Cytat Zamieszczone przez leluchow Zobacz posta
Witajcie, jestem mamą 1,5 m-cznego chłopca (waga 4600-4700). Już w ciąży czaiłam się na wielorazówki, ale stchórzyłam . Teraz w sumie jestem zdecydowana zacząć pieluchowanie wielo głownie z uwagi na brak chemii przy dupinie. Siedzę w necie od wczoraj od 17 i coraz głupsza jestem mam wrażenie.
Czy mogłybyście zerknąć czy taki zestaw jest ok?
5 pieluszek Close Parent pop in - 3 bambusy 2 minkee
2 dodatkowe wkłądy bambusowe
2 dodatkowe wkłądy minkee
5 pieluszek kieszonek May Lily OS

Zastanwiam się czy dokupić jeszcze np. 2 formowanki i 2 otulacze Babyetty w rozmiarze XS?
Będę wam wdzieczna za wszelkie uwagi.
1)close parent planujesz nową generację czy starą?
nowa jest sztywniejsza przy brzuszku, na starej szybciej widac zużycie (mechaci się), ale moim zdaniem bardziej przyjazna dla dziecka
imo dobra pielucha

2) may lilly- hmmmmm, niewielu ma zwoleników, ja nie miałam, ale ma mało pochlebnyc komentarzy, podobno skłona do wycieków i duża (ale- każdemu co innego pasje, moze u Ciebie się sprawdzi- radzę jednak kupić na poczatek tylko 1 i sprawdzić czy Ci pasuje)

xs bym nie brała już tylko weszła w os od razu, szkoda przy takiej wadze kupować xs zktóych zaraz bob wyrośnie
ale tak-> formowanki i otulacze na noc Ci się przydadzą, babyetta otulacze rzeczywiście godne uwagi

formowanki weź już bambusowe lub konopne (konopne bardziej twardnieją w praniu)-> przy tak dużym dziecku 100% bawełna będzie gorszym rozwiązaniem, bambus i konopie sa chłonniejsze