Pokaż wyniki od 1 do 20 z 92

Wątek: Wielorazówki - od poczatku czy później?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ja o pieluchach wielorazowych zaczęłam czytać jak już młodsza była na świecie, przy starszej nie miałam pojęcia o takich wynalazkach. Pierwsze 3 pieluchy kupiłam na bazarku na próbę jak miała 6 tygodni. Okazało się, że dajemy sobie radę i szybko dokupiłam resztę wyprawki. Formowanki na początku robiły duży odwłok, ale teraz już jest ok. Na samym początku jeszcze w nocy dawałam jednorazówkę, ale od kiedy skończyła mi się wcześniej kupiona paczka, wielo są 24/7. Mam jedynie 4 pieluszki pampersa z próbek na awarie.

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Jakoś od 6 tygodnia życia (ale na noc jednorazówki- już nie pamiętam do kiedy)- wcześniej musielismy ogarnąć wiele innych spraw i bez sensu byłoby dodawnie sobie dodatkowej roboty. Przy drugim dziecku pewnie będzie podobnie... dużo będzie zależeć od tego, jak sobie ułożymy życie w 4
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Od końca 2 miesiąca jakoś. Wcześniej była kupka za kupką, i nie wyobrażam sobie co chwile zapierać tego w łazience. Myślę,że gdybym wcześniej spróbowała,to bym się szybko zniechęciła.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Ja zaczęłam bardzo późno. Przy drugim dziecku od 8 miesiąca (mniej więcej). Pierwsze 3 kieszonki kupiłam na noc dla starszego i nie miałam zamiaru młodszemu ich zakładać, a już tym bardziej kupować kolejnych, bo siostra używała wcześniej góra 2 miesiące i była bardzo niezadowolona, że przeciekają itp. Ale ona nie znała tego forum. Gdyby znała, dałaby radę pokonać wszystkie trudności
    U nas szło to bardzo powoli. Najpierw założyłam młodszemu kilka razy jak miał 4, 5 miesięcy i dałam sobie spokój. Dopiero później zainteresowałam się tematem bardziej i stopniowo coraz częściej zakładaliśmy wielo. Na początku tylko w domu, a teraz jednorazówki są tylko na awaryjne sytuacje
    2009 2012

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Zrobię szybciutki OT: My w trzecim miesiącu mamy tylko pampersy. I zastanawiam się nad kupieniem jednej wielorazowej na próbę, jak najbardziej bezproblemowej, która starczy mi na długo i zachęci mnie ewentualnie do tematu wielorazowego pieluchowania Nic jeszcze na ten temat nie wiem, a nie mam czasu doczytać, bo, jak widzę, to temat rzeka. Jaką byście kupiły?

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    Zrobię szybciutki OT: My w trzecim miesiącu mamy tylko pampersy. I zastanawiam się nad kupieniem jednej wielorazowej na próbę, jak najbardziej bezproblemowej, która starczy mi na długo i zachęci mnie ewentualnie do tematu wielorazowego pieluchowania Nic jeszcze na ten temat nie wiem, a nie mam czasu doczytać, bo, jak widzę, to temat rzeka. Jaką byście kupiły?
    jedna to trochę za mało na testy. Przynajmniej 3-4. Kup najlepiej kieszonki one size tzw. chinki
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar Gugu
    Miejscowość
    Crosno

Domyślnie

Od początku, ale ja tetrowo-otulaczowa jestem i bardzo sobie to chwalę, bo tetra schnie w mig, żadne zapieranie mi nie straszne, a odkąd konsystencja kup się zmieniła dziecko wysadzam i wielopieluchowanie to dla mnie czysta przyjemność. Od 4 miesiąca na noc jednorazówka, wcześniej przebierałam co 2 godziny, no i dziecko mi się wybudzało, a przeciek miałam zawsze. Teraz odkrywam kieszonki-chinki i się zakochałam po prostu, ale w większości stosuję jako otulacz. Trzeba pamiętać też, że otulacze one size'y są za duże dla noworodka, warto kupić jak najmniejsze wtedy. Ot cała "moja prawda"
    mama Estery lipiec 2012
    www.balkanfunk.pl

Uprawnienia umieszczania postów