Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: dziecko mi wierzga na plecach

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lula_p Zobacz posta
    u mnie to samo, młody prostuje nogi, zarówno w trakcie wiązania, jak i po zawiązaniu, jak już uda mi się to zrobić. Czasem nawet nie jestem w stanie w tobołek go wsadzić, muszę zrezygnować z wiązania, co mnie bardzo denerwuję, bo pewnie rzeczy, np. w kuchni mogę robić tylko z młodym w plecaku. Mam nadzieję, że z tego wyrośnie, a na razie czekam aż usiądzie, żebym mogła go w manducę wsadzić.
    Jeśli możesz to wsadź go w coś innego, np w MT. Dla maluszka ledwo co siedzącego Manduca nie jest najlepszym wariantem: bardzo szerokie odwiedzenie, przyklejenie miednicy do rodzica i przeprost odcinka szyjnego.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka Awatar gienia
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anna Nogajska Zobacz posta
    Jeśli możesz to wsadź go w coś innego, np w MT. Dla maluszka ledwo co siedzącego Manduca nie jest najlepszym wariantem: bardzo szerokie odwiedzenie, przyklejenie miednicy do rodzica i przeprost odcinka szyjnego.
    A jaka jest twoja opinia o bondolino? Moim zdaniem moja córka jest jeszcze na to za mała (mimo informacji producenta, że to od urodzenia). Chciałabym ją czasem umieścić na tatusiu na spacer, a ten tylko w nosidle poniesie, do chust go nie mogę przekonać. Jestem ciekawa, od kiedy by można?
    pszczółka Gucio 12.10, pszczółka Maja 04.13

Chustomanka Awatar lula_p

Domyślnie

Dzięki Aniu, mam jakiegoś MT, dostałam, ale nie uzywalam jeszcze, zobaczę jak wygląda, wydaje mi się, że jest dość wąski, powinien się nadać dla maluszka.

Chustoguru Awatar mama_na_szóstkę
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anna Nogajska Zobacz posta
    Aniu, a jesli ledwosiedzący jest rozmiarowo duży? waga 9200, wzrost bliżej 80 cm. raz miałam Kubę w manduce i wyglądało, ze na szerokość pasuje. czy mimo to ułożenie w MT będzie lepsze?
    dołączam z wierzgaczem. nie jestem w stanie zawiązać plecaka, a tak się napaliłam na noszenie na placach. z Szymkiem mi nie wyszło, w plecaku było mi niewygodnie. myslałam, że poducze się przy Kubie dokładnego wiązania, ale nie ma szans na razie
    mama_pięciu synów i córeczki od szesnastu lat na forum Doux-Doux znów na HM Sklep

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_czterech Zobacz posta
    Aniu, a jesli ledwosiedzący jest rozmiarowo duży? waga 9200, wzrost bliżej 80 cm. raz miałam Kubę w manduce i wyglądało, ze na szerokość pasuje. czy mimo to ułożenie w MT będzie lepsze?(
    Foooty! Foooty! (serio - bez tego trudno cokolwiek powiedzieć)
    A co rozumiesz przez "ledwosiedzący"?

Chustoguru Awatar mama_na_szóstkę
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Pati, ledwosiedzący w przypadku Kubka, to taki, który pokazał, że umie usiąść i siedzieć, ale nie ma zacięcia do zabaw statycznych

ze zdjęciem ploblem, nie umiem lustrzanką z ręki...
    mama_pięciu synów i córeczki od szesnastu lat na forum Doux-Doux znów na HM Sklep

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

to taki etap; też przez niego przechodzę często; o ile córa jest zmęczona przy wiązaniu, to jak uda mi się zawiązać to zaśnie, i póki śpi jest ok, a później, jak zaczyna się kręcić, to chusta jej wyjeżdża spod pupy; a z przodu ciężko mi jąnnosić, bo jest duża; i też czekam aż usiądzie, by przerzucić się na mt

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_czterech Zobacz posta
    Pati, ledwosiedzący w przypadku Kubka, to taki, który pokazał, że umie usiąść i siedzieć, ale nie ma zacięcia do zabaw statycznych
    Piękne! Muszę sobie zapamiętać jak mi ktoś kolejny raz powie czemu moja córa nie umie ani sekundy usiedzieć w miejscu
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

To może samowyzwalacz?Większość fotek które wrzuciłam na forum tak robiłam, chociaż to mozolna robota...

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

ratujcie! ledwo nauczyłąm się wiązać plecak z koszulką (który to wydaje mi się bezpieczniejszy niż zwykły), to mały tak wierzga, że już nie mam siły tak odbija się kolankami od moich pleców, że po sekundzie wisi jak w wisiadle, nogi równolegle, nie ma mowy o dupkowpadce ani o niczym a założyłam sobie, że przez zimę akurat do wiosny opanujemy noszenie na plecach, a tu jest coraz gorzej
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Uprawnienia umieszczania postów