Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: dziecko mi wierzga na plecach

Mieszany widok

Chustoguru Awatar mama_na_szóstkę
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Pati, ledwosiedzący w przypadku Kubka, to taki, który pokazał, że umie usiąść i siedzieć, ale nie ma zacięcia do zabaw statycznych

ze zdjęciem ploblem, nie umiem lustrzanką z ręki...
    mama_pięciu synów i córeczki od szesnastu lat na forum Doux-Doux znów na HM Sklep

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

to taki etap; też przez niego przechodzę często; o ile córa jest zmęczona przy wiązaniu, to jak uda mi się zawiązać to zaśnie, i póki śpi jest ok, a później, jak zaczyna się kręcić, to chusta jej wyjeżdża spod pupy; a z przodu ciężko mi jąnnosić, bo jest duża; i też czekam aż usiądzie, by przerzucić się na mt

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_czterech Zobacz posta
    Pati, ledwosiedzący w przypadku Kubka, to taki, który pokazał, że umie usiąść i siedzieć, ale nie ma zacięcia do zabaw statycznych
    Piękne! Muszę sobie zapamiętać jak mi ktoś kolejny raz powie czemu moja córa nie umie ani sekundy usiedzieć w miejscu
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

To może samowyzwalacz?Większość fotek które wrzuciłam na forum tak robiłam, chociaż to mozolna robota...

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

ratujcie! ledwo nauczyłąm się wiązać plecak z koszulką (który to wydaje mi się bezpieczniejszy niż zwykły), to mały tak wierzga, że już nie mam siły tak odbija się kolankami od moich pleców, że po sekundzie wisi jak w wisiadle, nogi równolegle, nie ma mowy o dupkowpadce ani o niczym a założyłam sobie, że przez zimę akurat do wiosny opanujemy noszenie na plecach, a tu jest coraz gorzej
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Domyślnie

Mi pomógł głównie czas
    I wierzgowatość trochę wygłusza motanie w pozycji wyprostowanej, a nie pochylonej, tak żeby czuła pion, a nie 'leżenie' i przy tym bujanie się, chodzenie itp. Przytrzymywałam ręką materiał pod pupą, a jak się na chwilę uspokoiła to dociągam ile mogłę. Ale to w plecaku prostym, nie wiem jak przy motaniu tego z koszulką.
    Szkoła Noszenia ClauWi®
    Doradca Noszenia ClauWi® (kurs podstawowy)
    Warszawa/Bełchatów

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Są takie wiązania że nie może wypaść chusta spod pupy. Reinforced double rebozo/reinforced rucksack carry powinno coś pokazać.
    double rebozo with size 7 woven wrap:
    http://www.youtube.com/watch?v=zoTKVJ8HKEw
    to jest link do takiego wiązania, z chusty o rozmiarze 7 (5,20m). Maluch naprawdę nie może wyjechać, choć wiązanie trochę zabiera (chusty i czasu ).
    "Wychwala człowiek właśnie to, co może go ucieszyć
    a polska pieśń uczyni tak, że każdy skakać spieszy.
    Bez trudu tedy przyjdzie mi konkluzja całkiem pewna:
    muzyka polska, wierzcie mi, bynajmniej nie jest z drewna”

Festiwal Muzyki Dawnej Pieśń Naszych Korzeni w Jarosławiu

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phoebe Zobacz posta
    http://www.youtube.com/watch?v=zoTKVJ8HKEw
    to jest link do takiego wiązania, z chusty o rozmiarze 7 (5,20m). Maluch naprawdę nie może wyjechać, choć wiązanie trochę zabiera (chusty i czasu ).
    Bosh... moje dziecie nigdy tak grzecznie nie dawało się wiązać Zaraz odpychanie rękami, prostowanie nóg i łażenie mi po plecach wszystko co mam czas zawiązać to plecak prosty i to na dodatek niedociągnięty przy szyi, bo córa musi wyprostować ręce przy dociąganiu... Heh... w MT robi to samo a mi odpadają barki po 20 minutach noszenia...

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Uprawnienia umieszczania postów