Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 89

Wątek: Duże kieszonki, jakie?

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie Duże kieszonki, jakie?

Mój synek jest jeszcze mały (2 miesiące) ale jest już duży (6,5 kg.)
    Chcę mu kupić parę kieszonek na wyjścia, koniecznie polskich, pewnych firm/od forumek Widziałam na stronach producentów różne rozmiary one size'ów np. do 14, 15, 16 kg - przynajmniej tak są deklarowane.

Jakie kieszonki doradzicie z doświadczenia, aby wystarczyły na jak najdłużej, tzn. które są takimi większymi one size'ami? Jak pisałam wyżej chodzi mi o polskie produkty, z materiałów produkowanych w Polsce i/lub z atestami.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

wiem, że kokosi szyje większe i mniejsze one size
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka

Domyślnie

Mój syn waży teraz 13,5 kilo, używamy tych nowych elastycznych nappime, myślę, że jeszcze długo nam posłużą, bo na szybkie odpieluchowanie się nie zanosi

Chustofanka

Domyślnie

Dzięki za odp.

Wiewiórka
    - właśnie m.in. na stronie Kokosi jest napisane, że kieszonki są do ok. 15 kg, czyli wydaje mi się,że to są raczej te mniejsze. Dlatego pytam o doświadczenie pieluchujących, bo producent czasem zawyża/zaniża rozmiarówkę.

Pekatrine - zaskoczyłaś mnie z Nappime, myślałam o tych pieluszkach bo podbobno są z dobrych materiałów, ale na stronie producent zakłada rozmiar do 14 kg, czyli malutko. Czy te nowe, elastyczne o których piszesz to te aktualnie będące w sklepie czy jakieś.... "z pod lady"?

Chustomanka Awatar fensterka

Domyślnie

milovia- zakładałam swojemu synkowi kiedy ważył 15 kg, producent podaje do 16 kg, wiec się w zupełności się zgodzę, że dadzą rade
    Problem w tym, że jest nas czterech
    Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
    i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

napisz pw do sylviontka
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    Pekatrine - zaskoczyłaś mnie z Nappime, myślałam o tych pieluszkach bo podbobno są z dobrych materiałów, ale na stronie producent zakłada rozmiar do 14 kg, czyli malutko. Czy te nowe, elastyczne o których piszesz to te aktualnie będące w sklepie czy jakieś.... "z pod lady"?
    Jutro sprawdzę, które się rozciągają, a które nie. Ale powiem ci, że te nierozciągliwe to też jeszcze dają radę.

Poza tym nie zakładaj, że ci taki wielki facet urośnie Mój też był gigantycznym niemowlakiem, a potem przystopował

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

[...] Podana waga jest orientacyjna, wszystko zależy od budowy dziecka, bo inaczej, jak niemowlę około roczne ma 15 kg, a inaczej przy dwu-trzylatku.
    Apple Cheeks podaje, że do 16 kg - ale mają mniejszy obwód w brzuszku od moich, są wyższe w stanie
    Charlie Banana - nigdzie nie widziałam zakresu wagowego, ale jest płytsze
    Z polskich producentów nie miałam nic.
    Podobno Babyetta ma największe kieszonki, tak słyszałam.

Więc jak pisałam, waga podawana jest orientacyjna, bo też w dużej mierze zależy, co napakujemy do kieszonki
    Ostatnio edytowane przez Mag ; 11-07-2013 o 18:48 Powód: proszę o nie wypowiadanie się nt. własnych produktów
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylviontko Zobacz posta
    Moje kieszonki na dwulatce 14 kg miały jeszcze zapas napek. Podana waga jest orientacyjna, wszystko zależy od budowy dziecka, bo inaczej, jak niemowlę około roczne ma 15 kg, a inaczej przy dwu-trzylatku. (...) Więc jak pisałam, waga podawana jest orientacyjna, bo też w dużej mierze zależy, co napakujemy do kieszonki
    Zgadzam się. Niektóre pieluszki były na moją córkę na styk gdy miała ok. 2 lat, i teraz jest podobnie, a ma prawie 4 lata oczywiście już odpieluchowana, ale czasem zazdrości braciszkowi i przymierza Właśnie dlatego pytam co się sprawdza w praktyce
    Dzięki za odpowiedzi.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    Pekatrine - zaskoczyłaś mnie z Nappime, myślałam o tych pieluszkach bo podbobno są z dobrych materiałów, ale na stronie producent zakłada rozmiar do 14 kg, czyli malutko
    mój spory prawie trzyipółlatek waży od niedawna ponad 15

spośród wszystkich polskich pieluszek-kieszonek jakie testowałam najzacniejsze są NappiMe.
    Na drugim miejscu stawiam Babyettę.
    Wiele osób zachwyca się Milovią (dawniej Małe Me)

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    mój spory prawie trzyipółlatek waży od niedawna ponad 15
    moja półtoraroczna panna waży od jakiegoś czasu dokładnie 15 kg - na szczęście waga stanęła w miejscu i powoli wyciąga się do góry

przetestowałam pieluszek sporo, potwierdzam opinię przedmówczyń - najlepsze są kieszonki minkee babyetta, inne jej pieluszki też duże, ale nie tak wielkie (ale jednocześnie zgrabne, to chyba moje ulubione pieluchy )
    nappime miałam z tych pierwszych, teraz chyba większe są trochę, te moje sprawdzały się bardzo przy szczupłym Grzesiu, w sumie do końca pieluchowania, Agatka jak miała jakieś pół roku przestała się w nie mieścić niestety
    od ZUFiZO (tak to się pisze?) mam otulacze pulowe z wpinanymi wkładkami, ale też są ok na 15 kg, obstawiam więc, że i kieszonki będą pasować
    no i polecam niezmiennie Ecodidi - ale to formowanki i wełniane otulacze, więc też chyba nie tego szukasz

piszesz, że chcesz polskie pieluchy, więc o innych które mam nie piszę już

Chustomanka

Domyślnie

mam kilka Maylily, są największe z tych które mam, ale jakby to określić "płaskie". Np. Wonderoosy v2 są mniejsze ale lepiej skrojone, bo pul jest szerszy od polara i więcej wkładu się mieści, doskonałe na noc. Maylily w nocy nam przeciekły, ale na drzemkę super i wzory bardzo lubię, są duże i milutkie. Najbardziej aktualnie lubię Milovie (też super na noc) i Charli Banana, to nasza dzienna kieszonka, bo malutka w kroku. Czekam na Nappime.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Nowe Ecodidi wełniane są duuuże

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Stare babyetty są dosyć spore. Na pewno większe w pupie. No i wełniane gatki od magnolii szyte na wymiar

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Z gatkami to moim zdaniem nie ma problemu

Jeszcze co do kieszonek - Blueberry na pewno, tylko one dość szerokie są.

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Jesli chodzi o kieszonki to duze (czyli pasujace na moje 13kg) są:
    apple checks, baba+boo ?(te są naprawdę duże!), kokosi i gzooby. Charlie OS są za małe już są u nas, ale pamietam, że miałam przy starszej chB w rozmiarze L i te były super, ale bez regulacji rozmiaru.
    Jesli lanolinę wolałabyś sobie odpuścić to polecam otulacz ze sfilcowaną wełną ja swoich nawet nie lanolinuję i trzymają na mur beton.

Mogę też rozmiarowo polecić CP, to nie kieszonki ale na naszą dość sporą pupę nadal są dobre.
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Chustoholiczka

Domyślnie

mysle, 5 mies. wazacy 10 kg to nie to co 15 mies.13 kg. U malucha to się ,ze taqk powiem, na boki rozkłada i w uda idzie stad mysle,ze np. Close paretn mogą się odciskać bardzo....charlie banana mogą być za płytkie....TAk mysle,ze do dzieci z udkami i kuperkiem fajne sa wyższe pieluszki....
    Ja ogolnie jestem pieluchowym teoretykiem, bo synka pieluchuje w ekojednorazówki głwonie w poszukiwaniu tej jedynej....

Bluberry nie miałam, ale tu z kolei włacza mi się czerwone światło,ze ona szeroka jest miedzy nogami....
    Mamo O ostatnio na fb znalazłam grupe, gdzie dziewczyny sprzedają używane wee notions. Pamietam,ze to były naprawdę super pieluszki dla dużych kuperków.

Chustomanka Awatar Mama.O.
    Miejscowość
    POMORZE

Domyślnie

Nata dziś doszły do mnie CHB faktycznie płytkie ale FB chyba mi eszcze chwilę posłużą. Dzięki Iwce zdobyłam jedną weenotions i to tęczową hehe . Czekam z niecierpliwością na jej debiut w moim domu
    DZIEWCZYNY DZIĘKI ZA RADY - kochane jesteście
    3 horkruksy

Chustoholiczka

Domyślnie

Mamo O mysle,ze baba+boo tez można wziąć pod uwagę. Dasz znać jak weenotions dojdzie?(to sa rozmiarowe i OS,nie wiem jaka będziesz miała). Pozdrawiam

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Taak fuzzi bunz e rozmiarze L sa tak duże jak Charlie banana L. Z tym ze juz tylko na duza pupę.
    Tapatalk.
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Uprawnienia umieszczania postów