Pati, ledwosiedzący w przypadku Kubka, to taki, który pokazał, że umie usiąść i siedzieć, ale nie ma zacięcia do zabaw statycznych![]()
ze zdjęciem ploblem, nie umiem lustrzanką z ręki...![]()
Pati, ledwosiedzący w przypadku Kubka, to taki, który pokazał, że umie usiąść i siedzieć, ale nie ma zacięcia do zabaw statycznych![]()
ze zdjęciem ploblem, nie umiem lustrzanką z ręki...![]()
to taki etap; też przez niego przechodzę często; o ile córa jest zmęczona przy wiązaniu, to jak uda mi się zawiązać to zaśnie, i póki śpi jest ok, a później, jak zaczyna się kręcić, to chusta jej wyjeżdża spod pupy; a z przodu ciężko mi jąnnosić, bo jest duża; i też czekam aż usiądzie, by przerzucić się na mt
ratujcie! ledwo nauczyłąm się wiązać plecak z koszulką (który to wydaje mi się bezpieczniejszy niż zwykły), to mały tak wierzga, że już nie mam siłytak odbija się kolankami od moich pleców, że po sekundzie wisi jak w wisiadle, nogi równolegle, nie ma mowy o dupkowpadce ani o niczym
a założyłam sobie, że przez zimę akurat do wiosny opanujemy noszenie na plecach, a tu jest coraz gorzej
![]()
![]()
Ignaś 07.2013
Marynia 03.2015
Hela 03.2018
BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie
Mi pomógł głównie czas
I wierzgowatość trochę wygłusza motanie w pozycji wyprostowanej, a nie pochylonej, tak żeby czuła pion, a nie 'leżenie' i przy tym bujanie się, chodzenie itp. Przytrzymywałam ręką materiał pod pupą, a jak się na chwilę uspokoiła to dociągam ile mogłę. Ale to w plecaku prostym, nie wiem jak przy motaniu tego z koszulką.
Są takie wiązania że nie może wypaść chusta spod pupy. Reinforced double rebozo/reinforced rucksack carry powinno coś pokazać.
double rebozo with size 7 woven wrap:
http://www.youtube.com/watch?v=zoTKVJ8HKEw
to jest link do takiego wiązania, z chusty o rozmiarze 7 (5,20m). Maluch naprawdę nie może wyjechać, choć wiązanie trochę zabiera (chusty i czasu).
"Wychwala człowiek właśnie to, co może go ucieszyć
a polska pieśń uczyni tak, że każdy skakać spieszy.
Bez trudu tedy przyjdzie mi konkluzja całkiem pewna:
muzyka polska, wierzcie mi, bynajmniej nie jest z drewna”
Festiwal Muzyki Dawnej Pieśń Naszych Korzeni w Jarosławiu
Bosh...moje dziecie nigdy tak grzecznie nie dawało się wiązać
Zaraz odpychanie rękami, prostowanie nóg i łażenie mi po plecach
wszystko co mam czas zawiązać to plecak prosty i to na dodatek niedociągnięty przy szyi, bo córa musi wyprostować ręce przy dociąganiu... Heh... w MT robi to samo
a mi odpadają barki po 20 minutach noszenia...