-
Chustopróchno

Z tego co ja widzę na tych zdjęciach, to przyczyn faktycznie może być kilka, przykładowo:
-niedociągnięcie - to, że z dwóch stron dociągasz tak samo to bardzo dobrze
ale zobacz że masz zmarszczony materiał na pleckach młodzieży - więc jest luz "w pionie". Zwróć uwagę, żeby było gładko - w tym celu nadmiar materiału ściągnij w dół lub w górę - ja osobiście preferuję trochę więcej materiału na karku, dzięki czemu łatwiej jest mi dociągnąć materiał na ramionach i się góra nie luzuje (nie daje pola do kręcenia barkami),
-pasy skrzyżowane zbyt blisko pupy - wygląda mi na to, że pionowe pasy przebiegają mniej więcej pośrodku udek - to może sprawiać, że łatwiej jest nogami "majtać" i się kręcić - przesuń je bardziej w stronę dołów podkolanowych, możesz jednocześnie troszkę je rozłożyć, żeby podparcie nie było jak na "trzepaku" tylko bardziej "jak na huśtawce" że tak sobie porównam
nie masz też tych pasów trochę skręconych?
-kiepska widoczność
to można załatwić zmianą wysokości wiązania (niżej, bo teraz chyba Wam głowy trochę kolidują), zmianą wiązania (np na 2x - może jak będzie majtać łapkami to przestanie wykręcać barki, (chociaż to akurat ryzykowna i bardzo hipotetyczna teoria), zmianą miejsca wiązania - w sensie na biodro (naprzemiennie!) i/lub na plecy.
Problem od 2tyg - a wcześniej też nosiłaś w kieszonce? Masz jakieś wcześniejsze swoje zdjęcia dla porównania jak się wtedy dziecko układało? Widzisz przy innych aktywnościach różnice w ułożeniu prawa/lewa strona? Na którym z tych zdjęć jest Twoim zdaniem prosto a na którym krzywo?
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Uprawnienia umieszczania postów