Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
mój też skacze jak ten ludek z Mayki podpisu - IMHO taki etap, że się ćwiczy, bo na rękach często to samo robi, a i na leżąco też. Mam nadzieję, że minie. Trochę nam pomaga wrzucenie do solidniejszej chusty (może też uważniejsze wybieranie czasu motania - wrzucam go jak jest nieco spokojniejszy).
Pocieszające jest to co piszenie - że to niekoniecznie kwestia źle zawiązanego plecaka, czyli że może z tym moim plecakiem nie jest tak źle.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Ja nie jestem w stanie zawiązać plecaka... - Młody po prostu szaleje, wygina się, podskakuje i zanim ja cokolwiek dociągnę to już cały materiał spod tyłka ucieka. Strasznie mnie to wkurza, bo on cięższy coraz bardziej, zresztą z przodu też robi cyrk i w ogóle trudno go zamotać jak trzeba![]()
Moi Synowie: 09.2006, 04.2009 i 02.2013
u mnie to samo, młody prostuje nogi, zarówno w trakcie wiązania, jak i po zawiązaniu, jak już uda mi się to zrobić. Czasem nawet nie jestem w stanie w tobołek go wsadzić, muszę zrezygnować z wiązania, co mnie bardzo denerwuję, bo pewnie rzeczy, np. w kuchni mogę robić tylko z młodym w plecaku. Mam nadzieję, że z tego wyrośnie, a na razie czekam aż usiądzie, żebym mogła go w manducę wsadzić.
No na taki watek czekalam! Uspokoilam się troche,że to moze nie moje wiazanie,dociaganie tylko po prostu taki etap w zyciu dziecka. No coz, chwilowo musze wsadzic Mlodszego w nosidlo.
Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
A jaka jest twoja opinia o bondolino? Moim zdaniem moja córka jest jeszcze na to za mała (mimo informacji producenta, że to od urodzenia). Chciałabym ją czasem umieścić na tatusiu na spacer, a ten tylko w nosidle poniesie, do chust go nie mogę przekonać. Jestem ciekawa, od kiedy by można?
pszczółka Gucio 12.10, pszczółka Maja 04.13
Aniu, a jesli ledwosiedzący jest rozmiarowo duży? waga 9200, wzrost bliżej 80 cm. raz miałam Kubę w manduce i wyglądało, ze na szerokość pasuje. czy mimo to ułożenie w MT będzie lepsze?
dołączam z wierzgaczem. nie jestem w stanie zawiązać plecaka, a tak się napaliłam na noszenie na placach. z Szymkiem mi nie wyszło, w plecaku było mi niewygodnie. myslałam, że poducze się przy Kubie dokładnego wiązania, ale nie ma szans na razie![]()
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl