te to sa wreszcie malutkie
    porownujac z tpts bots rozm 0 ktore niby maja taki sam przedzial wagowy to tots bots 0= BM 1 a nawet ciut wieksze.
    powoeddzccie jak wypadaja przy nich one life ten rozmiar do 5kg (0/xs) bo martwie sie ze tez przyjda wielkie...
    http://zapodaj.net/dd9009558938d.jpg.html
    Ostatnio edytowane przez husky ; 23-07-2013 o 11:03

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

tots bots ma, a przynajmniej swego czasu miał znaczaco zawyżone (zanizone?! nigdy nie wiem) otulacze wzgledem innych firm

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

no i przyszly one life xs/o (do 5 kg) i 1 (5-7 lub 5-8kg)
    i jestem zalamana. zaczyna mi sie odechciewac pieluchowania....
    te xs sa takie same a moze ciut wieksze nim BM 5-7 a te rozmiar 1 to juz nie wspomne jakie wielgachne...
    wychodzi na to ze na poczatek mam po otulaczu na dziecko....

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

bambino mio ma chyba najmniejsze otulacze z popularnych i łatwo dostępnych

Z tego co pamiętam to jeszcze dziewczyny pisały w wątku o pieluchowaniu noworodka, że podobne są też Imse Vimse z bawełny organicznej 2-4kg, o takie: http://www.imsevimse.co.uk/shop.pab?...|74|74&id=9426
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

dzieki

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

tyle ze tam tez jest wczesniak i noworodek i nie wiem ktory i czy patrzec na kg bo w innych otulaczach to taka rozbierznosc kg-mowa....

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Husky, szukając małych i niedrogich otulaczy, na amerykańskich blogach natrafiłam na firmę Assunta. Mają świetne recenzje, dziewczyny piszą, że są wielkościowo idealne nawet dla wcześniaczków. W dodatku spodobała mi się sama firma, jest założona przez parę Amerykanów w Chinach, dochód ze sprzedaży pieluch jest przeznaczony na prowadzone tam przez nich domy dziecka, opieki itp.

Mam nadzieję, że już niedługo dojdzie moje zamówienie, to wtedy będę mogła sama napisać o nich coś więcej. Za 6 otulaczy + wysyłka do Polski zapłaciłam... niecałe 120zł Za 25zł wzięłam też na próbę ich nowszą ulepszoną wersję otulacza OS (mają też tańszą za ok. 17), o której dziewczyny piszą, że jest lepsza niż ich wszystkie firmowe najdroższe razem wzięte

Chustomanka

Domyślnie

Pieluchowałam noworodka 3600g w otulaczach IV są uszyte z pula i z wełny, ja miałam wełniane+ bambusowy wkład i super to działało IV mają płaską gumkę na plecach i nie robią dużej pupy

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

mist dzieki tyle ze one sa tylko w usa- w uk nawet nie ma a nie usmiecha mi sie zamawiac....

nemo 3600g noworodek to normalny wiec na dziecki w granicach 2000-2500g (licze srednio) to moze byc za duze jednak

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Husky, wysyłka za 6 otulaczy to 6$, jak dla mnie do przeżycia

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Husky, wyluzuj. Najwyżej popieluchujesz jednorazowo na początku. Będziesz i tak miała młyn, jedno dziecko to przywrócenie wszystkiego do góry nogami, a co dopiero dwójka. Nie spinaj się.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustomanka

Domyślnie

takie maleństwo to szkoda pakować w otulacz, może pieluszki muślinowe i tetra będą lepsze, najlepiej oddychają, a w pulach na początku mogą pojawić się odparzenia.

Chustofanka Awatar kahulec
    Miejscowość
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mist Zobacz posta
    Husky, szukając małych i niedrogich otulaczy, na amerykańskich blogach natrafiłam na firmę Assunta. Mają świetne recenzje, dziewczyny piszą, że są wielkościowo idealne nawet dla wcześniaczków. W dodatku spodobała mi się sama firma, jest założona przez parę Amerykanów w Chinach, dochód ze sprzedaży pieluch jest przeznaczony na prowadzone tam przez nich domy dziecka, opieki itp.

Mam nadzieję, że już niedługo dojdzie moje zamówienie, to wtedy będę mogła sama napisać o nich coś więcej. Za 6 otulaczy + wysyłka do Polski zapłaciłam... niecałe 120zł Za 25zł wzięłam też na próbę ich nowszą ulepszoną wersję otulacza OS (mają też tańszą za ok. 17), o której dziewczyny piszą, że jest lepsza niż ich wszystkie firmowe najdroższe razem wzięte
    czekam na recenzje ciekawa jestem nowości daj znac jak sie sprawdza OS- z noworodkowych wyrastamy własnie

http://www.assuntastore.com/Diaperin...iaper-p85.html te mi sie podobają w ogóle to jestem zakochana w formowankach bambusowych niedługo chyba nastapi reorganizacja stosu

ot: jakie ciapciuchy słitasne !!!http://www.assuntastore.com/Baby-Sho...hoes-p186.html

cos czuję ze jakieś zamówienie będzie
    Ostatnio edytowane przez kahulec ; 01-08-2013 o 14:04

Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez husky Zobacz posta
    tyle ze tam tez jest wczesniak i noworodek i nie wiem ktory i czy patrzec na kg bo w innych otulaczach to taka rozbierznosc kg-mowa....
    no ja bym chyba raczej we wcześniaka celowała. Tu ktoś pisał, że newborn był za duży: http://www.chusty.info/forum/showthr...=1#post1234264
    Rzeczywiście jest dość drogi jak na tak krótki okres przez który ma być używany.

Przypomniało mi się jeszcze że takie całkiem malutkie otulacze 2-4 kg ma jeszcze Bummis: http://www.bummis.com/uk/en/super-brite.php
    I w UK dostępne są w paru sklepach.
    Ale żadnego z nich w rękach osobiście nie miałam
    Ostatnio edytowane przez borussia ; 01-08-2013 o 13:53 Powód: dopisek

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chustofanka Awatar kahulec
    Miejscowość
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

ja miałam nature babies S i był mini naprawdę- od 2,5 kg był, Bardzo fajny, ale juz sprzedałam, poszukaj może ktos ma jeszcze

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

Ananke tyle ze ja sie boje ze jak na poczatku nie zaczne pieluchowac wielo to pozniej mi sie nie bedzie chcialo no i nie ukrywam ze koszta jednorazowek mnie przerazaja gdy dziecko na poczatku zuzywa tak duzo pieluch

mist zdaj pozniej recenzje z uzytkowania

a tego wczesniakowego w uk nie znalazlam sa od noworodka....

Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

no co ty, ja tu widziałam że jest niebieski, zielony i jeszcze jakiś inny: http://www.fill-your-pants.com/nappy...appy-wrap.html

EDIT: patrz na przedziały kilogramów, nie na nazwy. Newborn ma 2-4 kg.

a i nie martw się że się zniechęcisz jak nie zaczniesz od początku, IMO ja to bym się bała zacząć od początku z wielorazówkami właśnie po to żeby się nie zniechęcić
    Ostatnio edytowane przez borussia ; 01-08-2013 o 14:36 Powód: dopisek

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Dziewczyny, za jakiś tydzień - dwa będę wam mogła opisać na sucho assuntowe otulacze, bo testy in vivo to dopiero za co najmniej 2 miesiące

Kahulec, też patrzyłam na te formowanki bambusowe (recenzje również mają bardzo dobre). Jeśli OS mi podpasuje, to zamówię ich więcej i wtedy też dorzucę testowo formowankę. Jakoś trzeba te zamówienia dzielić, choć teoretycznie podraża to koszty wysyłki, bo i tak w razie czego VAT + cło przy zbyt drogim zamówieniu będą stanowić jej wielokrotność i cała zabawa zaczyna się robić zdecydowanie mniej opłacalna.

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

borusia, chodzilo mi o Imse Vimse noworodkowy ze nie moge znalsc

Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

a to przepraszam, myślałam że o ten drugi

Pierwsza 12.2003