Pokaż wyniki od 1 do 20 z 89

Wątek: Duże kieszonki, jakie?

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylviontko Zobacz posta
    Moje kieszonki na dwulatce 14 kg miały jeszcze zapas napek. Podana waga jest orientacyjna, wszystko zależy od budowy dziecka, bo inaczej, jak niemowlę około roczne ma 15 kg, a inaczej przy dwu-trzylatku. (...) Więc jak pisałam, waga podawana jest orientacyjna, bo też w dużej mierze zależy, co napakujemy do kieszonki
    Zgadzam się. Niektóre pieluszki były na moją córkę na styk gdy miała ok. 2 lat, i teraz jest podobnie, a ma prawie 4 lata oczywiście już odpieluchowana, ale czasem zazdrości braciszkowi i przymierza Właśnie dlatego pytam co się sprawdza w praktyce
    Dzięki za odpowiedzi.

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

No i to, że Twój maluszek jest teraz duży nie znaczy, że będzie wielki mając 2 latka...na szczęście
    Ja mam na stanie 3 dzieci jak w stopce i tyłeczki mają zbliżonych rozmiarów, wszystkie nasze pieluszki pasują na całą trójkę. Mówie o formowankach, bo kieszonek jeszcze nie ma w sklepach.
    A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Zgodzę się budowa dziecka zmienia się z wiekiem z pękatego brzuszka robi się smukła talia dlatego pieluszki które wydają się małe starczają na bardzo długo, moja 2,5 latka spokojnie się mieści w kieszonki kokosi i ma jeszcze spory zapas napek. Warto się zapisać do testów pieluszek można poprzymierzać na dziecku jak leżą teraz testy ma nappie me niedługo też będą kokosi z tego co czytałam.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustofanka

Domyślnie

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Kupię na próbę z tych budzących zaufanie (Kokosi, Milovia, a także Nappi me i Yettę - tylko szkoda, że te dwie firmy nie mają też w ofercie z coolmaxem ;-( i napiszę co jest wg mnie największe....

A znacie może kieszonki Zufizo? I ciekawią mnie MayLily - podobo są duże... ale chyba szyte z dodatkiem złota... za tę cenę....

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Kupię na próbę z tych budzących zaufanie (Kokosi, Milovia, a także Nappi me i Yettę - tylko szkoda, że te dwie firmy nie mają też w ofercie z coolmaxem ;-( i napiszę co jest wg mnie największe....

A znacie może kieszonki Zufizo? I ciekawią mnie MayLily - podobo są duże... ale chyba szyte z dodatkiem złota... za tę cenę....
    Znamy Zufizo, kup sobie obowiązkowo obok w/w. odaruj sobie May lili, maja fatalne recezenje, nie są warte w ogóle swojej ceny
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

mamru
    Guest

Domyślnie

nasze ulubione duże kieszonki to wonderosy, p'tit dessous i Yetta minkee-zauważyłam, że minkee jest większa od tradycyjnego pulu

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    nasze ulubione duże kieszonki to wonderosy, p'tit dessous i Yetta minkee-zauważyłam, że minkee jest większa od tradycyjnego pulu
    się zgadzam z mamru, a bierz pod uwagę, że Maria ma wieeelkie doświadczenie pieluchowe
    Yetta minkee jest duża, one size na pewno nie jest na malego niemowlaka, bo za szeroko w kroku i za dużo materiału po spięciu nawet.
    natomiast na grubego niemowlaka i na potem do końca pieluchowania jest super, moja najmlodsza była zawodnikiem sumo od urodzenia, niestety nadal jest, yetta minkee była też wygodna bo przy starszym nie spadala z tyłka, no, pielucha cięta szczodrze.

Stara wersja wonderoosów byla bycza (v1), czasem mozna je jeszcze zlapać, spore są p`titki, w ogóle wonderoos sa duże, także AIO real easy, firma ta sama co wonderoos. Z tym że to aio z kieszonką dodatkową, mocne na nocki.
    coolmax jest z deka przereklamowany moim zdaniem.
    Z szytych na forum to warto popytać na privach po prostu dziewczyny będące na handmade. W tej chwili mają w ofercie małe onesize, duże onesize, spory wybór.
    Nappi me sa dość wąskie w kroku, zgrabne i myślę, że na niemowlaka, nawet grubszego i starsze szczupłe dziecko dadzą rade, ale na starsze grube już będzie przyciasno.

Uprawnienia umieszczania postów