Cytat Zamieszczone przez sawanna
Gdy wkładałam syna do lulu gdy była naprawdę mały (w pozycji fasolki) to - mimo że on nie prostestował - mi bardzo sie nie podobało jak był ułożony. Wiem, że i na forum ta chusta jest mocno krytykowana. Jednak mały ma juz 15 miesięcy i myslałam ze w pozycji pionowej chusta się lepiej sprawdzi - na prawdę nie da się dobrze ułożyć w tym dziecka??
Przyznam że jeśli się da, to ze względów finansowych wolałabym nie kupować nowej chusty....
Jeśli nie - to możecie polecić to zastępczego? Od razu mówie, że potrzebna mi przede wszystkim chusta w którą da się szybko dziecko włożyć/zamotać, nie planuję w niej dłuższych spacerów, ot dojść do placu zabaw, coś załatwić, jakieś krótkie zakupy czy coś w tym stylu. Także większe motania odpadają.

DA SIE.
tylko musisz dopasowac obwod chusty tak, zeby pupa dziecka byla na wysokosci Twojego biodra (nieobciazona chusta do kolca bodrowego jak siega to jest ok, ale kazdemu inaczej wypada i musisz dopasowac do siebie. poza tym musisz dziecku wsunas duzo materialu pod pupe, tak, zeby ta czesc ze sznureczkiem (poluznionym maksymalnie) siegala mu az pod kolanka. i zapomnij o tym, ze kolanka nie moga byc wyzej niz pupa - otoz MUSZĄ być wyżej niż pupa, zeby bylo bezpiecznie.
mozez tez sprobowac ulozyc chuste tak, zeby ta poduszka byla na ramieniu - bedzie Ci wygodniej.
kroki sa takie:
dopasowujesz chuste
bierzesz dziecko na ramie
przekladasz mu nogi przez chuste
sadzasz dziecko na razie na pasie chusty i umiejscaiasz wygodnie na biodrze (niektorzy wola bardzoje z boku inni bardziej z przodu
wkladasz material pod pupe (takie majtki z chusty robisz)
rozciaasz reszte w gore na plecy
jesli trzeba gorna czesc sciagasz sznurkiem

polecam poduszke na ramieniu