Pokaż wyniki od 1 do 20 z 79

Wątek: Czy mołybyście zerknąć?

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Ogarnia mnie radosne podniecenie Dzwonił kurier - w ciągu godziny pieluszki będą u nas. Gdzie znajdę w necie w mare rzetelne i łopatologiczne informacje co robić z pieluchami, otulaczami wkłądami przed pierwszym uzyciem i póżniej? Chodzi mi o taka wiedze w pigułce.
    No i cały czas się zastanawiam czy 3 otulacze to nie za mało? Czy w nocy 4 miesięczne niemowlę jest przewijane więcej niż raz?

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leluchow Zobacz posta
    Ogarnia mnie radosne podniecenie Dzwonił kurier - w ciągu godziny pieluszki będą u nas. Gdzie znajdę w necie w mare rzetelne i łopatologiczne informacje co robić z pieluchami, otulaczami wkłądami przed pierwszym uzyciem i póżniej? Chodzi mi o taka wiedze w pigułce.
    No i cały czas się zastanawiam czy 3 otulacze to nie za mało? Czy w nocy 4 miesięczne niemowlę jest przewijane więcej niż raz?
    Wszystkie potrzebne informacje znajdziesz w dziale Pielęgnacja pieluch, przed pierwszym użyciem przede wszystkim musisz pieluszki wyprać, możesz je wcześniej namoczyć w płynie do mycia naczyń.

Życie pokaże czy starczy ,trzeba wypróbować, co Wam się najlepiej sprawdza, bo każdemu, co innego. Ja w nocy swojego malucha w tym wieku nie przewijałam, bo przesypiał już całe noce i nie chciałam go wybudzać, ale to zależy od dziecka, tego ile siusia, czy robi kupkę w nocy i ile przede wszystkim je, więc trudno odpowiedzieć ile razy się przewija.
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustofanka

Domyślnie

Teraz go nie przewijam bo kupy nie robi a i nie sika jakoś dużo. Więcej chyba zaraz po pierwszym karmieniu po przebudzeniu. A wyprać mam i wkłądy i Pule i formowanki? w 60 stopniach z proszkiem Bio-D?
    Ostatnio edytowane przez leluchow ; 26-09-2013 o 09:43

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leluchow Zobacz posta
    Teraz go nie przewijam bo kupy nie robi a i nie sika jakoś dużo. Więcej chyba zaraz po pierwszym karmieniu po przebudzeniu. A wyprać mam i wkłądy i Pule i formowanki? w 60 stopniach z proszkiem Bio-D?
    Trzeba wyprać wszystko, wkłady i formowanki potrzebują nawet kilku prań, żeby nabrać pełnej chłonności. Ja piorę na 40 st najczęściej, więc niekoniecznie aż w 60 st. Jeżeli nie masz problemu z tym, żeby nie przebierać w nocy i pieluszka nie będzie przeciekać, to pewnie, że możesz po przebudzeniu
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustofanka

Domyślnie

i otulacze tez mogę wyprać w 40 stopniach ? Nic im nie będzie? Sorry za infantylne pytania ale nie chce spaprać czegos od poczatku

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

konieczność przewijania czteromiesięczniaka w nocy to trochę kwestia indywidualna już. Moja córka która często w nocy w jednorazówkach była i tak wymagała przewinięcia dwa, trzy razy w nocy bo po prostu było jej niewygodnie.
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Większość pieluch na metkach ma podane w ilu stopniach prać Moje mają 60, ale 40 zupełni wystarczy aby wszystko sprać. Możesz popróbować, sprawdzić.

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Z tego co wiem, otulacze z PUL można prac w 60 stopniach. Nie więcej bo PUL się zniszczy. Przeczytałam Twój wątek z ciekawości i jesli dobrze myslę masz właśnie otulacz z PUL, a nie wełniany?

Uprawnienia umieszczania postów