Pokaż wyniki od 1 do 20 z 92

Wątek: Wielorazówki - od poczatku czy później?

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Pierwsze dziecko od 6 miesiąca, ale cały czas na zmianę z jednorazówkami.

Teraz od 2 tygodnia, głównie tetra Kikko (producent je nazywa "pieluszki bawełniane") + otulacze, poza tym trochę prefoldów Kikko i zwykłej tetry no name.

Bardzo sobie chwalę ten system (zwłaszcza tetrę Kikko 70x70 - super dla noworodków i baaardzo chłonna, pod względem chłonności odważyłabym się ją nawet przyrównać do tetry bambusowej Kikko, wiem co mówię bo mój synek ma mega sik....niejeden bambus poległ). Ale w tym systemie drażni mnie to,.... że małego drażni... tzn. ma książęcą pupę i trochę wilgoci od razu go wybudza. Wkładki polarowe nie rozwiązują problemu... najczęściej po nich wszystko wycieka za otulacz.

Zakupiłam trochę chinek - kieszonek, bardzo fajnie się je użytkuje - nie widzę różnicy z firmówkami.... ale sprzedałam bo niepokoił mnie zapach ropy w polarze, nawet po kilku praniach... Teraz poluję na kieszonki z atestami coby pogodzić zdrowie + sucha pupa, żeby mały mógł spokojnie spać.... no i ja też....

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

pierwsze dziecko do końca na jednorazówkach, drugie od czwartego miesiąca na wielo (nie pamiętam od kiedy na noc), trzecie od tygodnia po urodzeniu w wielo (na początku głównie otulacz na formowanki lub prefoldy/ręczniczki z zapinką snappi - tych drugich miałam mało, ale IMHO super dla noworodka), ale na wyjścia dopiero teraz w większym zakresie, dziś była pierwsza (przypadkiem zresztą, ale skoro zadziałało... ) cała noc w wielo.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

maja od 3 msc
    pola i lenka od 4 doby
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anna Nogajska Zobacz posta

przyznam, że nigdy niczego nie zapierałam Stosowałam papierki wiskozowe, które z kupką lądowały w toalecie. Reszta pieluszki do wiadra, na sucho przechowywana.
    Tez miałam tak ambitny plan, ale okazało się, że papierek papierkiem, a kupa mojego noworodka i tak bokami wyciekała

Uprawnienia umieszczania postów