Marta ja się wcale nie dziwię autorce wątku że ma wątpliwości. Nawet na tym forum pisano wiele razy że nosidła są super hiper i w ogóle najlepsiejsze dla noworodków, mało tego, większość producentów nosideł ergonomicznych, tych znanych i polecanych proponuje je dla noworodków.... Wielu doradców sprzedaje poleca egro z wkładkami dla noworodków/malych niemowląt.
Nie trzeba daleko szukać... sama na początku doradzałam raz czy dwa razy marsupi lub bondolino dla dziecka kilu miesięcznego dziecka niesiadającego

... no bo producent zaleca, bo mały panel, bo z lalką ok.... Na szczęście przyszło mi szybko zweryfikować poglądy gdy przymierzyłam owe nosidła do swojego drugiego dziecka. Teraz nie polecam już nikomu.
Ogromnie dużo jest też nawet na naszym forum wpisów doradców

o tym że w Azji czy w Afryce nosi się tak czy owak i nikt tam nie przywiązuje wagi do wieku i stopnia rozwoju....
Nie pozostaje nam nic innego jak polegać na własnej wiedzy i doświadczeniu i sumieniu rzecz jasna.
I za to ostatnie szacun Marta dla Ciebie bo przecież równie dobrze mogłabyś zaoferować swój produkt jako idealny dla malucha.