Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: oplaca sie? pomozcie nieogarnietej jeszcze

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie oplaca sie? pomozcie nieogarnietej jeszcze

dziewczyny trafilam na sklep internetowy z wkladami po £ 0,50 i mysle czy to nie bedzie jakies go**o? sprobowac?
    pewnie na poczatek beda za duze ale moze jako jakas dodatkowa wkladka chlonna lub na pozniej?
    http://www.thenappylady.co.uk/booste...clearance.html

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Ja bym kupila. Wygladaja spoko.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustomanka Awatar bozenka151
    Miejscowość
    Comber, UK

Domyślnie

Ja korzystałam z tego sklepu. Kupowałam tam formowanki i byly ok, a cena wkładów jest normalna tylko teraz widzę jakąś promocję Pozatym mam troszkę pieluszek z których mi moja dama wyrosła jakbys była zainteresowana to napisz pw
    Oliwia Sara 19.03.2013 i ​

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

A ja się podłączę
    Bo tytuł tematu pasuje w sam raz
    (Na chusteczke zakładać nowy i zaśmiecać forum)

Znalazłam taki oto zestawik:

http://tablica.pl/oferta/pieluchy-pi...tml#51889e8688

Przesył odpada bo to w moim mieście. Cena wydaje mi się spoko, ale sama nie wiem...

Generalnie pieluszki są tylko w tych trzech wzorach, troche lipa bo mało urozmaicone, ale myślałam o tym, żeby się wymienić, ewentualnie część sprzedać i kupić innych

Myślicie że warto za tą cene kupić?
    Najbardziej mnie kusi duża ilość wkładów

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcd_2007 Zobacz posta
    A ja się podłączę
    Bo tytuł tematu pasuje w sam raz
    (Na chusteczke zakładać nowy i zaśmiecać forum)

Znalazłam taki oto zestawik:

http://tablica.pl/oferta/pieluchy-pi...tml#51889e8688

Przesył odpada bo to w moim mieście. Cena wydaje mi się spoko, ale sama nie wiem...

Generalnie pieluszki są tylko w tych trzech wzorach, troche lipa bo mało urozmaicone, ale myślałam o tym, żeby się wymienić, ewentualnie część sprzedać i kupić innych

Myślicie że warto za tą cene kupić?
    Najbardziej mnie kusi duża ilość wkładów
    jak w grę ne chodzi przesylka to kupuj, bo jakbym musiala bulic na przesyłkę to mocno bym sie zastanowiła
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

A ja nie jestem pewna... chinki na bazarku trafisz taniej.. a nówkina all za 19.90 z wkładem..

Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Hmm
    Ale w sumie kupując na all dochodzi jeszcze przesył.

No i wkłady drożej..

Kurcze, sama nie wiem już

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Poza tym nie wierz w to co pisze że 12 kompletów pieluszek jej wystarczyło, bo to stanowczo za mało.
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Domyślnie

12 kompletów to u nas (mały ma 3 miesiące) może na 1 dzień by starczyło, przy dobrych wiatrach dzień i noc

i skoro byś chciała większą różnorodność wzorów, to może sobie kup po prostu parę kompletów, nie cały zestaw, a resztę gdzie indziej

Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Wiem, że 12 to stanowczo za mało

Powoli już kompletujemy stosik.

U nas gdy mąż za granicą pralka jest wstawiana 2 razy w tyg (jedna moich łachów, druga małego), więc trochę pieluszek muszę nagromadzić, co by nie prać co dzień.

Nie licząc wkładów dodatkowych wychodzi po około 16 zł za pieluszkę. Nie wiem czy ta cena jest atrakcyjna...
    Ale wtedy wychodzi, że 8 wkładów gratis

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

z wizją odsprzedania lub wymiany bym się pożegnała - to są po 4 pieluszki w 1 wzorze i to nie szałowym, musialabyś chcieć sobie wszystkie zostawić, albo mieć niezłego farta ze sprzedażą

edit: cena paliwa lub biletu mpk by choćby na terenie tego samego miasta je odebać to też koszt, niwielki, ale jak to wszystko posumować.....

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

wg mnie 12 to za mało o 3
    drugi raz mi się to sprawdza i zawsze mnie zadziwia, że ktoś potrzebuje (użytkowo, nie kolekcjonersko) więcej.

jako, że ja nie kupowałam i kupuję używanych pieluch moim dzieciom - kupiłabym (np. z kimś na spółę) zestaw chinek na Ebayu/AliExpress. Zawsze wychodziło po ok. 16pln za nówkę sztukę z wkładami i wysyłką

pranie pieluch raz na tydzień to wg mnie za rzadko. 3 dni to max - ze względów higienicznych.

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Nie licząc wkładów dodatkowych wychodzi po około 16 zł za pieluszkę. Nie wiem czy ta cena jest atrakcyjna...
    Ale wtedy wychodzi, że 8 wkładów gratis
    Jak dziewczyny kupowały chinki na ebayu z 1 wkładem, to też wychodziło coś ok. 16zł/szt. (i był w tym koszt wysyłki), a jednak przynajmniej były to nówki i mogłaś sobie wybrać wzory. Ta sama osoba sprzedawała też dodatkowe wkłady, więc myślę, że lepiej by było zainwestować trochę ponad 200zł (liczę z dodatkowymi wkładami) i mieć nowe pieluszki, z takimi wzorami jakie sama wybierzesz. No i łatwiej je pewnie sprzedasz, bo będą mniej zużyte.
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

lepiej kup to:
    http://tablica.pl/oferta/pieluszki-w...tml#ac1d5dee2c

w sensie połowe z tego, myślę, ża za połowę tych pieluch bez wiaderka kobitka zejdzie Ci do 150 zł bo troszke już wisza

wyjdzie Ci taniej, ekonomiczniej w utrzymaniu, szybciej będzie schło, wszystko razem z białymi będziesz wrzucać więc brak poterzeby osobnych prań- 1 bęben a nie dwa po 0,5, i formowankę w to włożysz i cienitki wkład, zależnie od potrzeb

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

albo kup na dh gate
    np. tutaj http://www.dhgate.com/product/10-dia...1-1|3036818852,
    wychodzi jakis 12 zl z wkladem.

Ja bym tamtych za 200 zl nie kupila, nawet wklady na zdjeciu dosc sfatygowane.

A. listopad 2012

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    wg mnie 12 to za mało o 3
    drugi raz mi się to sprawdza i zawsze mnie zadziwia, że ktoś potrzebuje (użytkowo, nie kolekcjonersko) więcej.

jako, że ja nie kupowałam i kupuję używanych pieluch moim dzieciom - kupiłabym (np. z kimś na spółę) zestaw chinek na Ebayu/AliExpress. Zawsze wychodziło po ok. 16pln za nówkę sztukę z wkładami i wysyłką

pranie pieluch raz na tydzień to wg mnie za rzadko. 3 dni to max - ze względów higienicznych.
    Wow jak się wyrabiałaś??? Ja też max co 3 dni pranie robiłam częściej co 2 dni, 12 to mi na 1 dzień wystarczało czasem półtora dnia. A jak suszyłaś? Bo ja nie mam suszarki i w życiu bym się nie wyrobiła z 24 nawet z 30 bywało słabo jesienią/wiosną. Miałam około 40 i wtedy było okej. Ale poniżej 30 no way!
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inka Zobacz posta
    albo kup na dh gate
    np. tutaj http://www.dhgate.com/product/10-dia...1-1|3036818852,
    wychodzi jakis 12 zl z wkladem.
    Ale ja tej aukcji nie ogarniam

No i chyba trzeba mieć paYpalla?

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Ale ja tej aukcji nie ogarniam

No i chyba trzeba mieć paYpalla?
    pod spodem sa mozliwosci zaplaty.Mozna przelewem albo Master Card ( w sumie najbezpieczniej po paypalu)

A. listopad 2012

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez murmle Zobacz posta
    Wow jak się wyrabiałaś??? Ja też max co 3 dni pranie robiłam częściej co 2 dni, 12 to mi na 1 dzień wystarczało czasem półtora dnia. A jak suszyłaś? Bo ja nie mam suszarki i w życiu bym się nie wyrobiła z 24 nawet z 30 bywało słabo jesienią/wiosną. Miałam około 40 i wtedy było okej. Ale poniżej 30 no way!
    a zatem - mam 15 kieszonek
    piorę co drugi/co trzeci dzień. sześć pieluch dziennie to max dla Małego (wstaje około 7/8 i spać idzie 12 godzin później, w ciągu dnia ma max jedną drzemkę), na noc jednorazówka, gdyż on z tych głównie przesypiających noce - ewentualnie z krótkimi przerwami na jedzenie. (to co nam będę noc psuć przewijaniem )
    suszę w domu, na suszarce (zwykłej, z Ikei ), a ciepłą wiosną, jesienią i latem (czyli kiedy pogoda sprzyja) - na balkonie (na tej samej suszarce).
    wkładami są bambusowe ręczniczki - schną parę godzin, same kieszonki - pewnie z godzinę.

Przy starszym używałam przez bardzo, bardzo długi czas głównie tetry i Flipów - niby miałam więcej tetry, ale po prostu pół zawsze było czyste w pudle, gotowe do użycia

Uprawnienia umieszczania postów