Pokaż wyniki od 1 do 20 z 92

Wątek: Wielorazówki - od poczatku czy później?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie Wielorazówki - od poczatku czy później?

Od początku byłam napalona na pieluchy wielorazowe i była to tragedia. Dziecko wyglądało jak mrówka, ja non stop zmieniałam pieluchy, prałam - byłam wykończona. I odpuściłam, ale gdy podrosło - to wróciłam do nich i uważam, że jest to całkiem fajna sprawa.

A Wy od którego miesiąca używacie wielorazówek?

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

od 4 miesiąca przy drugim dziecku

przy starszej córce próbowaliśmy ambitnie używać tetry od początku i efekt był taki że po kilku dniach tetra (nie było wtedy wielo takich jak teraz) wylądowała w koszu razem z kupami i zostaliśmy przy jednorazówkach

Wg mnie lepiej zacząć później, szczególnie przy pierwszym dziecku

Przy drugim, jak już wiemy o co chodzi można spróbować od samego początku
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chustomanka

Domyślnie

Od 10 późno się nawróciłam

mru
    Guest

Domyślnie

Od trzeciego dnia życia. Bezprobkemowo. Ale bez tetry itd. Formowanki plus otulacze. Luuuuz

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Po jednym dniu chyba w 4 dż rzuciłam w cholerę. Ale obiecuję, że jeszcze się nawrócę, po 3 mż
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Przy drugim dziecku nie miałam w ogóle jednorazówek, po wyskoczeniu z brzucha od razu w tetrze. Ale miałam lejtowo, bo moje dziecko robiło kupy co 3 dni, a później co 5 od samego początku. Nie było 8 kup dziennie, tylko 1 na 3 dni.
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Domyślnie

Przy pierwszym dziecku wielorazówek zaczęłam używać dopiero kiedy miał dwa lata (dopiero wtedy usłyszałam o takim wynalazku jak pielucha do prania która nie jest zwykłą tetrą), odpieluchowałam go na pieluchach wielo. Drugiemu synkowi zaczęłam zakładam wielorazówki jak miał miesiąc, zbytnio na początku nie wiedziałam co i jak a dziecko takie maleńkie było, że jakoś bezpieczniej było mi zakładać pampki. Teraz przy trzecim zaczęłam używać pieluch wielo jak miał 2 tygodnie ale niestety tylko w domu, na dwór i na noc jeszcze zakładam pampersy ale to się niedługo zmieni tylko niech maluchowi troszkę dupka urośnie.

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

zaczelam od 3 miesiaca - w sumie to dopiero od okolo 10 dni jestesmy na wielo.

Uprawnienia umieszczania postów