To jest "zwykły" jedwab, tylko że "zwykły" jedwab to tzw. jedwab szlachetny, dużo lepszy i droższy niż Tussah (czyli tzw. jedwab dziki).
To jest "zwykły" jedwab, tylko że "zwykły" jedwab to tzw. jedwab szlachetny, dużo lepszy i droższy niż Tussah (czyli tzw. jedwab dziki).
Nie ma takiego bezpośredniego przełożenia, bo chusta może być gruba i ogólnie jedwabiu Tussah może być wagowo więcej niż w innej chuście, w której jedwabiu jest procentowo podobnie. Poza tym przez to że jakość Tussaha jest niższa, to się gorzej przerabia, jest więcej odpadów i kosztów produkcyjnych. Wszystko zależy od konkretnego modelu chusty. Ceny za Fumus Batu powinny być plus minus podobne do naszych standardowych cen za jedwab.
Natalia a powiedz mi proszę, po jakim czasie ten jedwab staje się "kochany"? Bo gdy przyszedł do mnie fumus plum to byłam przerażona jego twardością, nie dałam mu szansy.... A ten kurcze, im dłużej patrzę, tym bardziej mi się podoba![]()
łaaadny
pierwszy fumus, który mogłabym na serio przytulić.
jedwab "zwykły" jest niezwykły.
kocham jedwab od Nati.
złotowłosa i trzy misie
<3 <3 <3
ładny to mało powiedziane - jest wręcz piękny...
jedwabie natkowe noszą bardzo ładnie, ja wciąż noszę w nich ponad dwu i półletnią córkę.
Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20