Pokaż wyniki od 1 do 20 z 92

Wątek: Wielorazówki - od poczatku czy później?

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Wiewiórka, a jakie masz prefoldy i jaki rozmiar dla dwulatka? Stosowałaś je od początku?

Owieczka33, no właśnie... takie mam wrażenie, ale i tak jakoś tetra mi pasuje (mimo, że trzeba składać/prać/składać/prać z przerwą na wieszanie ...) bo szybko schnie, a ja robię różne kombinacje np.: teraz dużo chłonności potrzebuje z przodu, to tak składam prostokąt, że jest dwa razy więcej z przodu niż pod pupą.

Domyślnie

ja pieluchuję córeczkę juz rok, zaczęłam kiedy miała 4 tygodnie bo wcześniej byłyśmy w szpitalu. Na początku praktycznie była sama tetra i otulaczyk malutki pupa była ładna, bez odparzeń i wcale nie ogromna. Myślę, że dobrze jest zacząć jak najwcześniej, bo potem człowiek się zbyt przyzwyczaja do pampków. Ja się przyzwyczaiłam, że daję na noc pampersa i tak mi zostało do dziś, jakoś nie mogę się przestawić, mimo, że rano ten pampek wcale nie jest w środku taki suchutki, jak pokazują w reklamach...

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

dziewczyny a na poczatek prefolda czy wklad bawelniany powiedzmy 40x40?
    czy on przetrwa noc czy do tego wtedy tetra?
    prefold w warstwach bocznych ma 4 a w srodkowej 8. mozna go na snappi zapiac?

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez husky Zobacz posta
    dziewczyny a na poczatek prefolda czy wklad bawelniany powiedzmy 40x40?
    czy on przetrwa noc czy do tego wtedy tetra?
    prefold w warstwach bocznych ma 4 a w srodkowej 8. mozna go na snappi zapiac?
    nie wiem czy nie beda za duze, ale mozesz kupic kilka sztuk, najwyzej beda na potem. Tak prefolda mozna zapiac snappi . Czy przetrwa noc to zalezy od tego czy bdziesz w nocy przewijac i ile maluch bedzie sikal. Jak dla mnie prefoldy sa troche za sztywne, ale moze to wina twardej wody .

Ja pieluchowalam chyba od 1 miesiaca, bo mimo, ze synek urodzil sie duzy ( ponad 4 kilo) to nawet zwykla tetra wypychala plecki do gory. Po za tym bylam bardziej zajeta karmieniem niz pieluchami. Potem zaczelam powoli zakladac tetry z otulaczem i tak jest do tej pory.
    Na poczatku jest latwiej w jedno., a dziecko i tak z czasem dorosnie do wielorazowek.
    Husky nie kupuj za duzo pieluch, bo bedziesz sie stresowala, ze kasa poszla a Ty nie uzywasz. Uzbieraj sobie pare otulaczy i jakies fajne musliny, tetry ( i tak sa potrzebne) i jak bedziesz na silach to probuj zakladac. Zobaczysz jak wam idzie, a przez internet mozna sobie zawsze raz dwa dokupic .

Edit:
    prefoldy, wklady bambusowe i formowanki to wszystki dlugo schnie. ( chyba ze masz suszarke )

A. listopad 2012

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

Inka dzieki za rady postanowilam miec 6 otulaczy (po 3 dla kazdej corki) z dwoch roznych firm a do nich mam 4 prefoldy, uszyje kilka formowanek i bede miala 20szt tetry (moze byc malo ale dokupie jak cos) mam suszarke bebnowa wiec problem czekania na wyschniecie znika

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czyli jednak uda Ci się ogarnąć jakąś maszynę? Ja bardzo żałuję,że nie szyłam wcześniej (mój portwel jeszcze bardziej ). Ale fajna sprawa< tutaj w wątkach radosna twórczość dziewczyny wszystko świetnie opisały.

OT Jej córeczki bliźniaki, rozmarzyłam się
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

melodi maz mowi bym kupila jakas maszyne ale ja sie nie znam i nie chce mi sie szukac poza tym jak sie male urodza bedzie raczej brak czasu na szycie wiec narazie odpuszczam- ja pewnie uszyje z 4 formowanki recznie i mama na maszynie kilka flanelowych i bedzie oki tak mysle a jak mlode podrosna to pomysle o maszynie

inka babcia przylatuje na 1,50 2 miesiace wiec pomoze no i mam kochanego meza coprawda w nocy pracuje wiec bede sama ale on sprzata, gotuje, pierze i duuuzo pomaga wiec przy mlodych tez bedzie- juz zapowiedzial

a to moja pierwsza formowanka http://chusty.info/forum/showthread....tanowilam-szyc

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Formowanka Ciwyszła świetnie!
    Zazdroszczę Twoim córeczkom, bo skoro masz takie zdolne ręce, to będziesz im szyła, że beda wyglądały jak dwie małe królewny!

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez husky Zobacz posta
    Inka dzieki za rady postanowilam miec 6 otulaczy (po 3 dla kazdej corki) z dwoch roznych firm a do nich mam 4 prefoldy, uszyje kilka formowanek i bede miala 20szt tetry (moze byc malo ale dokupie jak cos) mam suszarke bebnowa wiec problem czekania na wyschniecie znika
    Mysl ze na poczatek bardzo rozsadny zestaw, a w trakcie zobaczysz co i jak. Powodzenia, bedzie Ci ktos pomagal przy dziewczynkach?

A. listopad 2012

Uprawnienia umieszczania postów