Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
No u nas stara wersja CP jest na spacerki bo się idealnie sprawdza nawet kiedy nie mam gdzie przebrać to przecieków nie ma rzepy trzymają super po wielu praniach.Na noc albo formowanka plus wełniane długie spodnie albo piżamka i pod nią kieszonka z wkładami bambusowo-węglowymi i nie przesikuje.
A w temacie żałuję,że tak późno zaczęłam tą przygodę bo synuś powoli się odpieluchowuje na następne nie wiem czy się zdecyduję i co z tymi cudnymi wzorkami bo nie mam sumienia sprzedać...![]()
BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)
Jaś(05.10.2011)
No właśnie nad Close Parent myślałam. Jest sklep, w którym kosztują około 50zł plus 3 wkłady na noc za 70zł. Chyba sprzedam formowanki i się zaopatrzę. Formowanki z flipem trzymają na mur beton, tylko zauważyłam, że Mały ma zaczerwienioną skórę, tam gdzie mokry materiał dotyka skóry. I jakoś nie mam sumienia trzymać go w takiej mokrej pieluszce. Poza tym są mam wrażenie, że za chwilę będą za małe.
A w temacie: moim zdaniem, żeby zacząć od początku pieluchować, warto zaopatrzeć się w rozmiarowe pieluszki. Większość OS będzie za duża na noworodka, będą przecieki i można się łatwo zniechęcić.
są też tzw. małe one size i takimi pieluchowałam noworodka 3kg bez przecieków.
Jeśli w formowankach nie ma wartswy mam sucho to warto kupic kilka takich wkładek za grosze i to rozwiąże problem. No chyba że otulacz z pulu dotyka skóry i to podraznia, bo do końca nie zrozumialam.... W takim razie pomóc może otulacz który ma od srodka welur syntetyczny, np. close parents albo wełniany
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Jeśli chodzi o wkładki sucha pupa, to wkładam zawsze, ale sęk w tym, że formowanka cała jest mokra, po bokach i przy brzuszku. Mały jest jakby opasany materiałem nasączonym siuśkami. I o ile pupa jest ok, to po bokach i przy brzuszku właśnie ma zaczerwienione. Mam nadzieję, że jaśniej opisałamHmmm, a może powinnam szybciej w nocy go przewijać?
![]()
Możesz dociąć sobie z polaru albo weluru syntetycznego wkładkę w kształcie formowanki żeby i boczki chroniła, my takich używaliśmy własnie na noc żeby po całości było sucho.
Lidka 29/10/2010i dwa aniołki
Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899
Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914
Dzięki dziewczyny, coś pokombinujęKilka razy na forum zetknęłam się z opinią, że żadne wielo nie będzie tak chłonne jak pampek. Zgadzacie się z tym? Czy przy wielo jesteśmy skazane na częste nocne przewijanie?
u nas wielorazowe pieluszki pojawiły się późno, po skończonym roczku, pojęcia nie miałam, że jest możliwość pieluchowania takimi fantastycznymi pieluszkamiw dzień używamy kieszonek, w nocy próbowałam formowanki, ale córcia dużo mleka pije i bambusowa formowanka + dwa wkł. bambudowe i jeszcze między nią a otulacz bambusowa wkładka nie dały rady...ale poczekam, aż przestanie tyle pić, ach i ząbki jej idą, kły i te z tyłu
bidusia, przebudza się przez to i pije częściej i małe porcje, więc żeby jej dodatkowo nie przebudzać zakładam pampka(tzn. dadę)
My zaczelismy sie wielopieluchować jak młody miał gdzieś tak ze trzy miesiące chyba, może ciut więcej.
A to tylko dlatego bo:
a)wczesniej nie wiedziałam nic o wielo (tak samo jak i o chustach)
b)jak juz wiedziałam o wielo to nie wyobrażałam sobie że mam prac pieluchy
Przy drugim dzieciu zamierzam wielopieluchowac od początku![]()