Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: Wiązanie MT

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Panel nie wygląda na zbyt szeroki ale trudno mi to ocenić ze zdjęcia z takim wiązaniem.
    Panel powinien być od jednego dołu podkolanowego do drugiego tak by nadmiar materiału nie zwijał się i nie rolował pod kolankami.

Zbyt szerokie odwiedzenie nie jest w tym wypadku spowodowane szerokością panela ale właśnie skrzyżowaniem pasów na dziecku i tym samym dociśnięciem jego miednicy do Twojego ciała.
    Druga sprawa to w MT generalnie odwiedzenie jest większe bo dziecko w MT znajduje się w pozycji siedzącej i tu nie mam możliwości ułożenia tak jak w chuście. Stąd między innymi zaleca się MT i inne nosidła dla dzieci samodzielnie siadających bo imo noszenie w takiej pozycji jest "sadzaniem"

Wiek Twojego maleństwa jest trudny z punktu widzenia chustomatki dziecko jest ruchliwe, ciekawe świata i zdecydowanie lepiej byłoby Wam teraz z noszeniem na plecach, zwłaszcza że pora roku jest sprzyjająca.

Może odstaw MT na jesienne dni a teraz spróbuj z plecakiem prostym
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Panel nie wydaje się być za szeroki, ale :
    - w MT zawsze będzie szerokie odwiedzenie, bo masz pas biodrowy. To powoduje, że miednica dziecka jest do ciebie przyklejona i ustawiona bardziej pionowo, a wręcz w przodopochyleniu. Wtedy cały kręgosłup idzie w przeprost, dlatego dziecko odchyla też główkę do tyłu- ty ją intuicyjnie podtrzymujesz. Synek ma mocno rozciągnięte mięśnie wewnętrzne uda i brzucha, napina za to łopatki i kark.
    - dodatkowo prostujesz miednicę przez te skrzyżowane pasy na plecach.
    - zawiąż proszę tak jak proponuje Basinda i zrób zdjęcie bardziej frontem, OK?

_ jeśli masz taką możliwość to spotkaj się z Doradcą i naucz wiązać chustę- jeżeli chcesz nosić dłużej i prawidłowo.
    - jeżeli zamierzasz nosić sporadycznie to przyjrzymy się temu MT po poprawnym zawiązaniu.
    - myślę, że dobrym rozwiązaniem dla Ciebie mogłaby być chusta kółkowa- szybko się zakłada i pozycja dziecka jest fajna
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka Awatar villemko
    Miejscowość
    100lica

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi , postaram się zawiązać tak jak piszecie i zrobi zdjęcie. Bardzo chciałam się spotkać z doradcą, jednak podjechanie do klubu kangura jest nie możliwe, sama nie dam rady a mąż jest zapracowany i pewnie stwierdzi że nie ma czasu na głupoty.
    Ostatnio edytowane przez villemko ; 23-11-2013 o 20:37

Miejscowość
    100lica

Domyślnie

Zrobiłam - tylko nie najlepszej jakości, przepraszam za piżamowy look
    Tylko czy nie powinnam tych pasów poprowadzić na nóżkami?
    Ostatnio edytowane przez villemko ; 23-11-2013 o 20:37

Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

tak jest zdecydowanie lepiej. Widać że panel nie jest za szeroki.
    Pasów absolutnie nie powinnaś prowadzić na nóżkach.
    Możesz spróbować mocniej dociągnąć pasy.

teraz muszę lecieć potem jeszcze dokładniej obejrzę zdjęcia

Chustomanka Awatar Justyn
    Miejscowość
    Warszawa-Wawer

Domyślnie

jest lepiej wg mnie...
    ale poczekajmy na wypowiedzi znawczyń

w Ząbkach samych to nie wiem ale w okolicach chyba tak, możesz na podforum np. tu http://chusty.info/forum/forumdisplay.php/126-Warszawa

Miejscowość
    100lica

Domyślnie

Tylko tak do koca nie wiem czy panel nie jest za szeroki bo jakby to odpisać - od strony mojego brzucha jest jakby trochę szerszy i idzie od łydek Małego, spróbuje jeszcze dociągnąć pasy tak jak piszecie.
    Kurczę korci mnie jeszcze ta kółkowa, bo synek uwielbia być noszony na biodrze, może kupie jakąś używaną z tanszych firm na próbę. Próbowałam tego wiązania http://www.chustomania.pl/online/chu...elko_z_petelka z rapalu ale ciężko...zasapałam się tylko, a mały złościł.

Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

MT często mają zwężany panel i dzięki temu na dłużej starczają. Spróbuj przy zakładaniu MT zawinąć pane o szerokość pasa biodrowego wtedy panel będzie mniejszy i tym samym nóżki będą w najwęższym miejscu panela.

Co do wiązania na biodrze to zdecydowanie lepszy będzie kangur na biodrze. Ale tu też nie trzeba długij chusty wystarczy 3-3,5 m

Kółkową polecam bardzo i często poniżej 100 mozna dobrą kupić!
    Poszukaj na bazarku może hendmejdową ktoś ma szyta z długiej skośno-krzyżowej chusty.

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez villemko Zobacz posta
    piszecie.
    Kurczę korci mnie jeszcze ta kółkowa, bo synek uwielbia być noszony na biodrze, może kupie jakąś używaną z tanszych firm na próbę.
    Trzymam kciuki żeby udało Ci się upolować jakąś fajną bo tak jak dziewczyny piszą można czasami upolować za śmieszne pieniądze. Ja niestety z tych co mają gęsią skórkę widząc takie maleństwo w mt...

Uprawnienia umieszczania postów