Pokaż wyniki od 1 do 20 z 79

Wątek: Czy mołybyście zerknąć?

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie Czy mołybyście zerknąć?

Witajcie, jestem mamą 1,5 m-cznego chłopca (waga 4600-4700). Już w ciąży czaiłam się na wielorazówki, ale stchórzyłam . Teraz w sumie jestem zdecydowana zacząć pieluchowanie wielo głownie z uwagi na brak chemii przy dupinie. Siedzę w necie od wczoraj od 17 i coraz głupsza jestem mam wrażenie.
    Czy mogłybyście zerknąć czy taki zestaw jest ok?
    5 pieluszek Close Parent pop in - 3 bambusy 2 minkee
    2 dodatkowe wkłądy bambusowe
    2 dodatkowe wkłądy minkee
    5 pieluszek kieszonek May Lily OS

Zastanwiam się czy dokupić jeszcze np. 2 formowanki i 2 otulacze Babyetty w rozmiarze XS?
    Będę wam wdzieczna za wszelkie uwagi.

Chustomanka Awatar Przytulia
    Miejscowość
    Kórnik

Domyślnie

Wydaje się być ok
    Miałam otulacze BabYetty XS, one są naprawdę maleńkie. Staszkowi wystarczyły na niecałe 3 miesiące, choć przyznam, że są urocze i dla noworodka super
    Formowanki nie sprawdziły nam się wcale, wkurzało mnie to, że na jedną pieluchę muszę zakładać kolejną, więc dwie porcje nap, dłuższe przewijanie.
    Zamiast formowanki i otulaczy XS wzięłabym pewnie jakieś kieszonki innej firmy żeby spróbować, zobaczyć jakie są Przy każdym maluchu sprawdza się coś innego.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leluchow Zobacz posta
    Witajcie, jestem mamą 1,5 m-cznego chłopca (waga 4600-4700). Już w ciąży czaiłam się na wielorazówki, ale stchórzyłam . Teraz w sumie jestem zdecydowana zacząć pieluchowanie wielo głownie z uwagi na brak chemii przy dupinie. Siedzę w necie od wczoraj od 17 i coraz głupsza jestem mam wrażenie.

Zastanwiam się czy dokupić jeszcze np. 2 formowanki i 2 otulacze Babyetty w rozmiarze XS?
    rozmiar xs raczej będzie za mały
    z May Lily byłabym ostrożna, bo mają różne opinie, zresztą z tego co wiem to są spore i na 1,5 miesięczne dziecko raczej będą za wielkie

i wg mnie 10 pieluszek to zdecydowanie za mało, ale na początek będzie ok - tylko bierz różne pieluchy, nie wszystkie jednej (dwóch) firmy - tak się łatwiej i szybciej rozeznasz, co wam pasuje a co nie

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

May Lily będą na 1000% za duże. To jedne z największych pieluszek. Poza tym dość często przeciekają.

Powinnaś mieć ok. 15 pieluszek na początek, żeby prać co 2 dni. Plus ze 2-3 otulacze i tetrę lub formowanki.

Chustofanka

Domyślnie

Czyli np.
    2 pop in (2 bo teraz jakąs promocje mają - i druga jest za 50 %) plus dodatkowy wkład

3 kieszonki Babyetty z wkładem welurkowym.
    2 kieszonki Nappyme z wkładem

Jakie jeszcze kieszonki sa fajne? Polecacie coś?

Czy otulacze kupować już OS? A ta tetra do środka to masakrycznie droga jest. 1 sztuka 70x70 kosztuje około 30 zł - a powinnam ich mieć z 10 pewnie co?

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czyli np.
    2 pop in (2 bo teraz jakąs promocje mają - i druga jest za 50 %) plus dodatkowy wkład

3 kieszonki Babyetty z wkładem welurkowym.
    2 kieszonki Nappyme z wkładem

Jakie jeszcze kieszonki sa fajne? Polecacie coś?

Czy otulacze kupować już OS? A ta tetra do środka to masakrycznie droga jest. 1 sztuka 70x70 kosztuje około 30 zł - a powinnam ich mieć z 10 pewnie co?
    Bambusowa tetra jest doga, ale zacznij od muślinowych ecopi. Zestaw 4 szt. można kupić za 29 zł. Są dość chłonne. Na pewno dla takiego maluszka wystarczą.

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Ja u tak małego dziecka nie zdecydowałam się na close parent, kupiłam je dopiero niedawno (hmm pół rokutemu), bo one mają z tyłu dość gruby rzep i bałam się, że będzie uwierać..

Chustomanka Awatar Przytulia
    Miejscowość
    Kórnik

Domyślnie

U nas najlepiej sprawdziły się Małe Me (Milovia), najlepiej przylegają, PUL jest cieniutki, ładnie się układa, mają przeszycia wzdłuż nóżek i polarek nie wyłazi. Ich wkłady też są fajne, miękkie, nie rolują sie, dobrze chłoną.
    Kieszonki BabYetty sprawdzają się u nas dopiero od niedawna. Nie mają przeszyć więc polarek moczy bodziak. U nas to był duży problem, przebieranie całego Stasia (pielucha, bodziak, spodnie) co 1,5h to jakaś masakra była. Poza tym wkłady są dość duże, sztywne, rolowały się i zaginały w kieszonce.
    Mieliśmy też kieszonkę ekomamy, fajna była I kieszonkę BumGenius na rzepy, nie podeszła nam

Chusteryczka

Domyślnie

na Twoim miejscu zainwestowałabym w tanie bazarkowe pieluszki rozmiarowe i popróbowac po jednej z kazdego rodzaju i firmy - każdemu pasuje cos innego.

Ja dla maluszka miałam własnie rozmiarowe, z one size tylko flipa i babyetta - kieszonki oraz kilka mniejszych kieszonek np. kokosi.
    K. 2009M. 2012

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Losanna Zobacz posta
    Bambusowa tetra jest doga, ale zacznij od muślinowych ecopi. Zestaw 4 szt. można kupić za 29 zł. Są dość chłonne. Na pewno dla takiego maluszka wystarczą.
    te musliny moga byc na razie za wielkie - mam ich 8 sztuk dla synka prawie 4mc (no ale waga piorkowa 5kg) i sa dosc duze, robia mrowczy odwlok no i skladam tylko w prostokat, samoloty i inne origami powoduja ze maly ma straszny balagan miedzy nogami na pozniej na pewno warto miec, ale na teraz chyba lepej cos mniejszego kalibru - moze zaczac od rozzmiarowych prefoldow?

my na noc uzywamy formowanek bambusowych little lamb - sa cudowne jak dla mnie, mieciutkie jak kaczuszka ale sa dosc grube i na poczatku uzywalismy tylko na noc.

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Losanna Zobacz posta
    Bambusowa tetra lenny lamb 30 zł za 3szt
    Właśnie będę taka zamawiać na dniach
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreska Zobacz posta
    Bambusowa tetra lenny lamb 30 zł za 3szt
    Właśnie będę taka zamawiać na dniach
    Wszystko zależy od gramatury.

Kokosi miała niegdyś za 12 zł / szt., chyba już niedostępne. Ale gramatura nie była bardzo wysoka.

Ale podeślij adres sklepu przyda się
    Ostatnio edytowane przez Losanna ; 19-07-2013 o 16:47

Chustoholiczka Awatar sweetrose
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

kokosi ma bardzo fajne pieluszki (to nasza forumowa mama-sylviontko), OS może być jeszcze za duże...
    jak rozmiarowe pieluszki to wybrałabym już eMkę bo dzieci szybko rosną a i eSka w rożnych firmach inaczej wypada...ja pieluchowałam od 5 m-ca i do 2 roku życia przewałkowałam wiele pieluch, o zgrozo na każdym etapie rozwoju i pieluchowania co innego nam odpowiadało, także może być tak, ze to co teraz dobre nie będzie się sprawdzało przy biegającym szkrabie, może spróbuj na bazarku coś dobrać i wypróbować, a jeśli chcesz koniecznie nówki to tak jak dziewczyny radzą wziąć rożne pieluszki, najwyżej co wam nie podejdzie odsprzedasz na bazarku
    spróbuj otulaczyka + tetra np bambusowa, albo jakiejś wełenki nappime ma też fajne i zgrabne pielusie, babyetta dla nas była za duża,
    najlepiej jakbyś wzięła po 1 czy 2 pieluszkach rożnych firm w zależności jak często chciałabyś prać to potrzebujesz co najmniej 15-20szt
    także pomiksuj troszkę AIO, kieszonek i otulaczy z tetrą/wkładami czy formowankami
    był czas, że uwielbiałam wełniane otulacze czy gatki, był moment, gdy uwielbiałam polarowe otulaczyki, ale i czas AIO i kieszonek
    teraz na szczęście młody lata w majteczkach lub trenerkach, ale i na noc jeszcze zakładamy kieszonkę
    Ostatnio edytowane przez sweetrose ; 19-07-2013 o 12:50 Powód: literówka
    Junior 2011
    Oleksander 2016
    Zośka 2021

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

1)close parent planujesz nową generację czy starą?
    nowa jest sztywniejsza przy brzuszku, na starej szybciej widac zużycie (mechaci się), ale moim zdaniem bardziej przyjazna dla dziecka
    imo dobra pielucha

2) may lilly- hmmmmm, niewielu ma zwoleników, ja nie miałam, ale ma mało pochlebnyc komentarzy, podobno skłona do wycieków i duża (ale- każdemu co innego pasje, moze u Ciebie się sprawdzi- radzę jednak kupić na poczatek tylko 1 i sprawdzić czy Ci pasuje)

xs bym nie brała już tylko weszła w os od razu, szkoda przy takiej wadze kupować xs zktóych zaraz bob wyrośnie
    ale tak-> formowanki i otulacze na noc Ci się przydadzą, babyetta otulacze rzeczywiście godne uwagi

formowanki weź już bambusowe lub konopne (konopne bardziej twardnieją w praniu)-> przy tak dużym dziecku 100% bawełna będzie gorszym rozwiązaniem, bambus i konopie sa chłonniejsze

Chustomanka Awatar villemko
    Miejscowość
    100lica

Domyślnie

Dołączyłam się

Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka

Uprawnienia umieszczania postów