Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: W czym się nosi duże dzieci ;)

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie

Duże dzieci nosi się pod pachą. /Prawą, bo w lewej siatka z zakupami/ Młodsze w tym czasie siedzi w chuście, tudzież mt/nosidle. Takie mam spostrzeżenia po dzisiejszym dniu
    ps. duże tzn 4 lata /maaaamooooooo taka jestem zmęczonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa/; młodsze 7 m-cy z kawałkiem.

ps2. nawet nie chcę myśleć, jak noszą wielodzietne...

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmd Zobacz posta
    Duże dzieci nosi się pod pachą. /Prawą, bo w lewej siatka z zakupami/ Młodsze w tym czasie siedzi w chuście, tudzież mt/nosidle. Takie mam spostrzeżenia po dzisiejszym dniu
    ps. duże tzn 4 lata /maaaamooooooo taka jestem zmęczonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa/; młodsze 7 m-cy z kawałkiem.

ps2. nawet nie chcę myśleć, jak noszą wielodzietne...

jak Jaska wrzuce w chuste to obie pod pachy mam jeszcze wolne

2005,2008,2011,2018

net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madagaskar Zobacz posta
    dobrze, że masz tylko trójkę dzieci - jest jeszcze miejsce "na barana" i po jednym uwieszonym na każdej nodze

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madagaskar Zobacz posta
    Jesteś pewna ze masz 'obie pod pachy'?

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Swoją ciut ponad 15 kg prawie pięcioletnią córę potrafię w każdej szmacie - z różnym skutkiem dla mnie

Zdażyło mi się nieść starszą zasypiającą na tzw. stojąco w komunikacji z przystanku do domu w kółkowej... Fakt, nogi przydługie...
    Młoda w tym czasie w maclarenie jechała...
    Ale rano, do przedszkola idac przez mokra trawę miałam młodsza w chuscie na pleckach, a starsza "bez nic" nabiodrze... noszone same się trzymają, to fakt

M. X.08 [*] M. X.12

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

My nosimy młodego (4 lata, prawie 20 kg) po górach w lnianych kołach zębatych ostatnio, ale jakoś żadnego dowodu nie mam

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

anasta, cudnie piszesz! Po Twoim poscie zapragnęłam miec wszystkie opisane przez Ciebie wynalazki,choć, ja tradycyjnie nosze w chustach (i to na razie w dwóch wiązaniach i z rzadka w kółkowej).
    Ta pierwsza fotka, to skąd? Bo jakos z Grecja kontynentalną mi się kojarzy... Okolice Kateriny?

Moja Niunia z tych cięższych (o czym często wspominam), ma 1,5 roku, a dobiega do 14 kilo. Jest wysoka jak na swój wiek (przewyższa wiekszośc 2-latków) i umięśninona. Zatem w czym my nosimy? W chustach. Wszelakich. Mam bawełenkę (Girasol, Leoś, indio), mam z dodatkiem bambusa (Słoneczko Oschy), duzo mam lnu (Natki, Słoneczko Oschy), mam z ramią i jedwabiem (Natka), mam z dodatkiem jedwabiu (Didkowe Skowrony), z konopiami (żałobne kury). Noszę także w kółkowej (bawełniany Owocowy Kokttajl Girasola).
    Mam wrażenie, że ważna jest jakość wiązania, a nośnośc chusty jest na drugim miejscu. Długi spacer to dla mnie godzina i więcej i nosze w moich chustach na takie bez problemu. Rzadko się przewiązuje w trasie, bo nie przepadam za tym, ale czasem to robię.Nosze w plecaku prostym, a w komunikacji miejskiej, oraz na przytulanki- w kieszonce.
    Takie jest moje zdanie, choć... pewnie dla wielu z Was nadal jestem początkująca- to moje pierwsze dziecko, zatem z mamami, które wynosiły trójkę nie mam się co porównywać...

Alem sie rozpisała!
    Kto przeczytał, ten rządzi!

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja mam farta, moj prawie trzylatek wazy jakies 12 kilo i nosze we wszystkim, z 99% przewaga wiazanek - bo nosidel mlodszy jakos nie lubi. wlasciwie prawie w kazdej ciagle, czasem i trzy godziny jak jakies dluzsze wyprawy zaliczamy. codziennie minimum raz dziennie (no, przynajmniej w tygodniu) na trasie dom-szkola-dom, czasem dom-szkola-zakupy-dom, roznie. zazwyczaj dwa razy, z popoludniowa drzemka podczas odbierania brata ze szkoly.

za to wczoraj smazylam nalesniki ze starszym w Tuli. jak na jego 18 kilo wyjatkowo wygodnie mi bylo (a starszy mial napad zazdrosci - ze W nosze a jego juz nie...)
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Uprawnienia umieszczania postów