kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
Czyli jest szansa, że to nie będzie eskalować w wzwyż?
Wiem, że formowanki są ok na duże kałuże, ale nie chciałam wchodzić w kolejne wydatki... i w ogóle jakoś tak nie widzę za bardzo zakładania formowanki i otulacza 3-miesięczniakowi... a może źle mi się wydaje... Masz jakieś doświadczenia w tym zakresie?
[...]
Ostatnio edytowane przez Mag ; 26-07-2013 o 16:51 Powód: prosze zadawac pytania producentom pieluch nt. ich produktów w ich watkach reklamowych lub na priv
[QUOTE=mamuśka;2454214][...]
mój młodszy w zasadzie od urodzenia na formowankach i wełnie.
formowanki zapinane na bioderkach są wygodne do zapinania gdy przychodzi wiek, ok 6 mies wzwyż, gdy dziecko zaczyna uciekać z przewijaka, wtedy łatwiej zapiąć mu z boku, niż na brzuszku.
Ostatnio edytowane przez Mag ; 26-07-2013 o 16:50
kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
Wełna to moje ciche marzenie... ale nie wyobrażam jej sobie na moim synku... po każdej pieluszce (tetra, prefold, bambusowe wkłady/ręczniki) PUL otulacza jest lekko wilgotny od środka - mały przesikuje wszystko, a zmieniam pieluchy naprawdę często (czasem nawet ze 3-4 razy na godzinę). Taki PULowy otulacz przecieram szmatką, albo spłukuję pod bieżącą wodą. Wełna by wszystko chłonęła...tak mi się przynajmniej wydaje...
Czy ten welur w formowankach daje uczucie suchości? I czy twardnieje (jak np.: flanela/bambus) przy czym nie przeszkadza mi tak bardzo ewentualna szorstkość, ale raczej to czy nie robi się z niego twarda deska robiąca rozpórkę miedzy nogami?
Ostatnio edytowane przez mamuśka ; 25-07-2013 o 16:46
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Ja używam zwykłych mikrofibrowych wkładów od kieszonek kupionych na allegro,czasem bambusowych na spacerki takich popielatych z zewnątrz obszytych polarem(bo nim polar przesika to trochę minie).
Czasem posiłkuję się tetrą zwykłą też na allegro kupowaną albo w Pepco.Ostatnio nawet ręczniki z Pepco dają radę.
Chinki to właśnie te często najtańsze kieszonki kupowane najczęściej na allegro i produkowane w chinach na pewno nie dorastają do pięt kieszonkom BG to są pancerniki ja kupiłam używane sądząc po stanie rzepów dość intensywnie,ale przecieku u nas nie było żadnego a sama mam je od roku i używam głównie na spacery i ewentualnie na noc jak syn buntuje się przeciwko formowance
BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)
Jaś(05.10.2011)
Na twoim miejscu zainwestowałabym w coś chłonniejszego niż chińskie wkłady, nawet ręczniczki bambusowe sa bardziej chłonne od tamtych mikrofibrowych a nie są grubsze. Mojej córci też wszystko przeciekało jak używałam chinek z dwoma wkładami mikrofibrowymi, zainwestowałam w chłonniejsze wkłady i problem się skończyłmożna się zniechęcić jak wszystko przecieka. Z tego co mogę polecić to właśnie ręczniki bambusowe, wkłady bumgenius mikrofibrowe (do upolowania na bazarku
) wkłady applecheeks, fuzzi bunz i muśliny ecopi (też wkładałam do kieszonek są super).
Lidka 29/10/2010i dwa aniołki
Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899
Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914
Zgadzam się, te wkłady są jakieś mega chłonne w porównaniu do innych mikrofibrowych (mam porównanie z chinek i z Milovii) i to po pierwszym praniu...
Ja bardzo lubię chinki Babyland - świetnie się je użytkuje, jakoś tak pasuje mi krój i fajnie mi się reguluje zapięcie. Ale mają dwie duże jak dla mnie wady:
1) chłonność - wkłady (jeszcze) wystarczają synkowi (chociaż zmieniam bardzo często - prawie po każdym siknięciu), ale gdy sprawiłam sobie nowe z BG to byłam w szoku różnicą chłonięcia...i to już po pierwszym praniu...więc już wiem, że chinki niedługo polegną jeśli chodzi o chłonność.
2) polarek - wogóle nie daje uczucia suchegopo jednym siknięciu skóra synka jest mokra i polarek wilgotny (mimo, że nic nie wycieka i pieluszka spełnia w tym sensie swoje zadanie)... w BG z wkładu może kapać a polarek (czy raczej welurek) jest prawie całkiem suchy...
Co do sikania starszaka to u mnie niestety tak jest że sika więcej teraz niż wcześniej (wcześniej było więcej kup mlecznych), mój mały w ciągu nocy wypija jakieś pół litra płynów. Po prostu muszę przewinąć go w nocy bo żadna pielucha nie wytrzymuje tego. Dziś poszłam spać wcześniej i przewinęłam go ok 23, o 7 rano formowanka MS całkowicie przesikana aż po same szwy. Na wierzchu był flip, więc się udało bez przecieków, ale nie wiem czy czasem znowu zęby nie ruszyły, bo w dzień też muszę częściej przewijać :-/
Doszłam do wniosku , że pule też nie do końca są eko. Pileuchuję wielo syna od niedawna i chociaż mam już starsze dzieci stykam się z wielorazówkami po raz pierwszy. Na początku zakupiłam od Puppi otulacze wełniane formowanki i wkłady. Wszystko pięknie tylko jak już wsio nałożyłam to się młodemu z trudem otulacz zapinało. Wystraszyłam się lanolinowania bo młody uczulony nawet na maści i odsprzedałam już dwa nowiuśkie piękne otulacze a wełna jest przecież taka super!!!! Nosimy teraz kieszonki i jesteśmy smutni ale nie stać mnie na kolejne próby szukania rozmiaru. Mlody ma teraz 5 miesięcy waży ponad 10 kg schudł już ponad kg( jest zdrowy i na cycu nie je dużo) nie ma brzuszka ale za to ma pokaźne uda i duży kuper. Z kieszonek na "wysokość" pasują nam jeszcze w ostatniej fazie czyli juz bez regulacji milovie i bobolidery ale tych zwyczanie w świecie nie znosimy. Gdzie zakupię duże kieszonki z solidnych materiałów? Czy mogę powrócić do wełny ??? Jak tak to gdzie kupię duży otulacz?
3 horkruksy
rozumiem Cię bardzo. z większych sa kieszonki PUL baba+boo, w komplecie z wkłdami dwoma ( w sklepie bocianiegniazdo24 były najtańsze). Mysle, że sa porządne i wkłady też ok. Są dość duże. duże też sa kieszonki wonderoos. z wełnianych otulaczy mysle,ze może któras z szyjących na forum może by Ci uszyłą w rozmiarze xl ?
i jeszcze bumgenius,ale one wg mnie mniejsze od baba+boo, no i chyba mogą się odciskać gumki. ogólnie pewnie we wszystkich przy pulchynych udach...
Moja siostra do swoich dzieciaczków (udka i pupcie prześlicznie tłuściutkieużywała pieluch wee notions ,tych/ Pamiętam,ze byłam nimi zachwycona, bo były wysokie a jednocześnie wycięte w kroczku tak,ze nie krępowały ruchów i tak uszyte,ze nic nie odciskały. Pamietam,ze ona miała głównie AIO.
Tutaj są:
http://www.weenotions.co.uk/nappies-by-type.html
Ostatnio edytowane przez Nata ; 08-10-2014 o 11:57