-
DANDELIONS SHIMMER czyli nowa odsłona dmuszków :)
-
Na FB jest 9 zdjęć - wszystkie dotyczą jednej chusty? Czy są dwie jedna różowa, druga niebieska?
-
WiDzialam właśnie na fb, muszę je mieć!!! A pewnie o 15tej mnie nie będzie :(:(:(:(:(:(:(:(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aginia
Na FB jest 9 zdjęć - wszystkie dotyczą jednej chusty? Czy są dwie jedna różowa, druga niebieska?
Tak, generalnie chusta jest 4-kolorowa. Dwie strony wyszły różnie. Jedna ze stron jest różowa, druga taka niebiesko-szaro-zielona.
-
Aginiu, też się zastanawiam, ale wygląda mi na jedną chustę:hmm:
Ciekawe będą:)
edit: Natalia już wyjaśniła.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Natalia
Tak, generalnie chusta jest 4-kolorowa. Dwie strony wyszły różnie. Jedna ze stron jest różowa, druga taka niebiesko-szaro-zielona.
i jest piękna dzięki temu! Żadna mnie chyba nie ruszyła aż tak
-
dzięki Natalio:kiss:
Bardzo piekna i taka inna! Szkoda, że my nie różowi, bo strona niebieska świetna! Chyba, że to nie jest taki różowy róż a może malina:ninja:
Mam nadzieję, że jeszcze jakies dmuchwace będą:)
-
padłam :beat::beat::beat:
-
fajna. a skład? czy przegapiłam... :hmm:
-
50% wizkoza bambusowa, 50% bawełna
-
piękne, ale dlaczego wszystko co ładne zawsze musi wyjść z niebieskim?
-
Śliczne :love: Uwielbiam takie mieniące się kolorki, a różowy w sam raz dla przyszłej właścicielki :) Jednym słowem - wybieram się na polowanie o 15.00 :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aginia
50% wizkoza bambusowa, 50% bawełna
no to jeśli miałam dziś jakiś problem z zakupami, to już mi się rozwiązał :)
-
Bardzo ładne ale dlaczego wiskoza :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zoana
Bardzo ładne ale dlaczego wiskoza :(
Dlatego, że kilkukolorowe chusty najlepiej wychodzą na wiskozie. Jest najmniejsze ryzyko rozchodzenia się nitek i chusty są miękkie. Te Dmuchawki są podobne do naszych low cottonów, ale są mniej sprężynujące i dużo ciensze (190 g/m.kw.).
-
Natalio a co sprawia ze są mniej sprezynujace ?
Bo misie właśnie to nie podoba w wiskozie i to ze jest śliska.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zoana
Natalio a co sprawia ze są mniej sprezynujace ?
Bo misie właśnie to nie podoba w wiskozie i to ze jest śliska.
Wiskoza z natury mocno się kurczy i dlatego sprężynuje. Ta praca na długości była odczuwalna w naszych low - i no-cottonach zwłaszcza przez pierwszy okres używania. Chusty się mocno kurczyły, potem się wyciągały do docelowej długości. Było to odczuwalne jako osiadanie dziecka. Potem ta praca na długości maleje, ale część osób nie zdążyło się o tym przekonać, bo sprzedały swoje low i no cottony po krótkim ich używaniu.
W tych Dmuchawcach przędza została obrobiona przed tkaniem, zmieniona została też gęstość tkania. Wpłynęło to na zmniejszenie kurczliwości z 15% do 5-7%. O tyle mniejsze będzie to początkowe osiadanie dziecka. Dziecko nie powinno tak osiadać. Lekkie sprężynowanie z kolei wpływa korzystnie na odczucie ciężkości. W miejscu ucisku chusta się lekko naciąga zamiast piłować ramię.
-
Dziękuje za wyjaśnienie :)
-
:jump::jump::jump: mam mam mam :)
standard z ok. cen. tak jak chciałam :)
teraz brata sprzedać na targu:applause:
-
A mi ktoś z koszyka "ukradł" zanim zdążyłam dokończyć transakcję :mad Jakby ktoś miał 4,2m na zbyciu to chętnie przygarnę :mighty:
-
a były 3,6? jak weszłam, to już tylko 4,2 i 4,6 z okazji widziałam
a chusta śliczna:heart:
-
tak, było 3,6-widziałam :)
ogólnie zeszły w 3 min
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mamaslon
tak, było 3,6-widziałam :)
ech... a ktoś kupił? :ninja:
-
Ja mam 4,2 prima sort. Jak zwykle musze sie zastanowić czy ja chce.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zoana
Ja mam 4,2 prima sort. Jak zwykle musze sie zastanowić czy ja chce.
aaa, to Ty mi podebrałaś :D
-
Dziewczyny, ja może pytanie z kosmosu, ale gdzie to się poluje? W sklepie?
-
-
Kurcze ładne te dmuchy, ja przegapiłam... tj. u qmpeli byłam... No może i dobrze... ;)
-
Śliczne są :)
P.S.
Natalio, wyczyść skrzynkę pw bo nie można do Ciebie pisac....
-
A ja nie mialam dostepu do netu! Taka pieknosc mi zwiala!:-(
-
Ja się ociagalam z wyjściem z domu, czyli ubieranie dziecia w tempie ślimaczym, jeszcze to, jeszcze tamto... Żeby tylko przed 15tą nie wyjść. To moje pierwsze polowanie u Nati i nikt w domu nie wie ;)
-
Jak zwykle lewa strona ładniejsza ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pat007
Jak zwykle lewa strona ładniejsza ;)
Co nie? ;)
W Chicago hoppkowym to jest fajne, że krawędzie podszyte są nie obie na tą samą stronę, tylko każda w inną, nie ma więc typowo prawej i lewej strony ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kachasek
Co nie? ;)
W Chicago hoppkowym to jest fajne, że krawędzie podszyte są nie obie na tą samą stronę, tylko każda w inną, nie ma więc typowo prawej i lewej strony ;)
Fajnie! Ciekawy pomysł! :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Natalia
Wiskoza z natury mocno się kurczy i dlatego sprężynuje. Ta praca na długości była odczuwalna w naszych low - i no-cottonach zwłaszcza przez pierwszy okres używania. Chusty się mocno kurczyły, potem się wyciągały do docelowej długości. Było to odczuwalne jako osiadanie dziecka. Potem ta praca na długości maleje, ale część osób nie zdążyło się o tym przekonać, bo sprzedały swoje low i no cottony po krótkim ich używaniu.
W tych Dmuchawcach przędza została obrobiona przed tkaniem, zmieniona została też gęstość tkania. Wpłynęło to na zmniejszenie kurczliwości z 15% do 5-7%. O tyle mniejsze będzie to początkowe osiadanie dziecka. Dziecko nie powinno tak osiadać. Lekkie sprężynowanie z kolei wpływa korzystnie na odczucie ciężkości. W miejscu ucisku chusta się lekko naciąga zamiast piłować ramię.
Szkoda, że dopiero teraz, taką cenną informację przeczytałam - nie polowałam właśnie z powodu nie polubienia się z wiskozą bambusową :rolleye:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kachasek
Co nie? ;)
Nie wiem, czy dobrze rozumiem - jak w Didkach???
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kachasek
No ta jest tak podszyta i się zastanawiam, o której "lewej" stronie myślicie? :p Mi się obie bardzo podobają, są prześliczne, a róż taki malinowy, bardzo dziewczęcy :love: Moje dmuchy już się łamią - póki co "pod tyłkiem" :cool:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sylabelle
No ta jest tak podszyta i się zastanawiam, o której "lewej" stronie myślicie? :p Mi się obie bardzo podobają, są prześliczne, a róż taki malinowy, bardzo dziewczęcy :love: Moje dmuchy już się łamią - póki co "pod tyłkiem" :cool:
poka je, poka :)
Moje lecą i mam nadzieję ze gls na jutro się wyrobi :)
Pat, u didka tego nie zauważyłam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Natalia
Natalio! A wiesz, jak sprężynuje wełna. Bo ja mam takie odczucie, że wełna trochę sprężynuje, ale tak w sam raz. Że właśnie nie czuję, że mi dziecko sprężynuje, ale też nic mi się nie wrzyna. Czy ten nowy bambus jest podobny? Czy już teraz zawsze będziecie mieli ten mniej kurczliwy?
-
Jadą dmuchy, jadą, po Niemczech się tłuką, ale gls mówi, ze dziś będą :) ale jestem ciekawa tej zmiany bambusa :)